Nem fogok tudni venni /hitelre sem/,önerő nuku. Örökölni sem . Aki ilyen helyzetben van,hogy valószínű egész életében albiba jobb esetben önkormányzatiban kell leélnie az életét,hogy viseli?
30 évesen nem sikerült elérned ezeket, akkor valszeg nincs valami jó munkád. Ha nem keresel jól, akkor nem fog menni nyilván. Ha nem tanulsz komolyabbat, nem is lesz valszeg. Ez ilyen.
Alapvetően ez nem is gond, úgy értem, hogy nem lehet mindenki programozó, politikus, stb. Az lenne a lényeg, hogy megélj valahogy, tehát ne éhezzél, ne szakadt ruhákban kelljen járjod, stb.
A saját ingatlan nem kifejezetten ilyen. Anélkül lehet élni, bár én nem bírnék albiban élni....
Egy 100-150 ezres zártkerti ingatlan volt az első "lakásom". Rendbetettem ,drágábban eladtam, vettem egy másikat, majd újra és újra. Most 20 évvel később 2 rendberakott és 2 felújítás alatt álló házam van.
Nem a kifogásokat, hanem a megoldásokat kell keresni
Kimész külföldre mosogatni 4-6 évre és veszel egy lakást hitellel kiegészítve. Probléma megoldva max 35 éves korodra, 0 szülői segítséggel és öröklés nélkül. Mosogatáshoz nem kérnek nyelvtudást, google fordító megoldja az alap kommunikációs problémákat.
Aztán keresel nettó 1800 eurót szállással és teljes ellátással. Ha meg közben megtanulsz németül, lehetsz pincér és 2200-2600 között fogsz keresni. Vagy, ha van szakmád, elhelyezkedhetsz abban is 2500-3500 közötti fizetésért.
Nem is olyan nehéz, ugye? Csak ki kell ugrasztanod magadat a komfort zónádból, és befejezni a siránkozást!
Bizonyára a külföldi mosogató melók csak a kérdezpre várnak és nincs mellette még millió másik olcsó bevándorló, meg nem kell osztoznia szálláson 20 másikkal :)
Ennyire azért nincs kolbászból a kerítés külföldön. Nyelvtudás nélkül pedig eladják majd kúrvának/hímringyónak.
5+
Több közeli ismerősöm is kiment ausztriába nyelvtudás nélkül. 1 ágyas mini garzonokban laknak saját fürdővel, pici hűtővel. Konyha nincs, mert kaját biztosítják.
Aki jól dolgozik azt vissza hívják, aki meg lusta azt elküldik nagyon hamar. Sokat kell dolgozni a pénzért, de itthon sem kellett nekik többet!
Ismerek olyan szakácsot aki egy szót nem tud németül, de már 2 év után megérti amit mondanak neki, a hotelek egymásra licitálnak, hogy megszerezzék. Jelenleg ez az egyén 4000 eurót keresett havonta a most véget érő szezonban, és 1,5 szobás lakást béreltnek neki. Az átlagos szakások is megkeresik a 2600-3200 eurót. Napi 8,5 óra a munkaidő, heti két napi pihenőnappal.
Fasza perspektíva amit itt mondanak ... 20as eveid elején megtalan oké. De most tudod ki lenne? Kint vegodnel évekig,talán valamit osszekaparnal,de életed nem lenne. Én 28 és 33 között voltam kint önerőt kapartam össze plusz visszafizette a diakhitelt. De nem egyedül hanem a párommal,aki most már a férjem. Egyedül nem lehet bírni,dmazert mert elvész a cél,és baromi szr egyedül az idegenben. Keress előbb egy párt magadnak és vele tervezz. Tudom könnyű mondani...de kint pikk pakk négy az idő és arra fogsz eszmelni hogy megoregedtel.
Egyébként tényleg szr ügy.itt nincs albérlet kultúra,nincs semmi szabályozva,kint legalább van. Itt kiadja Mari néni a lelakott paneljet egy háromnegyed fizetésért,amibe szoci bútorok vannak,majd pár év múlva koltizhetsz ki mert az unoka,akinek vette, betöltötte a 18at és illő,hogy már ő lakjon ott...stb.
Sajnos pénz nélkül tényleg nehéz. Én mit tennék a helyében? Hát,mi érdekel? Szereted a munkád? Hogyan kereshetnek többet vele? Nem szereted? Mit tanulnak helyette? Hogyan tudnál valahogy pénzt teremteni a tanulásra?
Esetleg,el tudod képzelni,hogy külföldön élj? Én nem tudtam, még öt év alatt se,de ha te el tudod képzelni,egy próbát megér a kimenetel (nagyon le kell adni az igenyekbol és akkor könnyen ki tudsz menni,de egy alap nyelvtudás legalább legyen). Külföldön sincs semmi kolbászból. Éltem Ausztriában,Németországban,Svájcban. Sehol sem akarnék élni. Pedig anyagilag jobb kint mint itt,ez tény.
Ha 29 éves korára valaki 0 megtakarítást szedett össze, vagy jelentéktelen mértéküt, és a karrierje sem áll úgy, hogy nagyobb béremelést kapna, akkor kb élete végéig albérletben marad. Kivéve ha örököl.
Tehát, ha akarsz valamit irány külföld!
El kell donteni mi a jobb, 5 év nyomorgás ausztriában/németországban stb, utánna saját ingatlan hitellel, vagy albérlet ahonnét sosem jut egyről a kettőre. 35 évesen még az élete fele hátra van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!