Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ilyen bérbeadótól nem lenne...

Ilyen bérbeadótól nem lenne kockázatos kivenni a lakást?

Figyelt kérdés
Ráírtam a hirdetőre, hogy aktuális-e még a hirdetés, visszaírt, hogy még megvan. Megkérdeztem, hogy felhívhatom -e? Erre azt írja, hogy egyelőre maradjunk a levelezésnél, mert a mai napja elég sűrű... Utána 3 órán keresztül nem válaszolt, ezért udvariasan megkérdeztem még itt van -e? Azt írta, hogy küldjek e-mailre egy bemutatkozást, aztán megírta ott, hogy csak novemberben tudok költözni, merthogy elérhetetlenek a közjegyzők jelenleg. Megkérdeztem az mennyibe kerülne, azt mondja erre függ a bérleti díjtól, óradíj meg egyebektől, de ha megvan a szimpátia akkor bele megy hogy 50-50%-ban fizessük. Másik, hogy a találkozóval is variál, mert neki valahova mennie kell a mai nap, és csak 15:00-ig ér rá.

2023. okt. 13. 06:46
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
De nekem az sem tetszik, nekem kellene fizetni a közjegyzőit, még a felét sem vagyok hajlandó állni, viszont szívesen aláírom
2023. okt. 13. 11:18
 12/19 anonim ***** válasza:
30%
A közjegyzői szerződés a tulaj érdeke, neki kéne fizetni. Annyi lakás van, keress másikat.
2023. okt. 13. 11:22
 13/19 anonim ***** válasza:
70%
Igazat adok neked és 11-esnek, a közjegyzőt fizesse a tulaj. Ha nem akarja fizetni, ne legyen közjegyző. Neki fog hiányozni, nem neked.
2023. okt. 13. 11:25
 14/19 anonim ***** válasza:
21%

Ha nincs kinézett közjegyője, akkor te is kereshetsz olyat, aki ráér.

Neked sürgős a költözés? Az reális, hogy a mutatás, szerződés megírása, lakás igényeidre alakítása, közjegyzői, adminisztráció az 2 hetet kitesz.

2023. okt. 13. 21:06
 15/19 anonim ***** válasza:
72%

14: "lakás igényeidre alakítása"

Ez meg a mi a fene?

A kedvemért hupililára festik át a nappalit? Vagy átteszik a túlsó falra a szekrénysort, mert nekem az a kívánságom?

(Nekem ilyen hülyeségek eszembe se jutnának.)

2023. okt. 13. 23:27
 16/19 anonim ***** válasza:
90%

Hm, hát érdekes kérdés. Bérbeadóként tudok nyilatkozni a témában.

Egyetértek azokkal, akik szerint teljesen normális az írásbeli kommunikáció, mert nyoma marad, visszakereshető, ha esetleg elfelejtettem volna, hogy miben maradtunk. Szóval én is ezt preferálom.

De megmondom őszintén, a többi az nekem már furcsa. Azt is megértem teljesen, hogy dolgozik, sok elfoglaltsága van. DE én ha tudom, hogy problémás lehet a találkozó, akkor nem variálok vele, hanem csakis olyan időpontot beszélek meg, ami 100%-ig alkalmas, biztosan nem kell lemondanom. Még akkor is, ha mondjuk ez egy-két nappal később van, vagy ilyesmi. Az meg szerintem egyértelműen mismásolás, terelés, hogy a "közjegyzők elérhetetlenek" novemberig. Inkább csak akkortól akarja kiadni a lakást, de ahelyett, hogy ezt megmondaná, ráfogja a közjegyzőkre.

Szóval én nem mondom, hogy ne bérelj tőle, mert rosszindulatúnak azért nem tűnik ebből, de az is biztos, hogy találsz olyan bérbeadót is, aki azért ennél egyenesebben kommunikál, kicsit még korrektebb. Ugyanakkor biztosan több olyan bérbeadó van, aki sokkal gázabb. Szerintem találkozzatok személyesen, nézd meg a lakást, ne az eddigi benyomások alapján dönts.

2023. okt. 13. 23:47
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

15:

"Ez meg a mi a fene?"

Például ha kér új bútort vagy háztartási gépet venni, vagy ami bent van, azok elszállítását, stb.

Ez idő.

2023. okt. 14. 00:06
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

15: Hogy ne csak általánosságokat mondjak, elmondom, hogy a bérlő tőlünk ezeket kérte: vigyük el a két állólámpát, a fürdőszobaszekrényt, faliképek és más dekorációk nagy részét, edényeket, evőeszközöket, edényszárítót, most ezek jutnak eszembe.

Ezekből sajátjai voltak.

Sőt, ezeket eladni érdemes, nem szállíttatni, és valahol tárolni, az is idő ugye.

Sose fogod tudni előre kitalálni, mije van a bérlőnek és mije nincs, esetleg olyan, amit bérelni szeretne, de nálunk nincs, és neki megoldaná az élethelyzetét, ezért inkább beszerzed neki.

2023. okt. 14. 00:16
 19/19 anonim ***** válasza:
83%
15: "Vagy átteszik a túlsó falra a szekrénysort, mert nekem az a kívánságom?" Ezt ő tette át magának.
2023. okt. 14. 00:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!