Ilyen bérbeadótól nem lenne kockázatos kivenni a
lakást?
Figyelt kérdés
Ráírtam a hirdetőre, hogy aktuális-e még a hirdetés, visszaírt, hogy még megvan. Megkérdeztem, hogy felhívhatom -e? Erre azt írja, hogy egyelőre maradjunk a levelezésnél, mert a mai napja elég sűrű... Utána 3 órán keresztül nem válaszolt, ezért udvariasan megkérdeztem még itt van -e? Azt írta, hogy küldjek e-mailre egy bemutatkozást, aztán megírta ott, hogy csak novemberben tudok költözni, merthogy elérhetetlenek a közjegyzők jelenleg. Megkérdeztem az mennyibe kerülne, azt mondja erre függ a bérleti díjtól, óradíj meg egyebektől, de ha megvan a szimpátia akkor bele megy hogy 50-50%-ban fizessük. Másik, hogy a találkozóval is variál, mert neki valahova mennie kell a mai nap, és csak 15:00-ig ér rá.
Közjegyzői szerződés vagy közjegyzői kiköltözési nyilatkozat nélkül pedig épeszű tulajdonos nem adja ki a lakását.
2023. okt. 13. 07:21
2/19 anonim válasza:
Mi azon olyan hihetetlen számodra, hogy a mai napja zsúfolt? Eddig ebben semmi aggasztót nem látok.
2023. okt. 13. 07:41
3/19 anonim válasza:
Aki ennyit variál, azt engedd el.
2023. okt. 13. 07:41
4/19 anonim válasza:
Én sem látok ebben aggasztó dolgot. Írásban mindennek nyoma van, és rengeteg ember nem szeret telefonon kommunikálni.
Az viszont teljesen megnyugtatna, hogy közjegyző is lesz a dologban.
2023. okt. 13. 07:47
5/19 anonim válasza:
Jobb irasban,mert vissza tudja nezni mirol beszeltetek.
2023. okt. 13. 08:03
6/19 anonim válasza:
AZ emberek többsége - még egy potenciális bérbeadó is - nap közben dolgozik, emellett lehet családja meg egyéb kötelezetttségei is, nem csak hogy veled foglalkozzon.
Másrészt közjegyzö nélkül érthetö módon nem adja ki a lakást, elvégre neki is kell biztosíték.
2023. okt. 13. 08:12
7/19 anonim válasza:
Szerintem ez az a bérbeadó, akitöl TÉNYLEG érdemes kivenni lakást, mert 100%-ig korrekt módon akar mindent.
2023. okt. 13. 08:15
8/19 Bogica0616 válasza:
Korrekt hirdetőknek tűnik. Az írás az a biztos, nem a telefonálás. A közjegyző véd téged és öt is. Tudod, hogy hivatalos minden. Dolga még neki is lehet, ahogy később neked is lehet dolgod, ha épp menne a pénzért vagy szerelni valamit. Itt max te vagy a fura, hogy nem érted....
2023. okt. 13. 08:27
9/19 anonim válasza:
Én nem foglalkoznék vele.
Ha a mai napja sűrű, akkor mondja azt, hogy ez a tel.száma, de csak 18 óra után tud velem nyugodt körülmények között beszélni.
Én biztos nem lesném órákig, hogy méltóztatik-e neki írni valamit.
A közjegyzőt meg egyebeket meg eleve a bérlemény megtekintésekor, személyesen akarnám megbeszélni.
Ja, és ha ki akarok venni egy lakást, akkor nem novemberben akarok költözni. Úgyhogy nekem már emiatt is felejtős lenne a dolog.
2023. okt. 13. 10:19
10/19 anonim válasza:
Olyan nincs hogy a közjegyzők csak novemberben érnek rá :D Dunát lehetne rekeszteni közjegyzővel.
A másik meg hogy ha valamit akarok akkor normálisan tisztelettel kommunikálok nem pedig érthetetlenül, halogatva, majd így, majd úgy. Sajnos én is hittem egy ideig az ilyen típusú idiótáknak, pedig ez egy red flag, amit már az elején érdemes komolyan venni,mert látszik, hogy ezzel az emberrel mindig nehézkes lesz a kommunikáció. Nem nyílt, mismásol, variál és nagyon fontos: hazudik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!