Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Lakáskiadáshoz elég közjegyzőv...

Lakáskiadáshoz elég közjegyzővel szerződést íratni, illetve intézni rajta keresztül az adózást?

Figyelt kérdés

Esetleg van erre specializálódott közjegyző? Mert pl: tudok itt olyat, aki csak céges ügyekkel foglalkozik.

Bocsánat, ha suta és teljesen tudatlan vagyok a témában, csak nem tudom merre induljak el.

Ingatlanközvetítő is lehet egy opció, de az szerintem drágább, ha őt is bevonnám...

ma 12:05
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az adózást magadnak csinálod, közjegyző nem csinálja. Ha nem tudod, akkor be kell menni egy NAV-ügyfélszolgálatra és ott megcsinálják neked (minden évben május 20. a bevallási határidő, és negyedévente kell adóelőleget fizetni az elmúlt negyedév után, 12.-éig mindig).

Én egy tanfolyamra mentem és magamnak csináltam.

A szerzési költség 2%-át tudod levonni amortizációnak az adóalapból évente.

Ha másutt laksz, az ottani bérleti díjat is levonhatod.

Nagyon nagyjából, nagyságrendileg ennyi.

Nem tudsz erre felvenni embert.

Ha nagyobb bevételed van, akkor felvehetsz könyvelőt, beléptet az iparkamarába és akkor lehet kisebb az adód és a költséged, de onnan nem lehet ki-belépni, tehát ha nincs bérlőd, akkor is fizetni kell a tagdíjat.

Magánszemélyként viszont teljesen rugalmas tudsz lenni az adózásban.

ma 12:14
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az adó miatt egy KÖNYVELŐT keress!

A szerződés miatt KÖZJEGYZŐT keress!

Ez 2 külön szakma. Pokolian ritka, hogy együtt dolgozzon a 2, én is csak olyat láttam eddig, ahol könyvelő apa és üzleti jogász ügyvéd fia dolgoztak együtt.

ma 12:41
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi 2-es, így már világos a történet teljesen. :D
ma 13:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!