Lakáskiadáshoz elég közjegyzővel szerződést íratni, illetve intézni rajta keresztül az adózást?
Esetleg van erre specializálódott közjegyző? Mert pl: tudok itt olyat, aki csak céges ügyekkel foglalkozik.
Bocsánat, ha suta és teljesen tudatlan vagyok a témában, csak nem tudom merre induljak el.
Ingatlanközvetítő is lehet egy opció, de az szerintem drágább, ha őt is bevonnám...
Egy egyetemvárosban élek, itt mindenki az ingyenes oldalon hirdet és mindent elvisznek. Szobát már adtam ki, de az más volt, akkor én is ott laktam és akármit nem tehettek meg a jelenlétemben, szerintem ez sokak számára feszélyező, ha a tulaj ott lakik, pedig én igyekeztem mindenkivel jó fej lenni, csak volt aki egy idő után bicskanyitogató volt, pl: a tekintetben, hogy a barátja hogy viselkedett a lakásban. Nekem nem fért bele az értékrendbe az sem, hogy vadidegen csajok előtt (mert akkor 2 női bérlőm volt) egy szál alsógatyában járkált meg az sem, hogy mi mind a ketten dolgoztunk és pont abban a sávban, amikor az egyetemista lány otthon volt a barátjával, akkor álltak neki főzni órákon át, amikor mondjuk mi is összedobtunk volna magunknak másnapra egy pikk-pakk tésztaételt a munkába. :D
Higgyétek el, ez nagyobb nehézség volt, mint keresni ide valakit. A minta nem rossz ötlet, leltárt készítek és videót is mindenképp, amiben emondom mi az, ami nincs és mi az ami van. A fürdőszoba nem teljesen új, az már van vagy 10 éves és a vízkő is kikezdte kicsit. Nem szeretnék erre költeni, X év múlva az új lakó olyat csinál, ami neki jó. Másnak lehet nem fontos egy kád, nekem az, így marad ez. :D Tiszta, csak néhol megbarnult, amit nem lehet visszacsinálni. Vadiúj kanapé sem lesz, mert túl drága, illetve franciaágy sem (higiéniai okokból mindenki hozzon magának), látom, hogy sok lakás elkel így is, meg úgy is, hogy 1 db szekrény sincs. Nálam minden szekrény megvan, polcos, komód, minden.
Anyósomék lakásában élünk, nem kérnek albérleti díjat, de nem laknak velünk. Nem tudom mennyit érne egy olyan típusú csalás hogy látszatszerződésre elszámoltatok valamit. A 10%-osat szeretném igénybevenni adózáshoz. :)

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!