Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ki akarok venni egy lakást,...

Ki akarok venni egy lakást, de kicsit szokatlan dolgokat kér a bérbeadó. Rizikós?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Egy budapesti albérletet megyek megtekinteni holnap, de a tulajdonosa két olyan dolgot szeretne, amiről még sosem hallottam, és nem tudom, hogy kerülhetek-e bajba ezek miatt.

Az egyik, hogy a közüzemi számlákat szeretné, hogy a bérlő nevére legyenek írva, hogy ne neki kelljen intézni.

A másik, hogy valamiért bérleti szerződés helyett egy olyat szeretne írni, hogy "szerződés szívességi lakáshasználatról".

Az indok pedig az, hogy Németországban dolgozik, és ritkán jár haza, ezért nem szeretne a számlákkal foglalkozni. A szívességi szerződésről még sosem hallottam, de az ingatlanos azt mondta, hogy lehet, hogy meg tudjuk vele beszélni a hagyományos bérleti szerződést. Ezekből lehet bármiféle gondom, ha aláírom?

#számla #kiadó #lakás #albérlet #közmű #szívességi szerződés
ma 09:31
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

A szívességi lakashasználat azt jelenti hogy ingyen laksz benne.

Nem akar adózni.

A közüzemi számlák átiratása nem akkora nagy gond, de előtte kérjen minden szolgáltatótól nullás igazolást.

Igazából akkor lehet gond belőle ha le akarod venni a nevedről, és ő nem közreműködő.

Én hanyagolnám a lehetőséget.

ma 10:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Így már értem, köszönöm. Tényleg elég necces.
ma 10:10
 3/7 anonim ***** válasza:
67%
Én nem látok itt gondot. A közmű mérőóra-állásokat a szerződés megkötésekor felírjátok, onnét te fizeted, ez rendben van. Szívességi vagy nem szívességi az a te szempontodból szerintem mindegy.
ma 10:24
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

Az első nem tudom hol szokatlan, mindig en intéztem a számlákat minden alberletben.

Sőt en inkabb ezt választom, mint a tulajnak fizetni a bér mellett a szamlakat is. Esetleg azt meg lehet veszelni hogy az o neven marad, de te intezed a számlákat, tudsz kuldeni fotot a szamla kifizetéséről.

A masodik enyhe adocsalasi kísérlet, ami inkabb a tulajt érinti.

ma 11:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Közüzemi számlák névre írása teljesen hétköznapi dolog.

A "szívességi lakásszerződés" sima adócsalás ebben az esetben.

ma 12:19
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen idióta tulaj megérdemelné, hogy ne fizess bérleti díjat.

Elvégre azt írod alá.

A barom spórolni akár 15 százalékot, amit a bérlővel is kifizetetthetne.

ma 12:54
 7/7 anonim ***** válasza:

"A másik, hogy valamiért bérleti szerződés helyett egy olyat szeretne írni, hogy "szerződés szívességi lakáshasználatról"."

Meg kéne kérdezni, hogy miért.

Ha kint lakást bérel, akkor arról akármilyen fecnit hoz, azt levonhatja az itthoni bérleti díjából, és adómentes lesz.

ma 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!