Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ki fizesse a dugulás elhárítás...

Ki fizesse a dugulás elhárítást az albérletben?

Figyelt kérdés
Én a tulaj vagyok, most hívott a bérlőm, hogy a konyhában nem megy le a víz. 1 éve él a lakásban, tökéletesen működő állapotban vette át. Azt akarja, hogy én oldjam meg a problémát, de szerintem ez nem az én feladatom és költségem.

2023. okt. 12. 19:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%

Egyrészt a szerződésben mi szerepel a feladatok megosztásáról?

Másrészt az a szokás, hogy ami a hétköznapi élethez kellenek apró dolgok (pl. kiégett villanykörte cseréje) a bérlő felelőssége, a nagyobb dolgok (pl. kazán cseréje) a tulajé. A duguláselhárítás szerintem közelebb áll a villanykörtéhez, mint a kazánhoz.

2023. okt. 12. 20:09
 2/14 anonim ***** válasza:
89%
Én is adok ki két lakást. Nálunk benne van a szerződésben, hogy például duguláselharitas költség fele - fele. Ha nem lenne benne, akkor természetesen én fizetném.
2023. okt. 12. 20:20
 3/14 anonim ***** válasza:
76%

Ez inkább a bérlő helytelen csatorna használata miatt van.

Ezt a bérlőnek kell kifizetni.Valami olyan kerűlt bele ami elakadt,megszorult .

2023. okt. 12. 20:38
 4/14 anonim ***** válasza:
77%

3-sal értek egyet én is.

Fürdőben és konyhában is ilyen kis rácsos izé van a lefolyómban, 95%-át felfogja a szilárd cuccoknak, ami meg azon átjut, az vagy továbbmegy gond nélkül, vagy 2 havonta 1 deci Mr Muscle feloldja.

Persze kicsit kényelmetlen ürítgetni, nade még mindig jobb, mint a szifonból kitalicskázni a trutymót.

2023. okt. 12. 21:06
 5/14 anonim ***** válasza:
81%

Egyértelmű hogy a bérlő fizeti, ha nincs más a szerződésben.

Kinek a cucca megy le a konyhai lefolyón?

2023. okt. 13. 02:26
 6/14 anonim ***** válasza:
45%
Ha a szerződésben nem térnek ki rá külön, akkor a bérbeadó költsége!
2023. okt. 13. 07:41
 7/14 anonim ***** válasza:
13%

Egy èv alatt nem dugul el, az tuti. A lerakódás èvekig rakódik le a cső falára.

Szóval ha trutyis, az inkább a te sarad. Ha idegen anyag került bele ami hirtelen okozott dugulást az a bèrlő Sára.

Viszont a folyamatos lerakódást èszre lehet venni, lassan megy le a víz stb. Tehát jelezhette volna

Ha van szifon, akkor csak az van tele valszínűleg, ami házilag tisztítható, ès lecseszheted a bèrlőt, mert teleburogatta mindennel.

2023. okt. 13. 08:03
 8/14 anonim ***** válasza:
89%
A lakastorvenyben az van,h a karbantartas es a jabitas a berlo koltsege!! Ezt mondd neki,h segitesz,de akkor fizesse ki elore neked.
2023. okt. 13. 08:04
 9/14 anonim ***** válasza:
87%

A berlo kotelessege karbantartani a dolgokst,h ne romoljanan el . Tehat korelessege tisztitani a lefolyot rdndszersen es szurovel ovni.

Semmikepp ne fizesd ki. A torveny irja elo,h neki kell fizetnie. Ne dolj be itt a sok berlo okoskodasanak…..

2023. okt. 13. 08:07
 10/14 anonim ***** válasza:
94%

Hát azért szerintem itt ketté kéne választani a dolgot. Miért és mi dugult el? Ha csak a csap alatti szifont (vagy hogy hívják) kell lecsavarni és kitisztítani, majd visszarakni, akkor az mindennel együtt egy maximum negyed órás művelet, amit tényleg BÁRKI meg tud csinálni. Kifejezetten béna vagyok mindenféle karbantartáshoz, de ezt még én is meg tudom és szoktam csinálni. Kb. gyerekjáték. Ez a bérlő dolga szerintem. Persze ha jó fej vagy, vagy nem bízol benne, akkor te is megcsinálhatod neki, ha épp arra jársz, de emiatt szerelőt hívni ostobaság...

Ha nem erről van szó és valóban duguláselhárítót kell hívni, vagy akár még bontani is (!), akkor az már a te reszortod kéne hogy legyen. Az ilyen dugulás nem egy év alatt alakul ki.

2023. okt. 13. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!