Geberit (vagy ahhoz nagyon hasonló) beépített wc tartály zöld/türkiz tolókarja benyomás után nem jön vissza. Mi lehet az oka? Hogy lehet megszüntetni?
Albérletemben beépített wc tartaly van, sajnos a márkájat nem tudom Szerintem Geberit, de a keret, a tolókarok alapján nagyon hasonlít.
A probléma a következő: van a ket tolókar, egyik fehér, másik ilyen türkiz színű. A fehér több vizet enged, "nagydologhoz" való, a türkiz meg kevés vizet.
A türkiz kart ahogy benyomtam, nem jött vissza. Próbáltam húzni, de nem enged. Víz viszont nem folyik, az az érdekes, pedig elvileg be van tolva a tolókar, tehát nyitva van az a szelep.
Néha-néha a másik tolókar is csinál ilyet, de azt enyhén meg kell olyankor huzni es visszazár.
Ahogy megnéztem a tartályt, retkes és vízköves belül. Nagyon remélem, hogy a vízkő az oka, és csere nélkül megoldható.
Kérdés: mi okozhatja a problémát?
Volt-e valakinek hasonló?
Csere kell? Vagy elég ha öntök bele ecetet egy rovid ideig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!