Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyire gyakori,hogy a...

Mennyire gyakori,hogy a szülők fizetik az albérletet?

Figyelt kérdés

36F vagyok

19 éves korom óta

( egyetem óta) a szüleim fizetik az albérletemet a rezsivel együtt.

Ez mennyire gyakori itthon?

2023. szept. 30. 09:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
86%
Azt nem értem, hogy ha 10+ éve dolgozol és mellette ingyen van a lakhatásod, akkor miért albérletben laksz még mindig? Ennyi idő alatt már bőven össze kellett volna spórolni legalább egy lakás önerejére valót. És aztán ha támogatnak is a szüleid, az legalább a saját lakásodra menne, nem egy idegen zsebébe.
2023. szept. 30. 13:51
 12/24 A kérdező kommentje:

Hát,ha most még év végéig sikerül meghúznom spórolás terén ezt az évet, év végére összejöhet a 10 millió forint.

Nem mondtam egy szóval se,hogy nincs megtakarításom.Spórolok több mint 14 éve

2023. szept. 30. 14:16
 13/24 anonim ***** válasza:
25%
És be is fekteted legalább állampapírba, vagy hagyod elinflálódni? Nekem az utóbbinak tűnik, ha 14 éve elvileg csak ételre meg ruhára költesz és 10 millát se sikerült összehozni. Nagyon gáz ez a történet. Gondolom ha rákerdeztél te is kezded érezni, hogy valami nem oké...
2023. okt. 1. 09:41
 14/24 anonim ***** válasza:
84%

Biztosan le leszek pontozva, de nekem nem lenne pofám a szüleimmel fizettetni a lakhatásomat.

Persze van az a betegség, helyzet, időszak, de nem 10-15 évig. Saját magam már egyetem alatt is igyekeztem önálló lábra állni, és amint megkaptam az első fizetésem onnantól magam fizettem a lakhatásomat.

2023. okt. 2. 19:38
 15/24 anonim ***** válasza:

Elég ritka.

Nem bérelni szoktak hanem venni.

2023. okt. 4. 01:07
 16/24 anonim ***** válasza:
Annyira ritka, hogy én sosem hallottam még ilyenről. 35 éves férfiak jellemzően már gyerekeket tartanak el, nem a szüleikkel tartatják el magukat.
2023. okt. 4. 07:11
 17/24 anonim ***** válasza:

16: És belelátsz minden család költségvetésébe? Nem tudhatod, az anyuka és a nagyszülők mekkora anyagi részt vállalnak az unokából.

Ez jellemzően olyan dolog, hogy nem beszédtéma.

A Kérdezőből is csak annyit látni, hogy egyedül lakik egy lakásban - már ha ennyit látsz egyáltalán, mert én ennyit se tudok az ismerőseimről, ki merre, hol, kivel lakik.

2023. okt. 4. 13:06
 18/24 anonim ***** válasza:

17 azt írtam, hogy sosem hallottam ilyenről, nem pedig hogy nincs ilyen. Mint látjuk a kérdésből is, valóban van ilyen hogy ereje teljében levő férfi öreg emberekkel tartatja el magát. Tudomásom és reményeim szerint ritka ez. Olyat már hallottam, hogy valaki otthon maradt a szüleivel lakni, de olyat nem, hogy az albérletét ennyi idősen a szüleivel fizettesse ki.

Az unokákat nem tudom, hogy keverted ide.

2023. okt. 4. 14:06
 19/24 anonim ***** válasza:
18: Te írtd: "35 éves férfiak jellemzően már gyerekeket tartanak el"
2023. okt. 4. 14:08
 20/24 anonim ***** válasza:
Igen, jellemzően. A kérdezővel ellentétben. Akinek nincs is gyereke. Ezzel azt akartam érzékeltetni hogy egy 35 éves ember többnyire nem hogy önmagáért, hanem másokért is már felelősséget vállal. Persze nem csak a férfiak hanem a nők is.
2023. okt. 4. 14:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!