Erasmus lakáskeresés - ez lehet hogy scam?
Sziasztok, jövő tavasszal Berlinben leszek Erasmussal. Most neki láttam a lakáskeresésnek, és találtam is egy egész jót, viszont van vele pár aggály.
A lakbér 500€/hónap, ez nem tudom sok e vagy kevés.
A tulaj már küldött egy videót a lakásról, illetve címet is hozzá, lecsekkoltam a google mapsen, azzal baj nincs. Hosszú válaszokat írt a kérdéseimre, udvarias hangnemben, emellett a Facebook profilján is vannak róla képek, meg pár adat
Ami miatt kételkedem, az az, hogy kér 500€ depositot, emellett egy fotót a személyimről.
Szerintetek ez scam? Nem küldeném el a fotót, ha nem lennék benne bizonytalan, viszont így kételkedeni kezdtem.
Ugyanitt kérdezem ha esetleg volt valaki Erasmuson Németországban: van valami weboldal vagy lakáskereső, ahol találhatnék esetleg albérletet?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Gondolom, nem komplett lakásról van szó, hanem egy szobát akarsz bérelni egyetemistaként. Ennek a Nr. 1 oldala a német nyelvterületen a [link]
A legtöbb magyar bérbeadó, aki külföldi diákoknak ad ki, szintén kér előre egy havi bérleti díjat. De kétségkívül rizikós átutalni. Nem tudom, a németknél hozzáférhető-e a neten az ingatlannyilvántartás, ott meg kellene nézni, hogy valós-e a tulaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!