Mér nem kötelező bejelenteni magát egy személynek az albérletben?
Egy albérletet nézek, és elkértem a szerződés mintáját. Ebben az egyik kitétel, hogy sem én, sem más személyek nem jelenthetik be magukat sem állandó, sem pedig ideiglenes lakcímként.
Ezt egyáltalán megteheti a szerződésben? Én úgy tudtam, ha 3 hónapnál tovább lakok egy helyen, akkor köteles vagyok ezt jelezni nem?
9: "A lakcímed kell ha orvoshoz akarsz menni"
Nem kell. Tőlem 31 éve nem kérték.
Ez a szociban volt, ennek kb. 1992-ben vége lett.
Egyedül TAJ-számot kérnek.
De magánban azt se. A nevemet se kérdezték sehol magánban még soha, max. ahova 30 éve járok és kartont akartak vezetni. Név, telefonszám, kórtörténet, ennyi.
"ha a gyerekedet szeretnéd bölcsibe, óvodába, iskolába beíratni, ha valamivel az önkormányzathoz kell fordulnod, ha pl. parkolási kedvezményre van szükséged vagy más hasonló önkormányzat adta kedvezményre uszodabérlettől a rendezvények belépőjegyéig"
Igen, ezek közül engem még egyik sem érintett soha, és elég sok ember van, akit nem érint.
(Mért akarna valaki az állandó lakhelyétől távol óvodába járni?
Ez nem életszerű.)
"Elég nevetséges azt hinni, hogy ezzel figyelnének meg"
Fordítva ülsz a lovon.
Azt mondom, senki sehol nem használja ezt az adatot, hogy hova vagy bejelentve, egyedül csak az önkormányzat.
Se iskola, se munkahely, se senki más!
Ezért abból, hogy nem vagy bejelentve egy bérlakásba, elvileg nem származhat semmilyen károd, ha másutt van állandó lakcímed.
Elmondom még egyszer, tőlem soha, sehol máshol nem kérték még, pláne nem fogják attól kérni az ideiglenes lakcímen, akinek másutt van állandó lakcíme és oda jön minden hivatalos irat.
"Elég nevetséges azt hinni, hogy ezzel figyelnének meg"
Egyébként eszembe jutott, hogy anno olvastam a jogszabályt és valóban annyi a célja, hogy "az állam" tudni akarja, ki hol tartózkodik.
Tanultuk is, 2 államigazgatási diplomám van.
#12 Tévedésben vagy. Bizonyos ellátásokra csakis a lakóhelyed szerinti körzetben vagy jogosult térítés mentesen vagy sürgősségi ellátásban, ha pl. nyaralsz valahol.
De még a szomszéd településre sem mehettem át röntgent csináltatni amikor aznap nálunk nem volt röntgen, fel kellett mennem abba a kórházba törött bokával, ahová tartozunk - szintén lakóhely szerint. Vagy fizethettem volna a röntgen árát.
Ugyanígy ki van írva a laborvizsgálatnál is hogy csak helyi lakosoknak és a szerződött települések meghatározott utcáiban lakoknak van itt ingyenes laborvizsgálat.
" A nevemet se kérdezték sehol magánban még soha, "
A magán rendelés egy teljesen más dolog, ott az megy aki fizet és más nem érdekli őket. Most nem erről volt szó.
#13 Leírtam neked konkrétan hogy hol kell a lakcímed, majd megismétled, hogy nem kell sehol csak mert téged nem érintettek azok az esetek ahol kell a lakcím.
Az sem érint, hogy mihez kell orvosi diploma vagy pilóta engedély mert tőled nem kérték soha, de remélem nem hiszed, hogy ettől még ne lenne fontos és szükséges az orvosi diploma egy orvosnak vagy egy pilóta engedély egy repülő vezetéséhez.
Attól mert neked nem kellett valami még nem igaz az az állításod hogy nem is kell soha semmihez. Kell. Csak neked nem kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!