Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha albérletbe megyek és a...

Ha albérletbe megyek és a tulaj bejelent a nav-hoz, hogy ne legyen neki gondja, akkor kötelező tartózkodási helyet bejelenteni az okmányirodánál?

Figyelt kérdés
2014. nov. 17. 13:59
1 2
 1/14 anonim válasza:
41%

"tulaj bejelent a nav-hoz" Mit jelent be rólad a tulaj a NAV-hoz?-)

Hivatalosan 3 napon belül be kell jelenteni a tartózkodási helyedet. De sokan nem teszik meg.

2014. nov. 17. 14:04
 2/14 anonim válasza:
0%
Azt nem tudom, de arra figyelj, hogy ezzel bevallási kötelezettséged lesz a nav felé. És fizetési is. Mert a tulaj csak bevallja a bérleti díjat, de z adót a bérlőnek kell megfizetni!
2014. nov. 17. 14:04
 3/14 A kérdező kommentje:

A tulaj bejelenti a nav felé, hogy őt ne büntessék meg.

De engem nem terhel semmi, sőt adó sem, ahogy a 2. említette.

2014. nov. 17. 14:10
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Második!

Ezt a baromságot egyedül találtad ki, vagy segítséget kértél?

A bevétel után adózunk, nem a kiadás után!

Maximum annyi lehet helytálló a kommentedben, hogy a normálisan lepapirozott, bejelentett albérlet drágább lehet, mint egy "mond azt a szomszédoknak hogy az asszony unokatestvére vagy" típusú " bérlés".

2014. nov. 17. 14:11
 5/14 anonim ***** válasza:

"A lakcím és az értesítési cím bejelentése és nyilvántartása

26. §184 (1) A Magyarország területén élő, e törvény hatálya alá tartozó polgár [4. § (1) bekezdés] köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét a járási hivatalnál nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni (a továbbiakban együtt: lakcímbejelentés).

(2) A lakcímbejelentés a bejelentendő lakóhely vagy tartózkodási hely szerint illetékes járási hivatalnál teljesíthető. Az értesítési cím bejelentése bármely járási hivatalnál és a központi szervnél teljesíthető."

ezt itt találtam:

1992. évi LXVI. törvény a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról

tehát igen, minél hamarabb jelentsd be a tartózkodási helyed. pláne, hogy a tulaj ezek szerint hajlandóságot mutat rá, ha már egyszer törvényesen jelzett a nav-nál.

2014. nov. 17. 14:13
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
2. téged csúnyán átb.sztak!
2014. nov. 17. 14:15
 7/14 A kérdező kommentje:

Aha, szóval be kellene így jelenteni.

De amúgy valami büntetés vagy negatív vonzata lehet annak ha nem jelentem be az okmányirodában meg sehol?

2014. nov. 17. 14:18
 8/14 anonim ***** válasza:
19%

hát, így esélyes, hogy a szállásadódat megbüntethetik. nem hiszem, hogy rajtad csattanna. mivel a nav felé már megtette a bejelentést ő. kétlem, hogy a nav mindenképp megkergetne titeket, de jobb a békesség, ha már a felét elintéztétek.

igazából neked szerintem mindenképp fontos, hogy bejelentsd a tartózkodási helyed. van hivatalos szerződésed, adózik utánad, stb. ha szükséges, így tudnál igényelni akár önkormányzati támogatást is (feltéve, hogy a helyi önkormányzat lehetővé teszi), vagy bármilyen gond esetén így lennél bebiztosítva.

2014. nov. 17. 14:25
 9/14 anonim válasza:
81%

Azt tudom, hogy bizonyos szolgáltatásokat nem vehetsz igénybe. Pl egészségügy. Ha másik városban, vagy Budapesten kerületben bérelsz lakást, mint ahova az állandó lakcímed szól, akkor szakrendelésre nem kötelesek felvenni, csak sürgősségi esetben.

Nálunk párom is a házi orvos miatt jelentkezett be, különben nem kérhette volna át magát.

2014. nov. 17. 14:26
 10/14 anonim ***** válasza:
74%
Semmi bajod nem lesz ha nem intézed el a tartózkodásit, a szállásadódat pedig pláne nem büntetik meg ha te nem jelentkezel be!
2014. nov. 17. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!