Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Fiatalként hogy tudtátok...

Fiatalként hogy tudtátok összehozni a saját ingatlant?

Figyelt kérdés

24 vagyok, eddig egyetem (most vagyok msc közepén) volt a fő, most kezdek el majd dolgozni. Van párom, próbálunk együtt félrerakni, de albérlet árak mellett nagyon nehéz. Pláne, hogy én csak részmunkaidőben dolgozom, párom pedig pedagógus (ezt az évet még lehúzza, mert osztályfőnök és az érettségiző osztályát nem hagyja ott), így albérletre és kajára is éppenhogy csak jut. Szüleink vidéken élnek és egy szem kutyánk miatt nem könnyű olcsó albérletet találni, pedig már gondolkodtunk, hogy valami nagyon olcsó, kicsi, rossz helyre megyünk el lakni, hogy tudjunk félrerakni. Esetleg szuterént lakást gondoltunk még nézni, azok is elég olcsók.

Mások hogy csinálják? Van csok (de jövő évtől az sem lesz az eddigi formában), babaváró, de azon kívül? Addig nem akarunk gyereket vállalni, amíg nem lesz minimális anyagi biztonságunk, de a jelenlegi helyzetben nem látjuk a kiutat.

2023. aug. 2. 17:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hát, ahogy olvasom azok alapján 1-2 évig ingatlan csökkenés lehet, egy 20 % csökkenés forintban azért már jelentős lehet. Aztán persze bármi lehet, senki nem tud biztosat.

De itt van pár cikk amiben már most jelentős csökkenés írnak, FORINTBAN, Nominálisan.

- Idén már csökkenni kezdtek a fővárosi panellakások árai

2023 első félévében azonban elkezdődött az árak korrekciója, 12 fővárosi lakótelepből 8 esetében csökkentek az átlagos négyzetméterárak a Duna House adatai szerint. A legnagyobb áresést 2022 óta a Bécsi úti paneleknél mérték, itt 22 százalékkal csökkentek az árak – persze nem függetlenül attól, hogy 2021-ről 2022-re épp ott volt a legnagyobb drágulás. A Vizafogón és a Fehérvári úti lakásoknál is 14-15 százalékkal ment lejjebb az átlagos árszint.A legdrágább lakótelep Gazdagrét, ahol hiába estek 4 százalékkal az árak, még így is 865 ezer forint egy átlagos panellakás egy négyzetmétere.

Link: [link]

De van más friss cikk is.

- Itt az áttörés: zuhannak a lakásárak ezekben a fővárosi kerületekben

Link : h [link]

2023. aug. 3. 06:39
 12/15 anonim ***** válasza:
62%

Ha jó vagy a szakmádban, akkor vagy kapsz fizuemelést, vagy lépsz egy masik helyre, ahol többet fizetnek. Amúgy meg spórolni kell, pl a kutya rengeteg pénzt elvisz alapból, ráadásul lakást is csak drágábban berelhetsz vele.

Ha már dolgozol, pár év alatt simán össze lehet rakni az önerőt

2023. aug. 3. 13:26
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Pár dolgot el lehet adni a neten, amire nincs szükség.

Ha a barátnőd osztályfőnök, valószínűleg jól bírja a stresszt és értelmes is. Ilyen adottságokkal tudna jobban fizető állást is találni.

Gondolom diák vagy még.

Én sokszor úgy látom, hogy a diákoknak még jobb is a fizetése, 25 alatt pedig adót sem kell fizetni. Ország/vármegye bérlet is nevetséges ár egy diáknak, így az ingázás is szóba jöhet (ha van saját autó, akkor megérné lemondani róla).

A környéken érdemes körülnézni, hogy hol a legolcsóbbak az eladó ingatlanok.

2023. aug. 3. 19:28
 14/15 anonim ***** válasza:
62%

Én mellékállást vállaltam el huszonévesen, abból tudtam annyit félretenni, hogy megyeszékhelyen kitelt belőle egy kis lakás önereje.

Igazából alig laktam benne, amikor jött egy lehetőség, hogy külföldi munkára mehetek ki. A lakást albérletbe adtam, én meg kimentem 4 évig dolgoztam.

Kint megismertem a mostani feleségemet, hazajöttünk nemrégen. Összeházasodtunk, az ő családja hozományként adott egy fél lakást agglomerációban (félig ki volt már fizetve rá a hitel, azt mondta apósom, fizessük ki a maradék 6 milliót, és mienk a lakás). Na ebben a lakásban sem laktunk, ezt is albérletbe adtuk, és mi is albérleteztünk Bp. belvárosában.

Aztán 2020-ban megszületett az első gyerekünk a covid közepén, kertes házat akartunk. Összeszedtünk 30 millió önerőt a lakásokból, babaváróból, aztán még hitelt is felvettünk, és így tudtunk egy kertes házat venni Bp-n a XVI. kerületben.

2023. aug. 3. 22:58
 15/15 anonim ***** válasza:
23 évesen házasodtunk össze ,papám mondta hogy xy millióért vesz nekünk egy házat itt a kerületben kp,fizeti a berendezést és minden egyebet.Kaptunk két majdnem új kocsit is.Míg élt,és ment a cége a rezsinket is fizette.
2023. okt. 15. 21:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!