Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Az albérletek árai egyre csak...

Az albérletek árai egyre csak nőnek, mégis megfizetik valahogy az emberek, hiszen valahol él mindenki, de miből?

Figyelt kérdés
Egy pályakezdő tanár vajon miből teszi ezt.

2023. júl. 24. 16:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%
Semmiből. Anyjuknál laknak.
2023. júl. 24. 16:34
 2/15 anonim ***** válasza:
93%
Egy pályakezdő tanár egyedül nem tudja megoldani az albérletet.
2023. júl. 24. 16:49
 3/15 anonim ***** válasza:
58%
A fizetésből. Nagyon magasak a bérek, hála Orbán úrnak. Így van hol laknia minden kedves magyar honfitársunknak.
2023. júl. 24. 16:56
 4/15 anonim ***** válasza:
81%

Az albérlet egyedülállóként mindig luxus volt, soha nem a pályakezdő tanárok pénztárcájához szabták. Ez így volt 1 éve, 10 éve 100 éve.

10-12 éve nézegettem először albérleteket. Lelakott garzonok 60-80 ezerért voltak, anyám fizetése meg akkor volt valami 80-90 ezer.

Nyilván magasak az árak, de ha valaki normális helyen dolgozik ott valamennyire követi a fizetése legalább a hivatalos emeléseket. Plusz általában az ember a párjával, barátaival esetleg lakótársakkal él, és 2-3 főre viszonyítva már megfizethető.

2023. júl. 24. 17:33
 5/15 anonim válasza:
31%

A #4 válaszoló meg fogja enni a bogarakat, nem lesz semmije, a lakóegységben fog lakni, és boldog lesz tőle.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, minden mesterségesen túl van árazva. A legtöbben otthon élnek az anyjukkal, főleg ha van eszük és spórolni akarnak, hogy legalább életük vége felé legyen valamijük. Valószínűleg én is így fogok tenni, illetve most is így teszek, habár még egyedülálló vagyok.

Egyébként felhívnám a figyelmet a régebbi több generációs háztartásokra, ahol rengeteg pénzt és energiát lehetett spórolni a szülőkkel való együtt élésen, és kis befektetéssel (legalábbis kisebbel mint bármiféle másfajta életmód) ezt ma már kényelmesen meg lehet oldani.

Az a gondolat, hogy mindenki 18 évesen kifelé aztán elszórtan az országban-világban össze-vissza éljünk, ez teljesen modern és az ember atomizációját, elmagányosodását szolgálja; magyarán az ember kapitalizmus általi elrabszolgásítását.

Szerintem érdemes lehet elgondolkozni a szülőkkel való együttélésen, mert pl. egyszerűbb egy kertes házat bővíteni vagy a már meglévő telken vagy valami hasonlón építkezni, mint elmenni ki tudja hova és ott találni valamit. Nem véletlen csinálták ezt több ezer évig.

2023. júl. 24. 18:29
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak mert akkor sem volt pénz semmire. Nem jó ha több generáció lakik együtt. Nincs megegyezés,nincs nyugi.
2023. júl. 24. 18:38
 7/15 anonim ***** válasza:
73%

#5 A #4-es válaszolónak van saját lakása, relatív normálisan fizető állása (értsd nem gazdagodik meg, de nem is tanári bér) és nyugodt szívvel költ mindenre amire átlag ember szokott.

Nem értem mivel tapostam a lelkedbe, de ha neked jobb attól, hogy mindenféle kényszer fantazmagóriákkal kicsinyled le a másikat akkor egészségedre.

2023. júl. 24. 18:59
 8/15 anonim ***** válasza:
82%

"minden mesterségesen túl van árazva"

Nem, ilyen kifejezés nincsen.

"A legtöbben otthon élnek az anyjukkal"

Nem. a legtöbben a párjukkal családot alapítanak és elköltöznek.

"főleg ha van eszük és spórolni akarnak"

Az élet nem csak spórolásból áll.

"hogy legalább életük vége felé legyen valamijük"

Sokra mész vele, hogy életed végére van valamid. Meghalsz, aztán megy minden a levesbe. Csak mellette nem éltél.

"több generációs háztartásokra, ahol rengeteg pénzt és energiát lehetett spórolni a szülőkkel való együtt élésen"

Pénzt talán, energiát nem feltétlenül a mindennapos konfliktusokban. Régen sem azért laktak otthon az emberek, mert annyira akartak volna.

2023. júl. 24. 19:03
 9/15 anonim válasza:
0%

A neked szóló megjegyzésem a World Economic Forum és Klaus Schwab mottója és 2030-as terve, amiért szerinted luxus még az albérlet is. Ha nem ismered, akkor nem figyelsz kb. semmire. Az eredeti:

"You will eat the bugs, you will live in the pod, you will own nothing, and you will be happy."

Egyébként a rovartartalmú új adalékanyagokat 2019-2020 környékén engedélyezték az EU-ban, de tudtommal Magyarország ezeket elutasította.

Ami a #8-as válaszodat illeti;

>"Nem. a legtöbben a párjukkal családot alapítanak és elköltöznek."

Nem, a legtöbben örök életükre szinglik maradnak és otthon laknak majd. Gondolom te valami 40 fölötti lehetsz aki nem igazán van már képben.

>"Az élet nem csak spórolásból áll."

De igen, mert ilyen gazdasági körülményeket kényszerítenek -- mesterségesen, még egyszer -- az emberekre. Lehet hasonlítgatni vásárlóerő alapján különféle korok között. Az egész ún. "civilizált" világban lakhatási válság van már egy jó ideje, és ez nem fog eltűnni, a fiatalok pedig nem lesznek hajlandók rabszolgaként dolgozni egész életükben. Ez alatt a "standard" heti 5-ször 8 órát értik.

>"Pénzt talán, energiát nem feltétlenül a mindennapos konfliktusokban. Régen sem azért laktak otthon az emberek, mert annyira akartak volna."

Erről sincsen sajnos fogalmad se, sem azokról a kapitalista (és kommunista/liberális) indíttatásokról amiknek gazdasági és ideológiai érdeke szétverni a több generációs család modellt az emberek elmagányosítása, elszegényítése érdekében, és ne legyen esélyük a több generációs vagyon felhalmozására (hanem pl. minden generáció kuporgasson a saját "lakására" a fél életén keresztül).

Hogy rossz kapcsolatod van a szüleiddel, arról feltételezhetően nem a több generációs család modell tehet, mivel gondolom nem ilyenben élsz. :) De ugyanakkor talán ez nem egy olyan dolog, ami minden egészséges embert érint, nem? :)

2023. júl. 24. 22:12
 10/15 anonim ***** válasza:
83%

"Ha nem ismered, akkor nem figyelsz kb. semmire."

Én kérek elnézést.

"amiért szerinted luxus még az albérlet is"

Egyrészt sehol nem állítottam, hogy luxus lenne az albérlet. Azt állítottam, hogy az albérlet luxus az alacsony jövedelműek számára. Ami szimplán egy tény. Az albérlet soha nem volt elérhető mindenki számára. Csak annak aki meg tudta fizetni.

2023. júl. 24. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!