Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Budapesti albérletezők, hogy...

Budapesti albérletezők, hogy bírjátok nyögni az albit?

Figyelt kérdés

Most vagyok albérletváltásban, mert meguntam a környéket, plusz az egyik falszomszédom nagyon hangos, kb nulla hangszigetelése van a lakásnak.

120.000 Ft + rezsibe bérlem a kis garzonom jelenleg.

Na ebből kiindulva én gondoltam majd 150-160 ezerért, majd a bőség zavarában válogatni fogok a kiadó lakások között, erre azt látom, hogy a belső kerületekben alig találni ennyi pénzért.

180-200.000 Ft-tól indul ami már normálisabban néz ki, de inkább 200.000 Ft + rezsi.

320.000 Ft a nettó fizum, ebből elég necces 200 ezerért kivenni egy lakást.

2 dolog jutott eszembe:

I.Bevállalni egy drágább albérletet és nagyon összehúzni a gatyát. Mert a szüleim nagyon rajta vannak a lakásvásárláson, de én ezt még 1 évig nem szeretném, mert fogalmam sincs, hogy melyik kerületben laknék legszívesebben. Szóval 1 évig ellennék a minimumon élve.

II. Lakótársas albérletet keresni, költségekből is faragna, plusz egy ideje nem szeretek egyedül élni. De kb 6 éve egyedül lakom (pár korábbi kapcsolatot leszámítva, amikor átjöttek hozzám) szóval nem tudom ez mennyire működne, lehet 2 hétig jól hangzik aztán idegesítene a sok idegen körülöttem.

Mindenképp költözni szeretnék, mert ahol most lakom az a zaj miatt nem jó, mert nem tudok este pihenni és fáradt vagyok melóban.

32/F

2023. júl. 19. 11:10
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
68%
Már bocs, de hogyan jut eszedbe lakótárs, amikor egy másik lakásban lakó szomszédot sem tudsz elviselni??!
2023. júl. 19. 11:49
 2/20 A kérdező kommentje:

Azért ha problémád van egy lakótárssal vele lehetséges megbeszélned (+ még a tulajdonosnak is lehet jelezni a problémát).

Egy rossz szomszéd esetén, ha övé a lakás kb. semmit sem tehetsz. Max. a KK-t lehet zaklatni, aki szintén nem fog semmit tenni. Ha a szomszéd nem kooperatív veszett ügy.

Ha ezekkel nem vagy tisztában "már bocs", akkor örülök, hogy segíthettem.

2023. júl. 19. 12:14
 3/20 anonim ***** válasza:
54%
Meguntuk az albérletezést (folyamatosan eladták a fejünk felől, mindig költözni kellett), így lakást vettünk inkább, mostani kamatokkal és babaváróval 160 ezer a törlesztőnk (Budapest). Soha többet nem fizetnék itthon senkinek az albiért.
2023. júl. 19. 15:52
 4/20 anonim ***** válasza:
15%

3.-nak megjött az esze.

Sajnos a többi albérlő inkább elszórakozza a pénzét, minthogy összegyűjtse az önerőt és a sajátjában lakjon.

2023. júl. 19. 16:16
 5/20 A kérdező kommentje:

Nekem szüleim segítenek az önerő részével, de nem hiszem, hogy elszórakozást jelent.

Egy tanár a kezdő közalkalmazotti béréből egy önálló albérletet sem tud finanszírozni, úgy hogy él is mellette.

Ez nem hiszem, hogy elszórakozás kérdése.

Ha 250 nettót keres egy tanár és 180.000 Ft egy garzon, akkor marad fölötte 70.000 Ft, na annyit elkölteni egy hónapban szerintem nem a hedonista életmód definíciójával bír.

2023. júl. 19. 16:23
 6/20 anonim ***** válasza:
5%

Ugyan nem említettem egyetlen szóval sem a tanárokat, de nem fogom sajnálni őket, mert a semmire kapnak 70 nap(!) fizetett szabadságot és 24 órás munkahetet.

A másfélmilliós -beígért- fizetésről már nem is beszélve.

[link]

2023. júl. 19. 16:41
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát most erre mit lehet mondani? Nyilván a belső kerületek nem a 300 ezret keresőkre vannak szabva.
2023. júl. 19. 16:50
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

#4 Jól hangzik az összegyűjtse az önerőt dolog, de kíváncsi lennék 300 ezres fizetésekből albérlet mellett mikor lesz az embernek pénze 10-15 millió önerőre.

#6 Látom beütött a propaganda.

2023. júl. 19. 16:51
 9/20 anonim ***** válasza:
84%

Esetleg nézz szét külsőbb kerületekben? Vagy keress jobban fizető melót. Vagy bírd ki a szomszédod havi 80k-ért

Én mondjuk sosem szeretnék egyedül élni. Ha nem lenne párom maradnék a koliból barátokkal mentem volna albiba.

2023. júl. 19. 17:31
 10/20 A kérdező kommentje:

Külső kerületben is drága, még a Havanán a 18-ban is drága az albérlet, pedig oda ingyen se költöznék.. xD

Semmi különbség nincs már, hogy belső vagy külső kerület, max 10-20e ft.

2023. júl. 19. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!