Budapesti albérletezők, hogy bírjátok nyögni az albit?
Most vagyok albérletváltásban, mert meguntam a környéket, plusz az egyik falszomszédom nagyon hangos, kb nulla hangszigetelése van a lakásnak.
120.000 Ft + rezsibe bérlem a kis garzonom jelenleg.
Na ebből kiindulva én gondoltam majd 150-160 ezerért, majd a bőség zavarában válogatni fogok a kiadó lakások között, erre azt látom, hogy a belső kerületekben alig találni ennyi pénzért.
180-200.000 Ft-tól indul ami már normálisabban néz ki, de inkább 200.000 Ft + rezsi.
320.000 Ft a nettó fizum, ebből elég necces 200 ezerért kivenni egy lakást.
2 dolog jutott eszembe:
I.Bevállalni egy drágább albérletet és nagyon összehúzni a gatyát. Mert a szüleim nagyon rajta vannak a lakásvásárláson, de én ezt még 1 évig nem szeretném, mert fogalmam sincs, hogy melyik kerületben laknék legszívesebben. Szóval 1 évig ellennék a minimumon élve.
II. Lakótársas albérletet keresni, költségekből is faragna, plusz egy ideje nem szeretek egyedül élni. De kb 6 éve egyedül lakom (pár korábbi kapcsolatot leszámítva, amikor átjöttek hozzám) szóval nem tudom ez mennyire működne, lehet 2 hétig jól hangzik aztán idegesítene a sok idegen körülöttem.
Mindenképp költözni szeretnék, mert ahol most lakom az a zaj miatt nem jó, mert nem tudok este pihenni és fáradt vagyok melóban.
32/F
Mi albi mellett gyűjtöttünk ketten a férjemmel, 6 éven keresztül, nem kaptunk semmilyen szülői segítséget, 10 milla babaváróból és mellé kiegészített piaci hitellel vásároltunk, valamint egy gyerekre felvettük a 600 ezres CSOK támogatást, hogy ne kelljen illetéket fizetni. (Két hónap múlva születik a babánk). Én most lettem 30 éves, férjem 3 évvel idősebb tőlem. Ha nem lennénk együtt, nem tudom hogy jutottam volna 30 évesen oda, hogy legyen egy saját tulajdonú (oké, tudom még a banké) lakásom, pedig 650 bruttót keresek, de egyedül így is esélytelen lenne.
Úgyhogy nem "megjött az eszünk", egyszerűen szerencsések vagyunk, hogy egymásra találtunk és nem egyedül kell kuporgatni, mivel ketten ez sokkal gyorsabban elérhető.
3-as válaszoló voltam.
4, megyek elásom magam...
Egy gyerekem van, én ápolónő vagyok, férjem asztalos. Orvosira járt a lányunk, majdnem beledöglöttünk, hogy hat évig albérletet fizettünk (nem kapott kollégiumot, sajnos a beteg nagymama papíron itt lakik, mert az intézménybe nem lehet lakcímet jelenteni, és egyszerűen semmit nem fogadtak el, hogy az ő nyugdíja ne legyen figyelembe véve...). Szerinted mi a tökömből kellett volna összeraknunk egy lakás önrészét?
"Én vettem 155 ezerért egy NFC-s fejhallgatót nappalra, 5-6 ezerért egy pöpec füldugót éjszakára, ez így együtt volt kb. 160 ezer Ft."
Egyszerre vicces és rohadtul egészségtelen egész nap bedugott füllel lenni. Én is már 6-7 éve mindig füldugóval alszok, de ha nappal is ezt kéne játszanom, az azért durva lenne.
#18: Nem írtam egy szóval se, hogy egész nap be van dugva a fülem. Azt írtam, hogy "ezek teljesen kizárják a külső zajokat, ha kell". Ha kell. Szövegértés...
Amúgy mivel sokat hallgatok zenét, így gyakran viselem a fejhallgatót (aminek ugye pont az a lényege, hogy nincs bedugva a fül...), és köszönöm jól vagyok én is, meg a fülem is. Elég jó minőségű cuccokat használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!