Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Nagy redflag ha a bérbeadó...

Nagy redflag ha a bérbeadó csak készpénzben hajlandó elfogadni a kauciót és a lakbért?

Figyelt kérdés

Nyugodtabb lennék ha utalhatnék (legalább nem kellene havi szinten időpontot egyeztetni a pénzátadásra), illetve ott legalább tudom bizonyítani, hogy átment a pénz. Még ha alá is iratok vele egy átvételi elismervényt, simán rávághatja, hogy nem ő írta alá, mert nem fog két tanút odahurcolni, hogy teljes bizonyító erejű okirat legyen.

Én simán benne lennék a közjegyző előtti szerződéskötésbe, sőt még kiköltözésit is aláírnék, de közölték, hogy az ő kis sablonszerződésüket küldik majd meg. Ez még okés lenne, de majd kérdéses, hogy mennyire engedik módosítani meg beleírni.

Elvégre egy vagyok a sok jelentkező közül és ha nagyon pattogok, akkor simán választ mást, aki nem. Csak nem szeretném ha átvernének.

2023. júl. 6. 20:05
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
31%
Nem feltétlenül red flag
2023. júl. 7. 08:54
 32/43 anonim ***** válasza:
86%

"A keszpénzes fizetes egy nagyon jó alkalom arra, hogy a bérbeadó felmérhesse, hogy bántok a tulajdonával."

Ehhez semmi szükség sincs a készpénzre. Teljesen nyugodtan havonta 1x, előzetesen egyeztetve a lakóval megnézheted a törvény szerint is. Szerintem ez senkit sem zavarna, főleg az első hónapokban.

"Magyarországon már nincs bank és nincs automata ahol volna lehetőség 500 000 Ft-nál többet fölvenni naponta.

Most veszkődjön még vele a bérbeadó, hogy hozzájusson a pénzéhez?"

Ja, és akkor a bérlő vesződjön ezzel, mert a bérbeadónak készpénz hóbortja van? :)

Értem én, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene, de még mindig nem írt senki semmilyen elfogadható, komolyan vehető, valóság talaján álló indokot arra, hogy miért nem jó az, ha valaki elutalja és utána ott csücsül a folyószámlán a pénz, amivel azt csinálsz, amit akarsz. Oké, elhiszem, hogy van még egy nagyon szűk réteg, akinek nincs számlája, de azon kívül?

Engem bérlőként anno ugyanaz rohadtul idegesített az, hogy csak azért futkossak ATM-hez, ellőve az egész havi készpénz felvételi limitemet, hogy a bérbeadó kimondott adócsalásához aszisztáljak. Mondjuk aztán ezen kívül másra kb. sosem használtam készpénzt, nem tudom miért szeretnek ennyien vesződni vele. Legyen az embernél vész esetére 10-20-30 ezer forint, de hogy miért tart magánál vagy a lakásában valaki több százezret, azt nem tudom.

2023. júl. 7. 09:55
 33/43 anonim ***** válasza:
100%
Számomra ha nem is kizáró ok, de nagy mínuszpont, különösen mióta ilyen lakásban lakom. A tulaj "nem használ bankszámlát", aztán amikor kértünk valami szabályos bizonylatot a pénzről, akkor kiderült, hogy hát igen, nem szabadna, hogy nyoma legyen, hogy bevétele van. Emlékeztetve, hogy talán nem akarunk havonta a kezébe nyomni 200ezret bármiféle elismervény nélkül, amit kötelező adnia, azt már legalább ad. De ez a fajta hozzáállás (miszerint a bérleti díj az a neki járó nettó haszon, költségek meg ne legyenek) meglátszik a lakáskiadással járó egyéb feladatokon is. Bármi probléma akad, egy tortúra, hogy elintézze. Illetve egyet értek az egyik korábbi válaszolóval is: így nekem kell kimerítenem a pénzfelvételi limitemet havonta (sőt, nem elég egyikünknek, két ember kell hozzá), holott azon speciális esetet kivéve, amikor valakinek nincs bankkártyája, ugyanúgy tudná használni a pénzét, ha átutalnám neki. Nagyjából a piacokon nem fogadnak már csak el bankkártyát, de talán nem olyan nagy tétel az, hogy megugorhatatlan legyen, ha nem készpénzben kapja a bérleti díjat.
2023. júl. 8. 09:10
 34/43 anonim ***** válasza:
83%
Nem bérelnék olyantól akinek nem lehet utalással fizetni, nem fogok havi szinten 100 ezrekkel szaladgálni a pénztárcámban, 2023 van, hahó. És ne is mászkáljon be ezzel az indokkal havonta. Az én tualjom másik városban lakik 3 év alatt eddig kb 4* találkoztunk, mindent elektronikusan intézünk.
2023. júl. 10. 10:42
 35/43 anonim ***** válasza:
4%
#34: amúgy egy telefon áráról beszélsz, ami meg mindig ott van a zsebedben ;)
2023. júl. 10. 12:43
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

"#34: amúgy egy telefon áráról beszélsz, ami meg mindig ott van a zsebedben ;)"

A telefonról is kapsz számlát, blokkot, garanciajegyet. ;)

Hogy lehet ilyen idióta, átgondolatlan érvvel jönni? :D Tudod mit, nyomj az utcán mindenki kezébe 200 ezret, mert a telefonod is annyiba kerül. :D

2023. júl. 10. 12:50
 37/43 anonim ***** válasza:
0%
#36: akkor is kaosz elismervényt, ha kp-ban fizetsz, ezért nem értem a hisztit.
2023. júl. 10. 12:54
 38/43 anonim ***** válasza:

"#36: akkor is kaosz elismervényt, ha kp-ban fizetsz, ezért nem értem a hisztit."

Vagy igen, vagy nem. De nem is az elismervénnyel volt a probléma, hanem azzal, ha valaki MINDIG ragaszkodik a készpénzhez.

2023. júl. 10. 13:17
 39/43 anonim ***** válasza:
75%
35. Már nem azért,ennek semmi köze a telefonhoz. Telefont nem havona vesznek az emberek, készpénzt meg havonta kell felvenni, és rohangálni bankba/ATM-hez...Továbbá többen lopnak pénztárcát mint telefont...Nem értem a készpénz mizériát, hát már 70 éves anyám is banki átutalással kapja a nyugdíjat, és bankkártyával fizet kb mindenhol is. Szóval hacsak nem 90 éves a tulajdonos aki már azt sem tudja merre van arccal (de olyantól meg úgysem bérelnék), nem értem miért fontos annyira a tulajok többségének a kp. Illetve van egy tippem, azért, mert azt hiszi a számlája lenyomozható, a boriték meg nem, dehát itt ugye úgysem feketézik senki XD
2023. júl. 10. 14:08
 40/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenkinek 200+ ezres telefonja van...Nekem bőven jó a 100 ezer alatti kategória is, és szerintem vagyunk ezzel így páran
2023. júl. 10. 14:14
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!