Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Nagy redflag ha a bérbeadó...

Nagy redflag ha a bérbeadó csak készpénzben hajlandó elfogadni a kauciót és a lakbért?

Figyelt kérdés

Nyugodtabb lennék ha utalhatnék (legalább nem kellene havi szinten időpontot egyeztetni a pénzátadásra), illetve ott legalább tudom bizonyítani, hogy átment a pénz. Még ha alá is iratok vele egy átvételi elismervényt, simán rávághatja, hogy nem ő írta alá, mert nem fog két tanút odahurcolni, hogy teljes bizonyító erejű okirat legyen.

Én simán benne lennék a közjegyző előtti szerződéskötésbe, sőt még kiköltözésit is aláírnék, de közölték, hogy az ő kis sablonszerződésüket küldik majd meg. Ez még okés lenne, de majd kérdéses, hogy mennyire engedik módosítani meg beleírni.

Elvégre egy vagyok a sok jelentkező közül és ha nagyon pattogok, akkor simán választ mást, aki nem. Csak nem szeretném ha átvernének.

2023. júl. 6. 20:05
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
84%

"Az megvan, hogy pénzbe kerül?"

De mit nem lehet azon érteni, hogy havi 150 ezer ingyen van?

"Mondjuk legyen 600 000 Ft, az kb. 4-9000 Ft felvenni.

Ennek a költségét pedig a bérlő kell viselje, nettó kell az összeg a bérbeadóhoz jusson."

Miért is egyértelmű, hogy valaki fizessen azért, hogy te adót csalj?

Mármint szerinted ez ugye végtelen sok pénzbe kerül. :)

2023. júl. 7. 00:51
 22/43 anonim ***** válasza:
32%

"vegye le a számlájáról készpénzben a kaució összegét"

A másik, hogy elég durva készpénzlimit van.

Van, ahol 150, van, ahol 500 a max., amit felvehetsz.

Magyarországon már nincs bank és nincs automata ahol volna lehetőség 500 000 Ft-nál többet fölvenni naponta.

Most veszkődjön még vele a bérbeadó, hogy hozzájusson a pénzéhez?

Különben a törvény írja elő, hogy borítékban, KP-ban kell tartania a kauciót.

2023. júl. 7. 00:57
 23/43 anonim ***** válasza:
65%

"Miért is egyértelmű, hogy valaki fizessen azért, hogy te adót csalj?"

Többször leírtuk, hogy a bank és a NAV közt nincsen semmilyen kommunikáció.

Tehát attól, hogy te bankszámlára utalod a pénzt, nem fog adózni valaki.

Mért nem hívod fel a bankodat, hogy ezt megkérdezd?

Akkor végre leadkadhatnál erről a tévhitről.

2023. júl. 7. 00:59
 24/43 anonim ***** válasza:
65%

"Bocs, akkor végtelenül ostobának fog mindenki tartani"

Kibírom.

2023. júl. 7. 01:03
 25/43 anonim ***** válasza:
96%

#22 "Különben a törvény írja elő, hogy borítékban, KP-ban kell tartania a kauciót."

Nincs ilyen törvény. A kaució nem is kötelező, csak lehetőség és letétbe is lehet helyezni egy ügyvédnél számlán vagy megoldható bárhogy.

Ha kiadnám a lakásomat én ragaszkodnék a készpénzhez, de persze van aki az átutalást kedveli.

2023. júl. 7. 01:14
 26/43 anonim ***** válasza:
20%
25: Én voltam bérbeadási tanfolyamon 6 éve, és ott ezt mondta a könyvelő.
2023. júl. 7. 01:17
 27/43 anonim ***** válasza:
87%
#26 szerintem itt valami félreértés van, mert még arra is van lehetőség hogy a kaució ne pénz legyen hanem értékpapír vagy egy számlán szereplő összeg.
2023. júl. 7. 02:09
 28/43 anonim ***** válasza:
22%
27: Nekünk azt tanították, tilos befektetni is, tehát értékpapírszámlára tenni is.
2023. júl. 7. 04:07
 29/43 anonim ***** válasza:
29%

Például kérhetsz számlát is.

Számlatömb vásárlását a nyomtatványbolt lejelenti a NAV-nak, és a számlának sorszáma van.

2023. júl. 7. 04:10
 30/43 anonim ***** válasza:
61%

A keszpénzes fizetes egy nagyon jó alkalom arra, hogy a bérbeadó felmérhesse, hogy bántok a tulajdonával.

Amikor egyszer kiadom a lakásomat, én is KP fizetést fogok kerni, legalább az első 6 hónapban, utána meglátjuk.

A KP-s bevételt ugyanúgy leadózom majd. Ígyis kb havi milliós adót fizetek, nem az a 20ezer fog földhöz vágni

2023. júl. 7. 08:51
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!