Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Nagy redflag ha a bérbeadó...

Nagy redflag ha a bérbeadó csak készpénzben hajlandó elfogadni a kauciót és a lakbért?

Figyelt kérdés

Nyugodtabb lennék ha utalhatnék (legalább nem kellene havi szinten időpontot egyeztetni a pénzátadásra), illetve ott legalább tudom bizonyítani, hogy átment a pénz. Még ha alá is iratok vele egy átvételi elismervényt, simán rávághatja, hogy nem ő írta alá, mert nem fog két tanút odahurcolni, hogy teljes bizonyító erejű okirat legyen.

Én simán benne lennék a közjegyző előtti szerződéskötésbe, sőt még kiköltözésit is aláírnék, de közölték, hogy az ő kis sablonszerződésüket küldik majd meg. Ez még okés lenne, de majd kérdéses, hogy mennyire engedik módosítani meg beleírni.

Elvégre egy vagyok a sok jelentkező közül és ha nagyon pattogok, akkor simán választ mást, aki nem. Csak nem szeretném ha átvernének.

2023. júl. 6. 20:05
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
19%
A birka nem akar adózni, pedig azért a 15 százalékért nem éri meg parázni .
2023. júl. 6. 20:16
 2/43 anonim ***** válasza:
11%
Normális ember amit tud azt készpénzben ker és nem azért mert nem akar adózni.te kérdező súlyosan paranoiás vagy.
2023. júl. 6. 20:21
 3/43 Justinianus ***** válasza:
39%

"Normális ember amit tud azt készpénzben ker"

Pontosabban fogalmazva normális ember már nem is használ készpénzt.

2023. júl. 6. 20:25
 4/43 anonim ***** válasza:
31%
jah. készpénz az adócsalók, kurvák, stricik, drog dílerek és a nyuggerek fő fizetési eszköze.
2023. júl. 6. 20:34
 5/43 anonim ***** válasza:
39%

"Normális ember amit tud azt készpénzben ker és nem azért mert nem akar adózni"

Miért kérne bárki is készpénzt? Egy bankkártyával vagy ma már mobiltelefonnal is sokkal gyorsabban, egyszerűbben, kényelmesebben kezelhető bármilyen ügylet.

Ha valaki ragaszkodik a készpénzhez, az mindig gyanús, mert feltehetően nem szeretné valamiről, hogy az adott ügyletnek vagy legalábbis a pontos összegnek nyoma maradjon.

2023. júl. 6. 20:37
 6/43 anonim ***** válasza:
25%
Közölném vele hogy ez nem mese.
2023. júl. 6. 20:46
 7/43 anonim ***** válasza:
32%

Kérdező

Képzeld, az emberek korábban is béreltek lakást amikor még nem is létezett bankkártya és igen jól működött a készpénzes rendszer.

Gondolom te leszel az aki később itt hisztizik majd, hogy miért is nem tudja azonnal visszaadni neki a kauciót a tulajdonos, miért költötte el.

Hát ezért, bakker!

Mert ha átutalod, akkor az a pénz ott lesz a saját pénzében a számláján, nem fogja tudni eltenni, hogy ne nyúljon hozzá.

Amióta itt olvasgatom az ilyen csökkent értelmű, de felettébb agresszív és nagy arcú bérlők beírásait, azóta megértettem miért is olyan nehéz lakást bérelni.

Mert a tulajdonosok próbálják elkerülni, hogy egy ilyen költözzön a lakásukba.

2023. júl. 6. 21:46
 8/43 anonim ***** válasza:
78%
5 evig fizettem keszpenzbe az alberletet. Es igen, adozott a tulaj, biztosra tudom.
2023. júl. 6. 22:03
 9/43 anonim ***** válasza:
74%

Pfűű itt minden válasz alaposan le van pontozva. Na mindegy, beállok a pártba akkor én is :D

10 évig laktam egy albiban, és kp-ban fizettem.

A sokadik évben már annyira megbíztunk egymában a tulajjal, hogy volt hogy kimaradt 1 hónap és következőben adtam neki kettőt. Minden hónapban eljött, érdeklődött, jó fej volt.

De az is lehet hogy a te tulajodat már megszivatta egy bérlő, ezért ilyen "akadékoskodó"

Az az 5 perc amikor átmegy miért gond? Amúgyis órákat lógsz az instán, kibírod :D

2023. júl. 6. 22:30
 10/43 anonim ***** válasza:
70%

Miért az redflag, ha valaki KP-vel fizet a boltban?

Naugye.

Ha te nem akarsz készpénzezni, keress olyat, ahol utalhatsz.

Én eddig minden bérleti díjamat KP-ben fizettem.

2023. júl. 6. 22:36
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!