Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mostanában a tulajdonosok kb....

Mostanában a tulajdonosok kb. hány százaléka adja ki a lakását így?

Figyelt kérdés

Úgyhogy közjegyzői szerződést köt.

Van aki csak simán szerződést ír, van aki közjegyzőhöz is fordul.

Van olyan is, aki ingatlanos segítségét kéri, hogy hirdesse kiadásra a házát, és ha bérlőt talál a szerződéskötéskor ott van az ingatlanos is.

Viszont közjegyzőhöz sokan fordulnak?

Majdnem kivettem egy albérletet, ki is adta volna a tulaj, de mikor bejelentette, hogy közjegyzőnél kötné a szerződést, hát kössz nem...

2023. jún. 28. 21:55
1 2 3 4 5
 41/47 A kérdező kommentje:

Amúgy rengeteg olyan ember él albérletben, akik az albérletükből drogot árulnak. Főleg Budapesten. Ezt már csak azért írtam, mert a 33. felhozta a drogot.

Vannak olyan drogdílerek, akik igencsak drága albérletben laknak, luxus házakat bérelnek. Pl. Budapest Marina lakópark, vagy hogy a túróba hívják. 1 millió körül van az albérletet plusz rezsi.

2023. jún. 30. 00:48
 42/47 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező,

hogy Te milyen tájékozott vagy börtön és drog ügyekben...!

2023. jún. 30. 08:15
 43/47 A kérdező kommentje:

Értek a büntetőjoghoz és eljárásjoghoz, büntetés-végrehajtási joghoz, és a szabálysértési joghoz.

Nem kell tájékozottnak lenni drog témában senkinek. A hírekben fent van, hogy most ilyen dílert kapcsoltak le budapesti luxus albérletében, most olyan dílert. Nem nézel, olvasol híreket ember?

2023. jún. 30. 14:12
 44/47 anonim ***** válasza:
84%

Nem olvastam vissza minden választ, de leírom, hogy nekem bérlőként mi ezzel a "problémám".

Ez az egész dolog mindig a tulajdonost védi, amivel semmi bajom sincs. De én még olyanról nem hallottam, hogy valaki ne akarta volna ennek a költségét legalább részben a bérlőre venni. Konkrétan azért fizetek, hogy kapjon a tulaj egy papírt, ami neki jó.

Ha a bérbeadó saját maga fizetné ezt a dolgot, akkor természetesen semmi bajom nem lenne vele, de így számomra csak egy plusz kiadás, miközben egy költözés amúgy is drága és idegörlő mulatság.

2023. júl. 1. 11:26
 45/47 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk a közjegyzői szerződés a bérlőt is védi, pl. a jogosulatlan kaució visszatartástól
2023. júl. 4. 07:59
 46/47 anonim ***** válasza:
100%

Abban is védi a bérlőt, hogy történik tulajdonosazonosítás.

A záradék csak akkor kerül fel, ha maga a szerződés is rendben van, azt is leellenőrzi a közjegyző.

Lekéri a tulajdoni lapot is.

Ezeket a bérlő is elkérheti természetesen, de nem mindenki tudja megállapítani, hogy pl. egy személyi igazolvány valódi-e.

44: Attól még, hogy nem hallottál róla, teljesen általános, hogy a bérbeadó fizeti, mi is magunk fizettük.

Én sem ismerek olyat, aki záradék nélkül ad ki, mégis elhiszem, hogy létezhet ilyen is.

2023. júl. 4. 12:26
 47/47 anonim ***** válasza:

Én is így adtam ki ingatlant. Havi 200ezer bérleti díjas ingatlannál határozatlan idejű szerződés esetén a tavasszal kért érte a közjegyző kb. 160 ezret.

Hogy ki fizeti, az mindig megállapodás tárgya. Mi úgy beszéltük meg, hogy fifti-fifti.

A feltételeket én beszéltem meg a közjegyzővel (és persze a bérlővel is!) előre. Az aláíráskor a közjegyző felolvassa a szerződést. Volt pár olyan pont - ami talán kevésbé megszokott a szerződések esetében -, ahol a közjegyző külön megkérdezte a bérbevevőt, hogy ezt biztosan megértette, és tényleg így akarja! És itt van a lényeg! A közjegyző nem kimondottan a bérbeadó érdekeit védi, hanem a bérbevevőét is.

2023. szept. 11. 12:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!