Mostanában a tulajdonosok kb. hány százaléka adja ki a lakását így?
Úgyhogy közjegyzői szerződést köt.
Van aki csak simán szerződést ír, van aki közjegyzőhöz is fordul.
Van olyan is, aki ingatlanos segítségét kéri, hogy hirdesse kiadásra a házát, és ha bérlőt talál a szerződéskötéskor ott van az ingatlanos is.
Viszont közjegyzőhöz sokan fordulnak?
Majdnem kivettem egy albérletet, ki is adta volna a tulaj, de mikor bejelentette, hogy közjegyzőnél kötné a szerződést, hát kössz nem...
17+
A közjegyzői szerződés mindkét fél érdekeit védi.
Egyrészt százezreket biztos nem kérnek érte a közjegyzők.
Másrészt megegyezés kérdése, hogy ki fizeti. Szerintem mondjuk a tulajnak illene, mert mégiscsak hozzá fog befolyni mostantól havonta ~100e Ft nagyságrendű összeg - és ő adja birtokba másnak a több tízmilliós értéktárgyát.
#23,
többszáz milliós??? Nocsak...
En vettem igy ki lakast. Emlekeim szerint 45 ezer volt (4 eve) es a tulaj fizette, nekem csak meg kellett jelennem es alirnom a kozjegyzonel.
Ezert miert lennek birka? Mivel rendesen fizettem es nem terveztem illetektelenul hasznalni a lakast, ezert egyaltalan nem volt gond.
20: Leírtuk mindannyian, hogy rendszerint a tulaj fizeti, esetleg felesben.
Sőt, még ha úgy is hirdet, vagy az a szándéka, hogy a bérlő fizesse, még akkor is alku tárgya! Ez polgári szerződés, mindkét fél előadja, mit szeretne, és ha te azt szabod feltételül, akkor azt szabod, ennyi.
Amúgy 35 000 Ft volt, miután fölemelték, előtte 17-20 000 körül volt. Ha százezrek lennének, nem fizetnék ki az emberek.
24 vagyok.
Bocsánat! Így félrenézni...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!