Mostanában a tulajdonosok kb. hány százaléka adja ki a lakását így?
Úgyhogy közjegyzői szerződést köt.
Van aki csak simán szerződést ír, van aki közjegyzőhöz is fordul.
Van olyan is, aki ingatlanos segítségét kéri, hogy hirdesse kiadásra a házát, és ha bérlőt talál a szerződéskötéskor ott van az ingatlanos is.
Viszont közjegyzőhöz sokan fordulnak?
Majdnem kivettem egy albérletet, ki is adta volna a tulaj, de mikor bejelentette, hogy közjegyzőnél kötné a szerződést, hát kössz nem...
A kérdező ugyan jelenleg nem körözött bűnöző, de tart tőle, hogy előbb-utóbb az lesz. :-)))
Nos, valóban, ez esetben tényleg nem szerencsés a közjegyzői bérleti szerződés.
Érdekes én mostanában két olyan tulajdonosba is belefutottam,akik sem átutalást, sem közjegyzői szerződést nem akartak. Annak ellenére,hogy én ezt kértem.
Nem is lett semmi a bérlésből.
Kérdező,
akit keres a rendőrség, az megérdemli, hogy elfogják és elnyerje méltó büntetését. Nagyon jó tanácsot adtál a beérbe adni szándékozóknak, hogy ilyen bérlővel szóba se álljanak.
Nálam ez az alap albérletben:
1: közjegyzői szerződés, 50-50% vagy tulajdonos fizeti
2: bérleti díj utalással megbeszélt napon pl: minden hónap 10.-e
3: rezsi költséget kizárólag számlák alapján fizetek utalva, bemondásra semmit
4: kaució jogos követelés szerződés aláíráskor
Már szerencsére sajátban lakok.
Alku tárgya, hogy kifizeti.
Az aktuális gazdasági környezet és a bérbeadó egyéni szerencséjének függvénye. Ha nehezen talált jó bérlőt és a bérlő azt kéri, ne kerüljön neki semmibe, akkor vállalani fogja a teljes költséget a bérbeadó.
Meg a bérleti díj függvénye is.
Ha minden kedvezményes, áron alul kapja a lakást, jó a rezsi, jó a bérbeadó, stb., akkor hadd ne legyen már ez is ingyen teljesen.
#17 Jó hülye vagy, hogy bérlőként pattogsz/pattogtál, hogy közjegyzöi játék legyen.
Mennyi birka ember van. Hát igen, a magyarok bírkák. Igen ÉN is.
Ezért nincs itt háború, mert minden tagállam mondja, hogy a magyarokat ne bántsák, mert így is bírkák.
Engem speciel nem köröznek, de nem akarok plusz százezreket fizetni.
Az ismerősöm ellen adott ki a törvényszék büntetés végrehajtási bírója elfogatóparancsot, így a rendőrség körözi, azért mert rablás ítélet miatt nem vonult be a börtönbe, mikor be kellett volna vonulnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!