Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » 30 évesen egyedül vagy lakótár...

30 évesen egyedül vagy lakótárssal jobb élni szerintetek?

Figyelt kérdés
Lakótárssal soha életemben nem éltem,nyilván olcsóbban kijön valakivel összeköltözni,de olvastam sok rosszat is itt az oldalon hogy milyen pocsék lakótársakat fogtak ki az emberek
2023. máj. 19. 20:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem minden korban egyedül a legjobb lakni. Nagyon jó dolog az, hogy nem kell más után takarítani, amit leteszel valahova az ott is marad stb. Nem kell másra tekintettel lenni, akkor és azt csinálsz, amit akarsz. (a házirendet leszámítva) Laktam társbérletben is, ahol pl sosem főztem és mégis volt, hogy rám fogta a másik 2 lakó, hogy én nem mosogattam el az edényeket stb. Volt, hogy a hűtőből megitták az italomat, vagy a tulaj nő amikor nem voltam otthon kérés nélkül átrendezte a szobát, amit béreltem. Tudnék még mesélni sok negatív sztorit, ami miatt nekem egy életre elég volt a közös albérletekből. Még egy párral sem könnyű együtt élni, ezért is derül ki sokszor összeköltözés után, hogy 2 ember mégsem tudja egymást tolerálni. Akkor idegen emberektől pláne nem lehet ezt elvárni. Pedig én amúgy egy csendes, nyugis természet vagyok, szóval nekem még mindig könnyebb volt alkalmazkodni, mint annak aki hangosabb típus.
2023. máj. 23. 16:51
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Személy válogatja, úgy fogalmazok, hogy a nők túlnyomó többsége nem szeret egyedül élni, de ezek általában kapcsolatfüggők és akkor a párjukkal élnek.

Vannak olyan nő ismerőseim, akik 1-2 napot nem bírnak ki egyedül, ilyenkor áthívják már bnőjüket, vagy mesélik, hogy sírnak egész este (nem kamuzok).

És vannak azok a fajták, akik igénylik az egyedüllétet és örülnek, ha lelép a lakótársuk végre, vagy megengedhetik maguknak, hogy egyedül éljenek.

Én is az utóbbiba tartozom, kb 5-6 évig egyedül éltem, viszont most az utolsó albérletemnél volt valami reccsenés és már sokszor éreztem magányosnak magam. Most direkt lakótársas albérletbe akarok majd továbbköltözni, pedig 31 éves vagyok.

Ami biztos: senki se szeret más után takarítani, idegesítő tud lenni, ha otthagyják a konyhában a koszt és te azért nem tudsz főzni, vagy pont egyszerre csinálnátok kaját, egyszerre mennétek a fürdőbe stb. De ezzel együtt lehet élni, az emberek java része családba nőtt fel és ugyanezt tapasztalja, hacsak nem valami villában nevelkedett.

Egyébként nekem az a tapasztalat, hogy több a rossz lakótárs, mint a jó. Viszont ebben a korban sokan már családosak, szóval baráti körből nehéz már összeköltözni vagy egyszerűen csak másik városban élnek.

Röviden: én mindig szerettem egyedül élni, de lehetnek az életnek olyan szakaszai mikor az ember változik és igényli, hogy legyen lakótársa.

2023. máj. 24. 12:11
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

30 évesen ha nem a párjával, családjával él az ember, akkor egyértelműen sokkal jobb egyedül élni.

Ilyen idős korra már kialakul az ember élettere, nem szeret osztozkodni. Már csak maga a tudat tök rossz, hogy ott van egy idegen a lakásban aztán kerülgetni kell egymást.

Ráadásul a társbérlet nem élettársi kapcsolat, van aki igényli a beszélgetéseket, közös programot, más meg csak szeretne élni. Volt olyan akótársam aki egyértelműen kijelentette, neki a legjobb lakótárs az aki nincs is ott csak fizet.

Világ legjobb dolga, hogy amikor hazamegyek dobom le a cuccaim, ahova akarom, mászkálhatok pucéran a lakásban, mert ami rajtam van dobom a mosásba, közben elmegyed nagydologra, majd zuhanyozhatok nyitott ajtónál, így a pára sem szorul be (panel).

Nekem megvan az a szerencsém, hogy a hitelem annyi mintha szobát bérelnék, rezsi szempontjából meg minimális a fogyasztásom.

2023. máj. 26. 16:32
 14/16 veterán vas ***** válasza:

"Innen nézve", rengeteg ember él tudatosan egyedül a világban.

Viszont "onnan nézve", azt tartja a mondás, hogy az ember társas lény.

Szóval, soha nem fog kiderülni, hogy melyik a tuti.

2023. máj. 30. 09:25
 15/16 anonim ***** válasza:
71%
#14 Az ember társas lény ami azt jelenti, hogy szüksége van barátokra, párra, családra, közösségre. Na egy lakótárs az pont egyik sem. Főleg nem 30+ évesen.
2023. máj. 30. 13:48
 16/16 veterán vas ***** válasza:
100%

#15.

Igaz amit írsz, bár nagyon sokan csak akkor döbbennek erre rá, amikor kipróbálják.

2023. máj. 30. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!