Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Lehet valamit csinálni ha a...

Lehet valamit csinálni ha a tulaj nem szól előre hogy jönni fog?

Figyelt kérdés

Nem szól hogy fog jönni. Én este értem haza,de láttam az ablaknál,hogy szerelt valamit.

Más eseteben is hallottam hogy a tulaj szó nélkül járkált be a lakásba.

Ilyen tulajjal mit lehet kezdeni?

2023. ápr. 25. 21:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%

"#8 Ezzel csak a a gond, hogy ha kulcsa van a lakáshoz, akkor nem erőszakkal és fenyegetéssel ment be, ráadásul el sem küldték. Innentől tulajdonképpen nem megállapítható a magánlaksértés, és nem követett el bűntettet, maximum szabálysértést."

Ja, há hogyne, akkor ha a betörő kulccsal jön be a lakásomba és nem erőszakkal meg fenyegetéssel, akkor az is teljesen legális, há' hogyne. Szerintem te többet ne válaszolgass :D

"#7 Az üvöltözéssel megint az a baj, hogy a primitív közlésforma, és sok értelme nem lesz azon kívül, hogy végképp elrontod a tulajjal a meglévő jó/rossz viszonyt."

Szerintem meg egy ilyen viszonyon nincs mit elrontani, ha a tulaj magánlaksértést követ el.

"Ráadásul a rágalmazás is bűncselekmény, nem okos dolog tudatosan elkövetni."

Ez nem rágalmazás. :) Illetéktelenül behatolt a lakásba, rajtakaptam, hiányoznak dolgok. Szerintem nem nekem kellene a rendőrségen magyarázkodni. De természetesen viccből írtam, valójában csak megfognám és kivágnám a büdös francba.

2023. ápr. 28. 09:39
 12/22 anonim ***** válasza:
22%
11-es Nem ugyanaz a kettő. A tulajdonosnak joga van bemenni az ingatlanba, a betörőnek meg semmi szín alatt. A tulajdonos a bérlő szükségtelen zavarása nélkül ellenőrizheti a lakást időnként, persze erről egyeztetnie kell. A bérlő a lakásban folyó (tulajdonos által kezdeményezett és fizetett) szükséges karbantartási munkákat köteles tűrni. Mielőtt felháborodnak, nem a lakásfelújítást köteles tűrni, hanm a szükséges karbantartást. Pl. csapok cseréjét, vagy lefolyó tisztítását, klíma tisztíttatását, elektronos berendezések felülvizsgálatát stb. A tulaj itt annyit követett el, hogy nem szólt előre. Egy jó szerződésben benn van, hogy e-mailben (megadott rögzített emailcímeken)kommunikálnak egymással a bérlő és bérbeadó. Szóval elég egy 3-5nappal a látogatás előtt küldeni egy email a tulajnak, hogy pl. 5-es kedden délután 2- és 6 óra között a lakásba bemegyek. Ha a bérlő nincs otthon akkor is simán menet a saját kulcsával a tulajdonos. el kell keserítselek ez nem magánlaksértés, hanem ehhez a tulajdonos megmaradt joga, amikor kiadta a lakást.
2023. ápr. 28. 12:03
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
#12 Ha a bérbeadó karbantartási, javítási munkálatok miatt keresi fel az ingatlant, az is csak egyeztetett időpontban lehetséges. Nem elég egyoldalúan bejelenteni, hogy "kedden 10-kor megyek".
2023. ápr. 28. 12:56
 14/22 anonim ***** válasza:
42%

"11-es Nem ugyanaz a kettő. A tulajdonosnak joga van bemenni az ingatlanba, a betörőnek meg semmi szín alatt. A tulajdonos a bérlő szükségtelen zavarása nélkül ellenőrizheti a lakást időnként, persze erről egyeztetnie kell."

Tehát te is leírtad: a jelen esetben nem volt joga a tulajdonosnak bemenni az ingatlanba, mert nem egyeztetett a lakóval. Te szándékosan csinálsz magadból hülyét két mondat alatt?

"Ha a bérlő nincs otthon akkor is simán menet a saját kulcsával a tulajdonos."

Amennyiben erről egyeztettek.

"el kell keserítselek ez nem magánlaksértés, hanem ehhez a tulajdonos megmaradt joga, amikor kiadta a lakást."

Olvasd már még egyszer a kérdést, mielőtt mégtöbb ökörséget írsz ide. Komolyan baszki, analfabéta vagy? Próbálna az ember normálisan válaszolni, erre idejön egy futóbolond és elszáll az összes türelme az embernek. Segítek neked, oké? Tessék: "Lehet valamit csinálni ha a tulaj nem szól előre hogy jönni fog?"

2023. ápr. 28. 12:58
 15/22 anonim ***** válasza:
93%

12-es: ez bizony nem így van,

A bérlő ELŐZETES engedélye nélkül a tulaj nem mehet be a lakásba, hiába ír neki emailt, akármit. Amíg a bérlő nem ad neki engedélyt, addig nem mehet be!

Ha ez nem tetszik a bérbeadónak, akkor JOGERŐS bírósági végzést kell szereznie.

Ez nem úgy megy, hogy én vagyok a FŐNÖK ÚR, oszt kiadom az ukázt , oszt csá! Hipp-hopp mindenki ugorjon!

2023. ápr. 28. 12:59
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

"Ja, há hogyne, akkor ha a betörő kulccsal jön be a lakásomba és nem erőszakkal meg fenyegetéssel, akkor az is teljesen legális, há' hogyne. Szerintem te többet ne válaszolgass :D"

A betörő az betörő, a tulajdonos meg tulajdonos. Lehet ezen hőbörögni, jogilag akkor sem fog egy megítélés alá esni a kettő. A tulajdonos nem követ el bűncselekményt, csak szabálysértést, hiába böfögi mindenki a 2 év börtönt.

És még mindig ott tartunk, hogy csak magán indítványra lesz bírósági ügy az egészből. Aminek meg értelme nincsen, hiszen egyszerűen semmi értelme a saját tulajod ellen feljelentést tenni, mert a vége így is úgy is költözés lesz.

2023. ápr. 29. 09:59
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

"Szerintem meg egy ilyen viszonyon nincs mit elrontani, ha a tulaj magánlaksértést követ el."

De van, mert mondhatod normális hangnemben és vagy megérti vagy nem. Vagy mondhatod nem normális hangnemben és akkor garantáltan felmondja ott helyben a szerződést.

2023. ápr. 29. 10:00
 18/22 anonim ***** válasza:
27%

Ez nem rágalmazás. :) Illetéktelenül behatolt a lakásba, rajtakaptam, hiányoznak dolgok. Szerintem nem nekem kellene a rendőrségen magyarázkodni.

Alapvetően bizonyítani tudni kell, hogy elkövetett-e lopást vagy nem. Ha kiderül hogy nem és te tudatosan akartad bűncselekménybe keverni akkor ott téged b_sznak meg természetesen.

"De természetesen viccből írtam, valójában csak megfognám és kivágnám a büdös francba."

Dehogy dobnád te ki, a pofádat nem mernéd kinyitni :D

2023. ápr. 29. 10:01
 19/22 anonim ***** válasza:
48%

Pacta sunt servanda, ergo ami a szerződésben foglaltak azt be kell tartani. (Nem többet és nem kevesebbet.)

A szerződésben rögzíteni kell, mi minősül egyeztetett időpontnak! Az egyeztetés módja/formája is megállapodás tárgya. pl. tulajdonos azon jogát, hogy tulajdonának esztétikai/műszaki/higiénés állapotát időközönként ellenőrizze az alábbi egyeztetés szükséges:

- Pl. Ellenőrzés előtt 5 nappal DFG email címről YXC emailcímre írott elektronikus levélben értesíti a bérlőt az ellenőrzés időpontjáról.A mennyiben a bérlő nem tesz ellenvetést az időpont egyeztetettnek minősül.

Amennyiben az ellenőrzés időpontja a bérlő számára nem elfogadható és ezt írásos válaszban jelzi, a jelzéssel egyidejűleg köteles olyan (5 napon belüli) időpontot megjelölni amikor számára megfelelő ez ellenőrzés.

Időpont megadás nélküli ellenvetés esetén a bérlő köteles elfogadni a tulajdonos által meghatározott újabb időpontot.

És hipp-hopp máris egyeztetett az időpont, mindenki tudja a tulaj is hogy csak úgy nem mehet mert gondolt egyet, a bérlő is, hogy nem úgy van hogy majd beengedem ha kedvem van.

Nem a netről letöltött sablont kell alkalmazni bérlemény kiadásakor.

"Szerintem nem nekem kellene a rendőrségen magyarázkodni"

Van egy jogelv, amit nem veszel figyelembe, mindig annak kell bizonyítani aki állít valamit.

De ahogy látom Te gyűlölöd a tulajdonos pozícióban lévő embereket, és csak azt próbálod bizonygatni hogy mennyire #asza ember vagy. A stílus maga az ember. Én ugyan más az 50-es éveimet taposom, voltam fiatalon bérlő, voltam rövid ideig bérbeadó. Ilyen stílusú hozzáállással nem találkoztam amit Te képviselsz. Mindenkinek a békés megoldás volt jó. Rendőrségre feljelenteni a bérbeadómat... Vicc. Ha az cél hogy felmondjanak, akkor miért nem mondod Te fel a szerződést. Nem kell abból cirkuszt csinálni.

2023. máj. 2. 10:12
 20/22 anonim ***** válasza:
39%

A tulaj csak előre egyeztetett időpontban lehet a kiadott lakásban. Tehát ha nem szól, vagy szól ugyan de te nem egyezel bele és úgy sertepertél ott akkor egy utolsó gyökér és keress másikat.

A zár csere azért nem jó ötlet, mert a tulajnak be kell tudnia menni a lakásba vész esetén, hogy intézkedhessen. Például ha te elutazol, csőtörés van és szólnak a tulajnak az alattad lévő szomszédok, hogy ömlik a víz a fejükre és a tulaj nem tud bemenni, hogy elzárja, akkor az elég ciki.

Másrészt a zárcserébe a tulajdonosnak is bele kell egyeznie, ha te önkényesen lecseréled akkor ugyanolyan türhő vagy mint az a tulaj aki ott kolbászol anélkül hogy egyeztetett volna veled.

2023. máj. 11. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!