Egy féléve vásárolt ingatlanba be van jelentkezve a tulaj exférjének a cége? Mit tudok csinálni?
Ma tudtuk meg, hogy a tulaj volt férjének volt egy vállalkozása, aminek a bejelentett székhelye a mi lakcímünk. Egy kéményseprés által tudtam meg, hiszen díjkötelesek vagyunk ebben az esetben, ha van ide bejelentve vállalkozás. Frissen lekérték a NAV által ezt a vállalatot, ami aktív cégként szerepel a címünkön.
Exfèrjet felhívtam, állítása szerint már nincs bejelentve és nem érti a helyzetet. Természetesen kifizeti az előállított számlàt, de szeretnék azért pontot tenni az ügy végére.
Ha esetleg valóban nincs kijelentve, én mint tulaj mit tudok tenni? Hol tudok érdeklődni?
Az e-cégjegyzékben kérd le a cég cégkivonatát, azon látod, hogy tényleg a te lakásod van-e székhelyként vagy telephelyként bejegyezve.
Ha igen, írj egy felszólítólevelet a cégnek, hogy haladéktalanul módosítsa a székhelyét, mert te, mint tulajdonos nem járulsz hozzá, hogy az ingatlanodat székhelyként használja.
Ha nem lép, akkor a cégbíróságnak írd meg a problémát, ők eljárást indíthatnak a céggel szemben.
Egyébként ez miből derül ki?
A mienkben is volt cég, de nem ellenőriztük le, hogy kijelentkeztek-e.
Nem tudom, nekünk most random egy kéményseprès ellenőrzés által derült ki. Hiába mondtam, hogy itt nincs bejelentve cég, lekértèk elvileg a NAV-nál, ès aktívnak szerepelt a rendszerbe a mi címünkön. Emiatt nekünk most díjkötelessé vàlt az ellenőrzés, ami ingyenes lenne.
Másrészt hiteles a házunk, tudtommal, ha csokoshitel, akkor nem lehet vállalat ide bejelentve, mert ütközik a kikötésekkel.
Illetve azt sem tudom mi van akkor, ha befuccsol a cég.. érint-e valamit, hogy ide be van jelentkezve.
Beírtam google-ba egyébként a címünket, ès tènyleg kiadta azt a céget minden adattal, amit jelzett a rendszer.
Hiába kértem most hivatalos papírt, hogy küldjön át a székhely változásról, azt mondta pont megy ügyvédhez, úgyhogy akkor küld majd.
Tehàt sztem nem lett kijelentve…
4: Köszi. Még nem is hallottam ilyenről, hogy kéményseprő adatokat kér le bárhonnan.
"Emiatt nekünk most díjkötelessé vàlt az ellenőrzés, ami ingyenes lenne."
Nem emiatt vált díjkötelessé, hanem mert amikor a közműveket átirattátok a nevetekre, akkor a kéményseprőket kihagytátok, pedig az is egy közmű.
4: Egyébként nekünk az adásvételi szerződésben ki volt kötve, hogy kijelentkeznek.
De ha nincs leírva, akkor is ezek a költségek őket terhelik, hiszen az eladó szavatol 5 évig még, mert lakásra 5 év szavatosság van.
Pontosan a kéményseprő sem tudta megmondani, hogy miért kell nekem fizetni, annyit mondott, hogy be van jelentve ide a vállalat. Mindenesetre már délelőtt írtam nekik e-mailt az átiratással kapcsolatban, nekem teljesen kiment ez a fejemből, hogy ott is jelezni kellene.
Viszont ezt az 5éves “szavatosságot” nem tudtam, de megjegyzem! :)
Köszi!
5 ker Nador u 9 Cegbirosag-leadsz egy papirt,h a te tulajdonodba kerult az a lakas es jelentsek ki a ceget ,mert nem jarulsz hozza,h oda leven bejelentve.
I gyen ki fogjak jdlenteni….
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!