Mit csináljak, ha felmondtâk az albérletem?
Ki mit csinàlna ebbe a helyzetben?
Szóval albérletben élek ès a főberlőm pár napja jelentette be hogy eladja a lakás és február végéig költözzek ki. Szóval durván 30 napom van erre h hogy találjak, illetve kifizessem a kauciót. Probléma itt adódik. Sajnos nincs ennyi megtakarításom. Minden hónapban épp hogy kijövök a pénzből. Januári lakbért február 10.ig kellene kifizetnem. De ha kifizetem nem tudok kauciót fizetni egy új albérletbe, de közbe a főberlő csak akkor adja vissza állítólag a kauciót, ha mindent rendezek. De ugye februárban is ott fogok lakni mèg, így februári lakbért is kikell fizetnem február végén amíg kaptam a határidőt. Magyarul jobb esetben február végén vissza adja a kauciót talán, ha nem talál ki valamit hogy ezt meg azt megkell javítani stb stb. De közbe nekem februárban találni kell alberlet, azaz 2havi kauciót+1 havi lakbért kellene a leendő főerlőnek fizetnem. Ki mit csinálna ebbe a helyzetben? Én arra gondoltam, hogy mar nem fizetek ki februárban, nyugodtan vonja le kaucióból, így talán bebiztositom magam. De nemtudom ez mennyire lenne jó ötlet?!?! Szóval mit csináljak? Köszönöm.
Ott, hogy neked a januári és februári lakbért is ki kell fizetned, azt mondod. Ez 320ezer, plusz a festés nem 80, de mindegy legyen annyi, ez 400. PLUSZ a számlák, amik érkeznek majd február közepén.
Szóval mondjuk 430-as kiadással a főbérlőd nyelje be a 240es kauciót?
PLUSZ, ha ez nem elég, a kaució NEM LELAKHATÓ akkor sem, ha fedez mindent!!
Cica. Azt mondod, hogy te utólag fizeted a lakbért. Oké, fura, de van ilyen.
Szóval a januárit most fizeted február 10ig, és ha február 30án költözöl, akkor a februárit is ki kell fizetned... mivel akkor még ott laktál. Ezt kifizeted feb 30án majd költözöl, mondjuk márc 1étől az új helyen vagy.
Ezután fizeted a márciusit meg a két havi kauciót az újban, mivel akkortól fogsz ott lakni...
De szóljatok, ha tévedek...
Általában előre fizeted a lakbért. Tehát decemberben feltehetően kifizette a januári lakbért.
Tehát csak a februárit kell fizetni január végén. Szerintem viszont így nem fogja engedni a tulaj, hogy lelakjátok a kauciót.
Egy festés nem 80 ezer forint. Ha festő csinálja 300 körül van inkább.
Február, mivel nem szökőév 28 napos.
Jelenleg a havi bérleti díja 160.000.-
Rezsivel vagy rezsi nélkül?
A letett kaució 240.000.-
A fizetés 220.000.-
Családi pótlékkal vagy az plusz?
Ha jó fej, és február 10.-ig kell a január havi lakbért kifizetni. (Lehet hogy késedelmes bérlemény fizetés történt?) Ami 160.000.- !
Plusz február 28.-án (mert akkor lép le!) a februári lakbért - ami szintén 160.000.-
Akkor az már 320.000.- szemben a 240 ezer kaucióval...
És akkor miből van javítva a lakás?
Én kérdező helyében itt keresnék segítséget?
"Volt félre tett penz. 1 éve albérletbe lakom itt is volt kauciót. És millió fizetni való. Nem értem mit okoskodsz? Nem milliom voltak félre téve"
Ezek alapján nem tudsz megélni a fizetésedből. Szerintem pályáznod kéne az adott városban önkormányzat lakásra.
Most így hama gyorsan meg személyi hitel kell neked.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!