Mit csináljak, ha felmondtâk az albérletem?
Ki mit csinàlna ebbe a helyzetben?
Szóval albérletben élek ès a főberlőm pár napja jelentette be hogy eladja a lakás és február végéig költözzek ki. Szóval durván 30 napom van erre h hogy találjak, illetve kifizessem a kauciót. Probléma itt adódik. Sajnos nincs ennyi megtakarításom. Minden hónapban épp hogy kijövök a pénzből. Januári lakbért február 10.ig kellene kifizetnem. De ha kifizetem nem tudok kauciót fizetni egy új albérletbe, de közbe a főberlő csak akkor adja vissza állítólag a kauciót, ha mindent rendezek. De ugye februárban is ott fogok lakni mèg, így februári lakbért is kikell fizetnem február végén amíg kaptam a határidőt. Magyarul jobb esetben február végén vissza adja a kauciót talán, ha nem talál ki valamit hogy ezt meg azt megkell javítani stb stb. De közbe nekem februárban találni kell alberlet, azaz 2havi kauciót+1 havi lakbért kellene a leendő főerlőnek fizetnem. Ki mit csinálna ebbe a helyzetben? Én arra gondoltam, hogy mar nem fizetek ki februárban, nyugodtan vonja le kaucióból, így talán bebiztositom magam. De nemtudom ez mennyire lenne jó ötlet?!?! Szóval mit csináljak? Köszönöm.
Válaszoltunk, hogy fizesd ki az albérletet, ha nem akarsz egy ingyenélő putris szr lenni.
Az volt a kerdésed, hogy teljesítsd-e amit szerződésben aláírtál?
Talán nem ártana teljesíteni, ja. Bszki, eszem megáll milyen kőbuta emberek léteznek.
"Bejött az élet"
Persze hogy bejött, mivel nem nulla megtakarításra és fos fizura pulyáztam le 2x hanem tanultam, lett jó munkám meg félrerakott pénzem. Neked is bejött volna az élet ha nem vagy ennyire egyszerű.
Kérdező, ha a fal össze van firkálva, matricázva, akkor igazság szerint a kaució nem jár vissza. Ezzel célszerű lenne számolni!
Nem tudom, mi áll a szerződésedben, az enyémben mindig benne van, hogy kiköltözéskor abban az állapotban kell visszaadni a lakást, amiben átadtam.
Összecseszitek a falat, aztán a kauciót akarjátok lelakni, ami ugye így nincs is... plusz a számlákat is fizesse a tulaj utánatok, mi? Ami szintén kaucióból menne, mert kiköltözésetek után érkezik...
Azért ritka pofátlan emberek vannak, basszus.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!