El kell hagynunk az albérletet megint. Mit tudunk a jövőben tenni?
Sajnos nem tehetjük és úgy néz ki nem is fogjuk tudni meglenni hacsak nem csinálunk valami illegális dolgot hogy lakáshoz jussunk.
Kisfiam 4 éves lesz és ez a 3. Albérlet amiben lakunk amióta megszületet.
Első albérletnél hibáztunk és nem kötöttünk ki semmit (idő) második harmadiknál igen megmondtuk hogy hosszú távra keresünk amit a 3. Nál már megmondtunk hogy nem 1 év. Én nagyon szívesen kötözkodok de a gyereknek nemhiszem hogy jó ez.
Mindenhól mindig időben fizettem a dolgokat sőt legtöbbször még határidő előtt át utaltam szóval a fizetéssel nem lehet gond, a lakást pedig tisztán szépen tartottunk mindenhol szóval kísérem jelenteni hogy az idő múlásával még szebb és otthonosabb lett (javítottam dolgokat amik nem működtek vagy hiányoztak).
Az ok mindig úgyn az. El szeretnék adni. 3/2 nél biztosan így is történt mert a gyerek miatt sok szomszéddal jóban lettünk akiknek szintén gyerekeik voltak így a játszóterezés is ment.
Mivel szerződés volt és rendesen volt fizetve ( még előbb is) így 1 évet mindenhol kitoltottuk de utána mennünk kellet (én meg nem vagyok az a fajta aki neki ál balhézni még ha igazam lett volna akkor sem)
De a következőnél fogok. A gyerek miatt nem engedjétem még hogy ezt folytassuk minden évben... vszeg én voltam eddig szerencsétlen mert valóban eladták a lakásokat de akkor is folyamatosan költözni az nem oké...
A következő albérletnél hogyan tudom megvédeni magunkat hogy ez ne fordulhasson elő? A mostaniból április 1. Én kell mennünk mert akkor veszi át a befektető és a tulaj próbálta mondani hogy ha lehetséges a régi bérlők azaz mi maradnánk de a befektető nem engedte.
Mindig is mint jó magyar lehajtott fejjel mentem ha igazam volt ha nem de legközelebb már nem fogom magunkat ennyire hagyni.
2. Albérletnél 1 év volt a szerződésben + hosszabbítást is beleirtuk amennyiben mi azaz bérlők rendben tartjuk és fizetünk rendesen de ezt a tulaj 1 év után semmisnek tekintette mert nagyon el akarta adni..
Sosem mondtam olyat hogy igazat adok azoknak akik kisgyerekkel nem akarnak télen kikoltozni de legközelebb biztos hogy az atya úristent is hozhatja a szerződésben foglaltaknál előbb biztos hogy nem megyünk el...
Bocs, de ha te lennél a tulaj, és szükséged lenne a lakás árára, kizártnak tartom, hogy egy bérlö miatt megtartod a lakást eladás helyett.
Mellesleg, ha a szerzödés X évre szól, akkor annyi kötelezö a tulajra nézve, és hiába hisztizel, nem változik semmi.
Ha lakást BÉRELSZ, akkor nincs olyan, hogy NEM ENGEDED, hogy a szerzödés lejártával elküldjenek, neked, mint bérlönek ebbe NINCS BELESZÓLÁSOD!
A lakás nem a tiéd, a tulajdonosnak meg jogában áll a lakással azt csinálni, amit akar, amíg a szerzödést betartja.
VAGY keresel legközelebb olyat, ahol szerzödés szerint több évig maradhatsz ( erre elég kevés esély van), VAGY elfogadod, hogy egy lakás bérlése esetén te vagy kiszolgáltatottabb helyzetben.
"Ez lesz az a pont amit legközelebb írásban fogunk rögzíteni"
Oké, ez szép elképzelés, de ha senki nem rögzíti neked szerződésben, hogy biztosan hosszabbít, akkor mentek majd az utcára lakni.
Amikor albérletet keresel, nem te diktálod a feltételeket.
"A következő albérletnél hogyan tudom megvédeni magunkat hogy ez ne fordulhasson elő? "
Max ha te veszed meg a tulajtól a lakást, máshogy k.va nehezen.
"Mindig is mint jó magyar lehajtott fejjel mentem ha igazam volt ha nem de legközelebb már nem fogom magunkat ennyire hagyni."
Az ugye megvan, hogy ebben a helyzetben nem volt neked igazad? Szóval még jó, hogy nem álltál neki balhézni.
"2. Albérletnél 1 év volt a szerződésben + hosszabbítást is beleirtuk amennyiben mi azaz bérlők rendben tartjuk és fizetünk rendesen de ezt a tulaj 1 év után semmisnek tekintette mert nagyon el akarta adni.."
Ez nem úgy megy, hogy ha a bérlők rendben tartják, akkor automatikusan meghosszabbodik. Hanem ez megegyezés kérdése, hogy szeretné-e mindkét fél meghosszabbítani.
Amúgy meg pattogj nyugodtan, ha ilyen stílusban fogsz kommunikálni, akkor a bérbeadók jelentős részét (az értelmesebbeket) el is felejtheted, hogy kiadják neked a lakásukat. Meg még a gyerekre hivatkozni, az szép... Nálam ha előjönne egy ilyen gyerekre hivatkozós szöveg, ami felveti, hogy egyszer talán nem akartok majd kiköltözni (vagy fizetni) a gyerekre hivatkozva, hát én biztos, hogy a határozatlan idejű szerződést a lehető leghamarabb rendesen felmondanám, a határozott idejűt pedig nem hosszabbítanám meg.
25 természetesen értem.
Utolsó alberlet ahol jelenleg is lakunk tulajdonos kijezetten mondta és őrült nekünk bemutatkozasnal már hogy milyen szimpatikusak vagyunk és az előző bérlők romboltak koszosak voltak és állandó volt az üvöltözés. Megállapodás előtt szóban (ez volt a hiba) többször elmondtuk a torténetunket és hogy évekre vennénk ki és mondta hogy természetesen! Hosszú távra adja ki évekre csak legyen minden rendben.
Nekem csak ennyi bajom van hogy szemtől szembe beszéltünk és megegyeztünk erre ez történik megint. Albérletes csoportokban folyamatosan megy a hiszti hogy kit hogyan vertek át mennyi pénzzel tartozik az albérlő és miket lopkodtak el.
Ez kb ugyan ez mert ha valakivel megegyezünk akkor nem ezt várjuk főleg úgy hogy annyira rendben megy az egész és beszélni is alig kell a tulajjal mert mindig minden rendezve van időben.
Amit megint csak elmondok a bajom az hogy direkt úgy költöztünk be hogy ezeket lefixáltuk. Többet nem lesz ilyen hogy nem papirozunk le valamit amiben természetesen mi vagyunk a hibássak.
14.vagyok ismét- én is 32 évesen szültem… tehát ne, talált be a visszavágás… és sajnos (pedig hidd el, ember, nő vagyok én is)- nem KELL szülni mindenkinek, mindenáron… láthatjuk, miért.
Szörnyű lehet a bizonytalanságod kérdező, én valahol együttérzek veled… de a stílusod tényleg olyan, hogy semmiképp nem adnék ki neked ingatlant, a legkomolyabban mondom.
Tényleg elment már ez a hajó, de attól, hogy valamihez (pl szülni) jogod van, még nem MUSZÁJ is vele élni, ha a körülményeid nem alkalmasak rá… tudod nekem is jogom lenne sok mindenre, mégsem tehetem meg… legalábbis nem felelőtlenül.
…tudod a kicsit sajnálom a legjobban- nem kell ahhoz Méreinek lenni, hogy bárki megértse: a kisgyereknek (a tiédnek is!) joga van a nyugodt, kiszámítható életre. Ez azt is jelenti, hogy igenis felelőtlenség kiszakítani évente a szerencsétlent a megszokott közegéből… összesen élt pár évet és már sokszor kellett új környezetet, új embereket (gondolom gyerekorvos, bölcsi, ovi, nevelők, védőnő stb.) megszokni… ez valami horror!
Amikor ezt a tényt, hogy a szüléshez való JOGODDAL, ÖNZÉSEDDEL ennek teszed ki a tulajdon gyereked mérlegre teszed… nos még akkor is mindenki más bicskanyitogatós stílusban leordítandó vagy azért látod a problémát a helyzetben?
(…tudom, nem fogod, majd megint leoltasz, hogy én ne mondjam meg, mert a te gyereked, te neveled, neked jogod van, te szuper anya vagy, a kicsi meg még direkt élvezi is… tudjuk :(
…leoltottál ugyan, de a konkrét és konstruktív javaslataimra (pl. Bútorozatlan bérlemény, nagyobb összeggel alkupozíciós bérlés, hosszabb távú bérlés) meg nem reagáltál, egyébként szívesen…
(Bérbeadó is vagyok: van egy fiatal pár épp a bútorozatlan lakásban- gyereket is vállaltak és 3 éves szerződést kötöttünk azzal, hogy évente inflációhoz kötött mértékben emelés (nem muszáj KSH-hoz, január 1-hez vagy bármi ismertebb referenciához kötni- a két fél megegyezése lehet ez is. Tudod ők pl azzal is meggyőzőek voltak számomra, hogy nyugodt (!), elegáns, intelligens házaspár és valami kedvezményért cserébe pl szerződéskor az első ÉVES (!) bérleti díjat kifizették. Ilyen is van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!