Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » El kell hagynunk az albérletet...

El kell hagynunk az albérletet megint. Mit tudunk a jövőben tenni?

Figyelt kérdés

Sajnos nem tehetjük és úgy néz ki nem is fogjuk tudni meglenni hacsak nem csinálunk valami illegális dolgot hogy lakáshoz jussunk.

Kisfiam 4 éves lesz és ez a 3. Albérlet amiben lakunk amióta megszületet.

Első albérletnél hibáztunk és nem kötöttünk ki semmit (idő) második harmadiknál igen megmondtuk hogy hosszú távra keresünk amit a 3. Nál már megmondtunk hogy nem 1 év. Én nagyon szívesen kötözkodok de a gyereknek nemhiszem hogy jó ez.

Mindenhól mindig időben fizettem a dolgokat sőt legtöbbször még határidő előtt át utaltam szóval a fizetéssel nem lehet gond, a lakást pedig tisztán szépen tartottunk mindenhol szóval kísérem jelenteni hogy az idő múlásával még szebb és otthonosabb lett (javítottam dolgokat amik nem működtek vagy hiányoztak).

Az ok mindig úgyn az. El szeretnék adni. 3/2 nél biztosan így is történt mert a gyerek miatt sok szomszéddal jóban lettünk akiknek szintén gyerekeik voltak így a játszóterezés is ment.

Mivel szerződés volt és rendesen volt fizetve ( még előbb is) így 1 évet mindenhol kitoltottuk de utána mennünk kellet (én meg nem vagyok az a fajta aki neki ál balhézni még ha igazam lett volna akkor sem)

De a következőnél fogok. A gyerek miatt nem engedjétem még hogy ezt folytassuk minden évben... vszeg én voltam eddig szerencsétlen mert valóban eladták a lakásokat de akkor is folyamatosan költözni az nem oké...

A következő albérletnél hogyan tudom megvédeni magunkat hogy ez ne fordulhasson elő? A mostaniból április 1. Én kell mennünk mert akkor veszi át a befektető és a tulaj próbálta mondani hogy ha lehetséges a régi bérlők azaz mi maradnánk de a befektető nem engedte.

Mindig is mint jó magyar lehajtott fejjel mentem ha igazam volt ha nem de legközelebb már nem fogom magunkat ennyire hagyni.

2. Albérletnél 1 év volt a szerződésben + hosszabbítást is beleirtuk amennyiben mi azaz bérlők rendben tartjuk és fizetünk rendesen de ezt a tulaj 1 év után semmisnek tekintette mert nagyon el akarta adni..

Sosem mondtam olyat hogy igazat adok azoknak akik kisgyerekkel nem akarnak télen kikoltozni de legközelebb biztos hogy az atya úristent is hozhatja a szerződésben foglaltaknál előbb biztos hogy nem megyünk el...

2022. dec. 11. 18:00
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%
Plusz ha 5 évet aláírsz, ugye tudod, hogy nem költözhetsz el 5 évig? Akkor sem, ha apuci lelép, akkor sem, ha rossz arcok a szomszédok, mert a tulaj követelheti rajtad az 5 évi lakbért. Jogosan. Általában nem teszik, mert beérik azzal, hogy visszatartják a kauciót, mert nem éri meg pereskedni, de gondolom te lennél ilyenkor a legjobban kiakadva, hogy mi az, hogy nem adja vissza a pénzed.
2022. dec. 11. 18:59
 12/47 anonim ***** válasza:
100%

Mint volt ingatlanos írom.

- Szerződést ÜGYVÉD ír, és KÖZJEGYZŐ ellenjegyzi.

- Lehet több évre is szerződés. De ekkor, bele szokás venni a lakbér emelkedést is. És ekkor több a kaució is!

2022. dec. 11. 19:01
 13/47 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó, korrekt. A többi meg nem igazán értette a lényeget itt :) ott mindenképp én vagyok a hibás hogy megbeszélés alapján elhittuk hogy hosszú távra adja ki mindenhol költözés előtt közöltük hogy kisgyerekkel vagyunk , bármilyen szerződést aláírunk olyan értelemben hogy amennyiben mi nem fizetünk vagy "tonkretesszük" akkor mennünk kell, ez így rendben is van de amikor bekoltotés előtt közöljük hogy van még 1 2 albérlet amit nézünk és aktuális lehet azok is viszont amennyiben ez hosszú távra kiadó azaz nem 1 évig hanem jóval több és a tulaj azt mondja hogy ő hosszú távra tervezi kiadni amennyiben mi rendesen fizetünk stb stb így szerintem baromira van okom ideges ék lenni ... 2.3. Alberlet pont ilyen volt bekoltozes előtt letisztáztuk szóban hogy nem 1 évre keresünk ( persze a szerződés sablon és a tulajé)...

Na ebben az esetben a tulaj elmehet a halál fasz.ra :) és ebben az esetben megint leírom : mi a f.sznak adja ki ? Illetve ha kiadja akkor miért nem mondja kiadás pillanatában hogy 1 év biztos utána nem. Körülbelül 5x kérdeztünk rá hogy milyen távlatban gondolkodik és csak akkor jó nekünk ha HOSSZÚ TÁV AMI NEM 1 ÉV HANEM JÓVAL TÖBB!

IGY LEHETEK IDEGES?

14/47 anonim ***** válasza:
88%

…hát ne haragudj kérdező, de az őrjöngéssel, dühöngéssel nem mész semmire.

(Azt már nem is minősítem, hogy a “telefonom átjavította”- hát ha átfutnád, mielőtt publikálod… de gondolom igény az nincs…).

Biztosan le fogsz ordítani engem is, de bérbeadóként, tanult emberként a következőt tanácsolnám:

1. Talán érdemesebb lenne bútorozatlan ingatlant bérelni, jellemzően azokat adják ki hosszabb távra (nekem is van ilyenem).

2. Okosat mondott az első: hosszabb felmondási idő- de én ezt megtoldanám még annyival, hogy van a piacon olyan bérbeadó, aki szívesen szerződik 2,3,5 éves HATÁROZOTT (de kölcsönösen hosszabbítható) időtávra. Érdemes erre ELŐRE rákérdezni és ha belefér anyagilag, akkor pl, beköltözéskor nem csak 1-2 havi (+kaució) hanem esetleg félévi bérleti díjjal indítani vagy ezzel (is) alkupozícióba kerülni (nálam pl lehetne).

3. Nyilván hozhatja az élet úgy, hogy egy ingatlant a “fejed felől” eladnak, mert kell a pénz, örökösödés van stb.- de ez egy több éves határozott szerződéssel legalább arra az időszakra jó eséllyel ki lehet védeni (vagy nagyon tisztességes “lelépési” pénzt kapsz..

4. Kövezzetek meg, de ne haragudj kérdező, te vagy az élő példa arra, hogy miért ódzkodnak sokan (köztük én is) a kisgyerekes, maguknak ha kell, ha nem jogokat vindikáló anyukáktól… (mondom ezt úgy, hogy én is anya vagyok, de vérlázító, ahogy megnyilvánulsz).

5. …most nem tudom, hol vannak azok a kommentelők, akik istenítik ma Magyarországon a “bérelni menőbb/szabadabb” a tulaj meg r..hadjon meg a festéssel stb. Kommentek… tudomásul kell venni, hogy igen, ez egy üzlet- ha nem sikerül biztosítékokat beépíteni a szerződésbe (és mindkét fél nyilván a saját érdekeit tekinti!), akkor ez ilyen, igen: kockázatos. (Meg sem merem említeni, hogy a gyerekvállaláshoz talán jobb lett volna valamivel több tartalék, biztosíték… de mindegy is, ígyis-úgyis nekem esel, mert csak…)

Az Isten mentsen meg minden normális bérbeadót ilyen bérlőktől, komolyan.

15/47 anonim ***** válasza:
83%

"IGY LEHETEK IDEGES?"

Nyugodtan. Senkit nem érdekel. Költözz ki idegesen.

2022. dec. 11. 19:03
 16/47 A kérdező kommentje:

14 neked fogok mert ne magyarázd meg nekem hogy kellene gyereket vállalni akkor amikor terhes lettem 32 voltam szóval nem fiatal annyira már. Mindenben egyet értek mert igazad van de az hogy te megmondod hogy hogyan mikor vállaljon valaki gyereket meg milyen tartaléka legyen egy olyan embernek akinek nemhogy öröksége de még rendes szülei sem voltak ennyi erővel akkor ne is legyen gyereke mert nincs 30m Ft ja hogy vegyen egy lakást illetve 10m Ft önerő hogy talán a bank szóba áljon vele...

35 évesen van egy kisfiam idézem EGY db és amit tudunk az az hogy rendesen fizetünk, senki nem mondta hogy nem lehet évente emelni árat , mi csak azt akartuk ha megegyezünk hogy idekoltzunk és elmondjuk mi az egyetlen kritérium akkor azt ne szarja telibe.

Ez pontosan ugyan olyan mint ha én megigérem hogy rendesen fizetek de 1 év után nem fizetek rendesen ideges leszel? Szerintem igen

Mi tartottuk azt amiben megegyeztünk és nem először fordul elő hanem 3. Alkalommal zsinórban . De ha már ennyien beleálnak és nem csak te írtad hogy mikor kell gyereket vállalni garantáltan mondom hogy a nagy többségnek a segge alá lett téve az ingatlan és úgy megy itt az okoskodás hogy anyuka apuka odatette vagy belesegített.

Okoskodni lehet de az hogy itt a 80% megmondja hogy mikor hogy kell gyereket vállalni na az nonszensz.

2022. dec. 11. 19:14
 17/47 anonim ***** válasza:
97%
Senkit nem erdekel, hogy szóban ki mit ígér meg, az a lényeg, hogy a szerződésben mi van. Ott egy év volt, azt betartotta, mit vagy kiakadva?
2022. dec. 11. 19:17
 18/47 anonim ***** válasza:
89%

Én értem, hogy mi a problémád, kérdező, de ezzel akkor sem fogsz tudni semmit csinálni. 1-2 évnél hosszabb távra senki nem fogja lekötni a lakását, főleg nem gyerekes családdal, azzal pedig nem tudsz mit kezdeni, hogy ha a szerződés lejárta után nem hosszabbítják meg, hiába mondod.

Te jártál rosszabbul, ha eljátszanád, hogy nem költözöl ki, mert hamar rád száll a gyámügy, ha emiatt perbe kerülsz.

Tetszik vagy sem, előbb tanulni kell, dolgozni - akár külföldre menni -, spórolni és utána gyereket vállalni, ha ezt el akarod kerülni. Nekem se volt jó családom, érettségi után mehettem, ahova láttam, 30 évesen mégis a saját családi házamban lakom, amit spórolásból vettünk meg a férjemmel. 18-tól 32 éves korodig eltelt 14 év, meg a férjednek is, akkor kellett volna valamit alkotni, nem most panaszkodni.

2022. dec. 11. 19:20
 19/47 anonim ***** válasza:
78%

Úgy mondod, hogy 32 éves voltál már a gyereknél, mintha az valami kötelesség lenne, hogy szülni kell :D

Ha semmid nincs, 32 meg 40 évesen is szr ötlet.

2022. dec. 11. 19:21
 20/47 A kérdező kommentje:

17/ ebben teljesen igazad van. Ez lesz az a pont amit legközelebb írásban fogunk rögzíteni. Én is tudom mi van a szerződésben, viszont ha "kivételnél megálapodásnál" 5x szóban megegyezünk hogy nekünk hosszú távra kell ami éveket jelent és megnyugtat hogy persze semmi gond sablon szerződés van csak de megigéri .

Ki a hibás? Természetesen mi hogy elhittük 2. Alkalomra is.

2022. dec. 11. 19:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!