Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » El kell hagynunk az albérletet...

El kell hagynunk az albérletet megint. Mit tudunk a jövőben tenni?

Figyelt kérdés

Sajnos nem tehetjük és úgy néz ki nem is fogjuk tudni meglenni hacsak nem csinálunk valami illegális dolgot hogy lakáshoz jussunk.

Kisfiam 4 éves lesz és ez a 3. Albérlet amiben lakunk amióta megszületet.

Első albérletnél hibáztunk és nem kötöttünk ki semmit (idő) második harmadiknál igen megmondtuk hogy hosszú távra keresünk amit a 3. Nál már megmondtunk hogy nem 1 év. Én nagyon szívesen kötözkodok de a gyereknek nemhiszem hogy jó ez.

Mindenhól mindig időben fizettem a dolgokat sőt legtöbbször még határidő előtt át utaltam szóval a fizetéssel nem lehet gond, a lakást pedig tisztán szépen tartottunk mindenhol szóval kísérem jelenteni hogy az idő múlásával még szebb és otthonosabb lett (javítottam dolgokat amik nem működtek vagy hiányoztak).

Az ok mindig úgyn az. El szeretnék adni. 3/2 nél biztosan így is történt mert a gyerek miatt sok szomszéddal jóban lettünk akiknek szintén gyerekeik voltak így a játszóterezés is ment.

Mivel szerződés volt és rendesen volt fizetve ( még előbb is) így 1 évet mindenhol kitoltottuk de utána mennünk kellet (én meg nem vagyok az a fajta aki neki ál balhézni még ha igazam lett volna akkor sem)

De a következőnél fogok. A gyerek miatt nem engedjétem még hogy ezt folytassuk minden évben... vszeg én voltam eddig szerencsétlen mert valóban eladták a lakásokat de akkor is folyamatosan költözni az nem oké...

A következő albérletnél hogyan tudom megvédeni magunkat hogy ez ne fordulhasson elő? A mostaniból április 1. Én kell mennünk mert akkor veszi át a befektető és a tulaj próbálta mondani hogy ha lehetséges a régi bérlők azaz mi maradnánk de a befektető nem engedte.

Mindig is mint jó magyar lehajtott fejjel mentem ha igazam volt ha nem de legközelebb már nem fogom magunkat ennyire hagyni.

2. Albérletnél 1 év volt a szerződésben + hosszabbítást is beleirtuk amennyiben mi azaz bérlők rendben tartjuk és fizetünk rendesen de ezt a tulaj 1 év után semmisnek tekintette mert nagyon el akarta adni..

Sosem mondtam olyat hogy igazat adok azoknak akik kisgyerekkel nem akarnak télen kikoltozni de legközelebb biztos hogy az atya úristent is hozhatja a szerződésben foglaltaknál előbb biztos hogy nem megyünk el...

2022. dec. 11. 18:00
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
92%

Két dolgot javaslok:

1. fejezd be a hisztizést

2. Úgy köss szerződést, hogy védve legyél (pl 3 vagy 6 vagy 12 hónap felmondás)

Durva, mi?

2022. dec. 11. 18:11
 2/47 anonim ***** válasza:
76%
Fogalmam nincs, miket hordál itt össze... Írni, de fogalmazni sem tudsz normálisan.
2022. dec. 11. 18:14
 3/47 A kérdező kommentje:
Rendesen írtam és fogalmaztam is sajnos visszaolvasás után láttam hogy a telefonom sok szót kijavitott arra amire jonaklátta :) ha akarod még fogod így is érteni ha nem akkor meg örökké rejtély marad számodra.
2022. dec. 11. 18:26
 4/47 A kérdező kommentje:

1, ez lesz persze a 3 hónapos felmondással semmire sem megyünk de még a 12 sem a legjobb :) lehet hogy nagy elvárás de stabilan szeretnénk lakni valahol az meg alsó hangon is 5 évnél kezdödik ilyenről meg álmodni sem merünk.

Ha még el akarja adni a tulaj akkor a fasznak adja ki. :) legközelebb biztos hogy az a fajta leszek akit imádnak és nemhogy nem megyünk el de még fizetni sem fogunk ha a szerződésben foglaltakat nem teljesíti .

2022. dec. 11. 18:30
 5/47 anonim ***** válasza:
98%
Határozott idejű szerződés letelte után nem szeg szerződést, határozatlan idejűvel pedig bármikor dönthet úgy, hogy a saját tulajdonát eladja.
2022. dec. 11. 18:38
 6/47 anonim ***** válasza:
91%

"1 évet mindenhol kitoltottuk de utána mennünk kellet"

Szóval nem volt sehol szerződésszegés.

"A következő albérletnél hogyan tudom megvédeni magunkat hogy ez ne fordulhasson elő?"

Mármint ne fordulhasson elő, hogy a tulaj döntsön arról, hogy hosszabbít-e veletek szerződést a saját lakásáról?

Azért csúnya lenne, ha az albérlők döntenék el, hogy ők most ott laknak 10 évig, én meg mint tulaj, szó nélkül fogadjam el :D Nem gondolod, hogy egy kicsit fordítva ülsz a lovon?

2022. dec. 11. 18:39
 7/47 anonim ***** válasza:
97%

Nem álltál neki balhézni... mégis min? :D

Hogy előre tudod, hogy a szerződésed lejár, vagy azon, hogy már most szóltak, hogy áprilisban kell költöznöd? Utóbbi jófejség is, basszus, majdnem 4 hónapot adtak nektek a keresésre.

Nevetséges.

2022. dec. 11. 18:48
 8/47 anonim ***** válasza:
90%

Próbálkozhatsz azzal, hogy 1 évnél többet kötsz ki minimális időnek, de szerintem felejtős. Pláne, ha azzal indítasz, hogy min. 5 év! Ki tudja, mi lesz 5 év múlva? Nem róhatod fel a tulajdonosoknak, hogy ki akarják venni a lakásból a pénzüket. Az övék. Biztos olyan helyzetben vannak, hogy kell nekik. Bizonytalan az élet, bármi történhet, soha nem mennék bele abba, hogy 5 évre előre kijelentsem, hogy nem adom el a lakást, mert mi van, ha rászorulok???

Az albérlet ilyen műfaj. Van, aki meg bérbeadóként küzd a bérlőkkel. Az ilyesmit le kell nyelni. Ha ilyen rátartian indítasz, senki sem fog veled szerződést kötni. Senkinek nem kell egy olyan bérlő, aki esetleg nem hajlandó elmenni (amikor jogszerűen mondanak fel neki)

Értem, hogy ez frusztráló, de ez van. Hátha ezúttal szerencséd lesz.

2022. dec. 11. 18:49
 9/47 anonim ***** válasza:
90%

Fix szerződésnél ráadásul lakbért sem emelhet a tulaj, hülye lennék veled 10 évet aláírni. Nonszensz, bármikor szükségem lehet a lakásra.

Ezért nem adom ki gyerekeseknek, mert kitalálják, hogy Bélukának rosszat tesz a lelkivilágának, hogy költözik, ezért nekik joguk van maradni.

2022. dec. 11. 18:54
 10/47 anonim ***** válasza:
82%

Semmit nem tudsz tenni, ez ilyen. Ezért szoktak az emberek először önerőt gyűjteni, lakást venni és csak utána gyereket vállalni.

Senki nem fogja 5 évre lekötni a lakását, pláne nem gyerekes családdal.

2022. dec. 11. 18:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!