Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Van itt aki Budapestre költözö...

Van itt aki Budapestre költözött és megbánta? Miért?

Figyelt kérdés

Az is érdekelne aki odaköltözött és nagyon szeret ottlakni. Milyen ott? Mik a tapasztalatok?

Nem helyiek véleménye érdekelne, mert vidékiként teljesen más ez, mint ott felnőni! :)

2022. okt. 28. 09:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
97%

23 évesen költöztem Budapestre, 3 évet éltem ott. Nagyon lelkes voltam, tini álmom volt, hogy én majd egyszer nagyvárosi lány leszek, élveztem minden budapesti kiruccanást és alig akartam hazamenni. Hát... most 32 vagyok, de már jót nevetek az egészen. Nagyon gyorsan megutáltam. Budapestnek is vannak jobb, kertvárosiasabb részei, de én ugye tiniként a nyüzsibe vágytam, oda is költöztem. Élveztem, hogy kvázi a belváros közepén élek, de kb. egy évig tartott mindez. Utána elkezdtem megutálni. A "lelketlen" embereket, tömegeket, a koszos utcákat, a húgy szagú aluljárókat, a kéregetőket, a szmogot, a hatalmas forgalmat, azt hogy átgázolnak rajtam a lépcsőn amikor beér egy villamos pl. a hídfőre én meg felfelé mennék a tömeggel szemben. Utáltam, hogy alig van zöld a környéken, napot is max akkor látok, ha felnézek az égre, mert leárnyékolják az épületek.

Szóval hirtelen elkezdtem értékelni azt, ami vidéken olyan természetes volt és unalmas, vagyis észre sem vettem a szépségét a vidéki létezésemnek. Agglomerációba költöztem és most költözünk már a férjemmel és a kislányommal még egy picit kijjebb, mert már ezt is utáltuk. Vágyunk a csendre, a nyugalomra, a saját hatalmas udvarra, kicsit vidékiesebb hangulatra, hogy otthon lenni tényleg kikapcsolódás legyen, ugyanakkor ha nyüzsgésre vágyunk az is elérhető közelségben marad. Szóval a mi sorsunk így alakult. A férjem is a város közepén élt, nagyon élvezte, amíg minden héten buliról szólt az élete, de aztán az ember elkezd másra vágyni... Vagyis mi elkezdtünk. :)

2022. okt. 28. 14:25
 12/23 NTBS ***** válasza:
100%
Sok ismerős felment. Albérlet+ egyedüllét.
2022. okt. 28. 15:42
 13/23 A kérdező kommentje:

A kajám max havi 40 ezer

Lány vagyok átlag testalkattal, nem eszek sokat :D

150 -200 jezusom kisebb csaladnak eleg :D

Szobat akarok berelni 100 bol kijon minden

Azaz kaja+lakhatas 150 kb

Nem nagyon koltok masra ezeken kivul nem jarok plazazni naponta stb.

2022. okt. 28. 17:37
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ráhibáztál, mert a 150 - 200 az négy főre van. Nem is tudom miért nem osztottam le. Ja de tudom, azért mert magamból indulok ki és se főzni, se jól vásárolni nem tudok.

Amúgy a nejemmel Pesten találkoztam szóval ja, bejött Pest.

2022. okt. 28. 17:40
 15/23 A kérdező kommentje:

Én pénz beosztásból nagyon jó vagyok szerencsére :D

Nem is vagyok nagyravágyó, bármit megeszek :D

2022. okt. 28. 17:44
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Éltem a 6.kerületben majdnem 3 évet ,utána az agglomerációban 8-at.

A pesti életnek megvan a varázsa, de akkor is és most is azt tartom, hogy aki átlag fizetésből él, az jobban jár a vidékkel. Ha most egydül élnék, nettó 400e fizetés alatt meg se próbálnám a pesti életet, max. ha lenne saját lakásom.

Nem nagyon szerettem ott lakni, mert elmúlik a varázs, és a sok negatívum mellett nem nagyon számít, hogy elég jó az sztk, közel a csarnok, tíz perc séta a Westend. Nekünk még az airbnb is kényelmetlenné tette a mindennapokat a forgalommal, éjjeli hangoskodással a házban. Örömmel költöztünk ki a városból. Ott más gondok voltak, nehezebb volt munkát találni, de azért megéltünk, és reggel madárcsicsergésre keltünk, nem a liftakna csattogására. Nem kellett kisétálni a tömött parkba, ha ki akartam ülni napozni.

2022. okt. 28. 22:59
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

40 ezerből nem fogsz tudni normálisan étkezni, látszik, hogy nincs tapasztalatod az árakkal kapcsolatban. Ha ennyiből akarod tényleg megoldani, akkor utána legyen pénzed magánorvosra is.

Hidd el, hogy nem szabad ennyire kicentizni a költségvetést, mert csúnya bukta lesz a vége.

2022. okt. 29. 01:05
 18/23 anonim ***** válasza:
67%

40 legfeljebb ha ügyesen főz magának, akkor elég.

Viszont egy főre meg főzni nagyon nehéz.

Az edények nem akkorák.

1 fazek leves egy főnek... egy hétre elég, de egy hétig nem áll el, meg nem eheted ugyanazt egy hétig.

2022. okt. 29. 01:13
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Alapból nem ártana minden nap enni zöldséget meg gyümölcsöt. Az már önmagában elviszi a 40-nek a felét-kétharmadát.
2022. okt. 29. 01:17
 20/23 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem sem lehet normálisan étkezni havi 40-ből.

Legfeljebb akkor, ha minden hétvégén felpakolsz a szüleidnél zöldségből, gyümölcsből, és pár napi főtt kajával.

2022. okt. 29. 05:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!