Van itt aki Budapestre költözött és megbánta? Miért?
Az is érdekelne aki odaköltözött és nagyon szeret ottlakni. Milyen ott? Mik a tapasztalatok?
Nem helyiek véleménye érdekelne, mert vidékiként teljesen más ez, mint ott felnőni! :)
Én már el is költöztem. :D
Nem szerettem, koszos, zajos, zsúfolt. Számomra klausztrofób élmény volt az egész napomat, hetemet egyetlen városon belül tölteni.
Az egy előny hogy közel van minden, de így meg nagyon könnyen kb folyt ki a pénz a zsebemből.
Sporolni mar most nagyon jol tudok :)
Nekem mindig is vagyam volt odakoltozni.
Akarhanyszor ottvoltunk imadtam, haza sem akartam jonni!
Ja, eleinte én is ilyen lelkes voltam. :D
(#1)
#1: amúgy csak látszólag van minden közel.
Rengeteg idő elmegy a városban közlekedéssel, mindenhol tömeg van, sorbanállás, 3x át kell szállni BKV-n, stb...
Hát, én az egyik plázától nem messze laktam, szóval én ezt élveztem hogy 5 perc séta volt a mozi, posta, patika, szupermarket, minden. Most vidéken fél óra autózás a legközelebbi bolt, posta nincs a településen, a mozi az másfél óra utazás.
(Nem panaszkodni akarok, ezzel együtt is jobban szeretem a mostani lakhelyem, de az tény hogy mindenhez többet kell utazni)
Ahhoz, hogy albérlet mellet jól élj iszonyú jól kell keresni.
Egy albérlet rezsivel 200-250
havi kaja 150-200
Tehát 350-450 elment, és még csak ettél meg laktál.
Persze ha csak szobát bérelsz, az olcsóbb, de belefér-e a jól él kategóriába.
Hogy mennyi költőpénz kell még az rajtad is múlik.
De nem túlzás azt mondani, hogy havi 50 hobbira.
Akkor nettó félmilliónál vagyunk.
Ha szeretnél saját ingatlanra spórolni, és még ebben az életben beköltözni, akkor 800 ezet 1 millió között kell keresni, nettóba.
Ha ketten vagytok megoszlik a költség, viszont akkor nyilván hárman négyen stb lesztek, ami extra kötelezettségeket ró rátok.
2012 óta dolgozom Pesten. Ebből 7 évig szobát béreltem. 3 évig németbe voltam. 2 évig távmunkában toltam Borsodból. Most vettem egy lakást, Vácon. Az első 7 évbe szarul kerestem, kaja+ szállás oszt kész.
Azóta ez fejlődött! Kaja + szállás +banki törlesztő, mert már tehetősebb vagyok (ironia alert).
10 éve költöztem fel vidékről. Szeretek itt lakni. Vidéken is szerettem.
Pesten jóval több pénzt keresek, ugyanabban a munkakörben, plusz munkára, így plusz pénzre is több a lehetőség. Szeretem, hogy karnyújtásnyira van a villamos, metró, üzletek.De a távolabbi dolgokat is könnyű elérni, mert jó a tömegközlekedés. Vidéken autóval jártam, ide nem kell.
Szeretem, hogy közel van a vasút vagy éppen a reptér, ha utazni akarok. A szórakozás nem nagyon érdekel, már amúgy is jó középkorosztály vagyok, de ha mégis van kedvem, sok lehetőség közül tudok választani. Albérletben lakom itt, a vidéki házamat megtartottam, így ha egyszer elegem lenne, vissza tudok menni. De egyelőre eszemben sincs.
#5: ja hát a "vidék" az elég tág fogalom.
Nekem leginkább a kisvárosi környezet jön be, ahol már minden alapvető dolog megvan helyben.
Mondjuk nyilván koncertre moziba színházba már onnan is el kell menni egy nagyobb városba
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!