Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletben élők! Nektek is...

Albérletben élők! Nektek is nehezebb lett/veszélybe került a megélhetés mióta rohamosan nőnek az árak?

Figyelt kérdés

Eddig sem éltem jól, de sosem panaszkodtam.

Albérletben élek egy ideje, mindig időre fizetek, sosem maradtam el.

Nem tudok félretenni, nyaralni, extra dolgokat megfizetni, hónapról hónapra élek, de elvoltam a mindennapjaimmal.

Mostanra kezd “fájni a fejem”, mert szinte semmire nem telik…

Kevés a fizetésem, de sajnos itt nem is sok lehetőségem van. Pár helyre már jelentkeztem, de alig hívtak be, az is olyan volt, hogy ugyan ennyi.

Néha tudok takarítani, akkor van egy minimális plusz.

Kifizetem az albérletet, rezsit, egyéb dolgokat… marad 50 ezrem egész hónapra.

Ebből kell megvennem a tisztálkodó szereket, tisztítószereket… meg enni sem árt.

Eddig elvoltam. Nem költök magamra, csak amit muszáj… de ilyen árak mellett alig tudok megvenni valamit.

Kajára költök a legkevesebbet, az már amúgy is luxus.

2022. jún. 29. 16:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
69%

Amúgy én sokáig béreltem olcsó szobát, majd az albérlet is egészen olcsó volt 11. kerülethez képest, közös költséget is elengedte a tulaj, hogy ennyivel segítsen.

Most saját lakással van hitel, fizetem havi törlesztéssel az illetéket ami +1 millió összességében, mellette nőtt idén az összes közös költség, díjak, stb.

Csak a lakhatásból az eddigi átlag 130-140 ezer helyett 160-170 ezer lett. Plusz mellette nőtt minden más kiadásom a fizetésem meg semmit.

Nyilván az illeték idővel kifut, az +70 ezer, viszont addigra tovább romlik a pénz. És annyi mindent kellene még csinálni, felújítás kellős közepén állok, nulla bútorral.

2022. jún. 29. 18:36
 12/17 anonim ***** válasza:
75%
10. Örülök, hogy te normális, szerető családban nőttél fel, ahová szívesen jársz haza és a szüleid is szívesen látnának, ha haza kellene költöznöd, de képzeld nem volt mindenkinek ilyen rózsás élete és családja, mint neked. Van akinek az albérlet az egyetlen opció, vagy pedig a hajléktalanság, de ebbe bele se gondoljunk.
2022. jún. 29. 19:32
 13/17 anonim ***** válasza:
35%
#12 Örülök, hogy ismeretlenül felállítod a családfámat. Lehúztam 10+ évet albérletben, nem nekem kell osztani az észt.
2022. jún. 29. 20:09
 14/17 anonim ***** válasza:
23%
Nem, 5 eve elunk itt, es a tulaj egyszer sem emelt a lakberen.
2022. jún. 29. 21:19
 15/17 anonim ***** válasza:
92%
13. Arra reagáltam, hogy azt mondod valakinek nem kötelező albérletben laknia, merthogy lakhat otthon is. Mindegy, hogy laktál 10+ évet albérletben. Azt mondom, hogy sokan egyszerűen nem tehetik meg, hogy hazaköltözzenek a szüleikhez, a családi fészekbe, akár mert az nem létezik, akár mert az olyan hely, ahol nem lehet megmaradni ép ésszel.
2022. jún. 29. 21:29
 16/17 anonim ***** válasza:
92%

"Azért nem tök mindegy, hogy a megélhetésen kívül még plusz száz - százötvenezret ki kell pengetni."

Az albérletárak, a rezsi és az élelmiszerárakkal párhuzmaosan kb. minden más is megdrágult, talán egy két tartós fogyasztási cikket leszámítva. Igaz hogy többet kell fizetni az albérletre. De ha a saját lakásodban elromlik a bojler, annak a javitására/cseréjére is másfélszer annyit kell kifizetned, mint 2-3 éve kellett volna. A saját ingatlanban lakók költségei is jelentősen emelkedtek.

2022. jún. 29. 22:42
 17/17 anonim ***** válasza:
49%

7: Ez sokmindentől függ.

Sokan úgy laknak albérletben egy városban, hogy közben egy másikban ott van az a saját tulajdonú ház vagy lakás, ahova hazaingáznak, és a fizetésükből bőven megengedhetik maguknak az albérletet, hiszen ezért laknak egy másik városban, mert nagyon jól keresnek. Ha nem így lenne, egyszerűen hazamennének.

2022. jún. 30. 06:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!