Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletben élők! Nektek is...

Albérletben élők! Nektek is nehezebb lett/veszélybe került a megélhetés mióta rohamosan nőnek az árak?

Figyelt kérdés

Eddig sem éltem jól, de sosem panaszkodtam.

Albérletben élek egy ideje, mindig időre fizetek, sosem maradtam el.

Nem tudok félretenni, nyaralni, extra dolgokat megfizetni, hónapról hónapra élek, de elvoltam a mindennapjaimmal.

Mostanra kezd “fájni a fejem”, mert szinte semmire nem telik…

Kevés a fizetésem, de sajnos itt nem is sok lehetőségem van. Pár helyre már jelentkeztem, de alig hívtak be, az is olyan volt, hogy ugyan ennyi.

Néha tudok takarítani, akkor van egy minimális plusz.

Kifizetem az albérletet, rezsit, egyéb dolgokat… marad 50 ezrem egész hónapra.

Ebből kell megvennem a tisztálkodó szereket, tisztítószereket… meg enni sem árt.

Eddig elvoltam. Nem költök magamra, csak amit muszáj… de ilyen árak mellett alig tudok megvenni valamit.

Kajára költök a legkevesebbet, az már amúgy is luxus.

2022. jún. 29. 16:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem saját lakásban van hasonló érzésem. azért még messze a nélkülözés, de már érzem, hogy sehova nem jutok hónapról hónapra.
2022. jún. 29. 16:17
 2/17 anonim ***** válasza:
82%
Én külön bejáratú szobát bérlek. Egyedül vagyok benne. Van két lakótársam szintén különbejáratúban. Évek óta itt lakok, a főbérlő nem emelt, és elég tágas a szoba, szép és rendezett. Így hogy nem egy egész lakást bérelek sokkal jobban kijövök havi szinten. Nem azt mondom, hogy felvet a pénz, de nem kell nyomorognom. Ráadásul én még azért egészséges ételeket eszek, amik hát húzós árban vannak.
2022. jún. 29. 16:24
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Mi saját lakásban élünk, hitel nincs, ketten keresünk, mégis sokszor elfog a félelem. Úgyhogy nem csodalom amit érzel.

Egy gyereket mertünk vállalni. Pedig szerettem volna még egyet, de így se érzem magunkat biztonságban.

De a barátaim szerint én túlzottan tervezős vagyok. De erről nem tehetek.

2022. jún. 29. 16:29
 4/17 anonim ***** válasza:
93%
Tök mindegy, hogy valaki tulajdonos, bérlő, vagy albérlő: mindenkinek nőttek az árak, és feltételezhetően ennek senki sem örül.
2022. jún. 29. 16:31
 5/17 anonim ***** válasza:
76%
Azért nem tök mindegy, hogy a megélhetésen kívül még plusz száz - százötvenezret ki kell pengetni.
2022. jún. 29. 16:40
 6/17 anonim ***** válasza:
88%

A tulajdonos is lehet, hogy fizet ennyit a ház fenntartására... Ezzel még semmit nem mondtál, hogy albérlő.

Pl. nekünk tönkrement a tető, és jókor, vagy nem, de kénytelenek vagyunk most teljes felújítást csinálni. Na, hát ez milliókban van, emellett ott a stressz, hogy egyáltalán jönnek-e a szakemberek, és ha igen, nem hagynak-e itt minket egy félig leszedett tetővel...

Ilyen problémája és kiadása nincs annak, aki bérel.

Szóval azért tessék ezt egy kicsit komplexebben nézni, és állapodjunk meg annyiban, hogy a jelen helyzet SENKINEK nem könnyű.

2022. jún. 29. 16:43
 7/17 anonim ***** válasza:
29%
Az albérlő ki van szolgálzatva rendkívüli módon. A tulajdonos meg nincs. Maradjunk ennyiben.
2022. jún. 29. 16:46
 8/17 anonim ***** válasza:
93%
Jó, akkor neked és bérlőtársaidnak a világon a legrosszabb. Így jó? Ezt akartad hallani?
2022. jún. 29. 17:00
 9/17 anonim ***** válasza:
90%
Szerencsére több marad a kasszában, de megértem, megérzem én is az árnövekedést. Mi most váltani kényszerülünk, a tavalyihoz képest átlag 50-60 ezerrel nőttek az albérletárak abban a kategóriában, amiben keresünk. Ez kettőnkre oszlik szét, de ugye így is jelentős. Igazából nincs mit tenni, dolgozunk, és odafigyelünk a költéseinkre. Szerencsére a nélkülözés messze van, nálunk az a tét, hogy mikor leszünk hitelképesek egy saját lakáshoz.
2022. jún. 29. 17:00
 10/17 anonim ***** válasza:
64%

"Az albérlő ki van szolgálzatva rendkívüli módon."

Miért lenne? Nem kötelező albérletben laknia, lakhat otthon is, mehet máshová.

2022. jún. 29. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!