Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Budapest IX. kerület Erkel...

Budapest IX. kerület Erkel utca és környéke milyen?

Figyelt kérdés
Ott találtam albérletet kedvezo aron, mennyire biztonsagos kornyek stb? Koszonom!

2022. jún. 12. 14:29
 1/5 anonim ***** válasza:
94%
Teljesen rendben van. Én nyugodtan odaköltöznék.
2022. jún. 12. 14:42
 2/5 anonim ***** válasza:
92%

kis túlzással a város közepe. Én biztosan odaköltöznék.

A biztonság? Ami évtizedekig dögunalom, nyugodt hely, egyik pillanatról a másikra horrorrá válhat egy utcai verekedés miatt.

Erre felesleges számítani.

2022. jún. 12. 15:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha ránézel a térképre, látod, hogy a város közepe.

Üllői út zajos, Ráday utca kiülős.

A lakás fekvésétől függ, mennyire nyugodtak az éjszakák, mert utcazaj, nyüzsgés az van az utca mindkét végén.

2022. jún. 13. 08:58
 4/5 anonim ***** válasza:

A Ráday utcában voltam kollégista 3 évet még talán nem olyan régen, úgyhogy leírom a tapasztalataimat:

Az Erkel utca alapvetően 3 forgalmasabb utca/út között húzódik meg: a Lónyay utca, a Ráday utca és az Üllői út között. Az Üllőinek ez még bőven a biztonságosabb része, a Rádayn nagyrészt turisták szoktak járkálni, egy része sétálóutca, a Lónyay is alapvetően egy biztonságos környék, gyakorlatilag a város elit részén van. Magában az Erkel utcában úgy vettem észre, nem olyan sokan közlekednek (a fenti háromhoz képest), viszont rövidek az utcaszakaszok, úgyhogy nem tudom, mennyi minden hallatszik be, de egy lakáslátogatáskor kiderítheted. :)

A közlekedés baromi jó. A fenti 3 utca a Kálvin térben végződik, kapásból ott van 2 metró, csomó busz és villamos, illetve a Ráday és a Lónyay a Boráros térben végződnek, úgyhogy a 4-es 6-ost is hamar eléred, mindkét helyre max. 7-8 percen belül odaérsz gyalog. Ha a Lónyay felőli oldalon vagy, a Vásárcsarnok, Fővám tér is nagyon közel van. Az Astoria sincs messze, gyalog sem, úgyhogy a 2-es metró is szinte egy köpésre megtalálható. Kis túlzással 30 percen belül bárhová eljutsz a városban.

A környéken 7-8 percnyi sétán belül van Spar, DM (több is), ALDI, éjjel-nappali, nyomtatási lehetőség, vegyesbolt, patika, Tesco express (mondjuk mivel ezek más épületek aljában vannak, nem egy városszéli Interspar méretűek), illetve a Ráday utca tele van éttermekkel, fagyizókkal, beülős helyekkel. Nagyjából 10 percen belül odaérsz a Petőfi hídhoz és a Szabadság hídhoz is, ami azért elég menő. :) Plusz a Ráday utca nagyon hangulatos nappal is és este is. Én amikor ott éltem, imádtam arrafelé sétálgatni, volt, hogy minden nap lesétáltam 10 kilométert a Duna mellett. :D

Engem most már jobban vonz a kertvárosi élet, de akkor is, és most is úgy gondolom, hogy mind helyileg, mind közlekedésileg, mind hangulatilag a lehető legtökéletesebb "bevezetés a Pesti életbe" lehetőségem volt az a környék. Ha bírod a belvárosi életet, szerintem tetszeni fog. :)

2022. jún. 14. 16:14
 5/5 XR115 válasza:
Én nem mennék oda
2022. júl. 1. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!