Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Érdemes 30M-ért lakást venni...

Érdemes 30M-ért lakást venni és kiadni albérletbe(mi van ha nem fizet az albérlő,nehéz kirakni még ha szerződés is van,macerás)vagy a 30M-ot állampapírban kéne inkább kamatoztatni?(5 év alatt 8M-ot kamatozik fixen)

Figyelt kérdés

2022. máj. 16. 12:16
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
olyat lehet-e hogy a nagyobbik szobát kiadom 2 diáklánynak(akik barátnők)ilyenkor 1 albérleti szerződést kell írni, amiben szerepel a 2 lány, vagy külön-külön kell albérleti szerződést írni velük?
2022. máj. 21. 13:20
 22/33 anonim ***** válasza:
66%

"A lakásban nem a berleti díj a befektetés, hanem hogy a lakás ára folyamatosan nő."

Igen, HA nő. Attól mert kb. 2014 óta folyamatosan nőtt, miért kell elfelejteni azt, hogy reálértéken előtte meg 5-6 évig csökkent? Nem nőhetnek semmilyen logika szerint sem örökké az árak. Persze nem látok a jövőben, simán lehet hogy még van a piacban tartalék, de az elszálló lakáshitel kamatok és a valószínűsíthetően kiapadó állami támogatások miatt én erre sok esélyt már nem látok.

Másrészről mivel megugrott az infláció, ezért sokan ingatlanba "menekülnek" a félretett pénzükkel, ami akár okozhat növekedést is. Az a baj, hogy mindig vannak egymásnak feszülő erők, csak aztán ember legyen a talpán, aki meg tudja mondani, hogy mikor lesz trendforduló.

2022. máj. 21. 22:38
 23/33 A kérdező kommentje:
Emlékszem hogy mikor én voltam diák, 2 évfolyamtárs haverom együtt bérelték a nagyobbik szobát, 1 diáklány meg a kisebbiket.Ennyi erővel a diáklány eltűrheti a mamókát meg a fiát, ha szimpatikusak vagyunk neki,pláne úgy hogy olcsóbban adnánk a szobát az átlagnál.
2022. máj. 22. 14:04
 24/33 anonim ***** válasza:

Sok éve adok ki lakásokat, viszont ha te jobban tudod a dolgokat, akkor nem értem miért kérdezel itt másokat?

Sok sikert a 30 milliós, 4 szobás, nagymamás lakásba lakótársat találni.

(Ja bocs, anyukás, ha még 35 évesen vele nyomod)

2022. máj. 22. 15:33
 25/33 A kérdező kommentje:
Nem tudom jobban a dolgokat,csak a véleményemet mondom,az biztos hogy neked nagyobb a tapasztalatod.Nekem csak annyi a tapasztalatom, hogy a 2 haverom versenyezett a nagyobbik szobában hogy ki tud nagyobbat fingani, a kisebbik szobában pedig egy diáklány lakott.Szerintem(lehet hogy tévedek) az a fontos hogy anyám és én milyen emberek vagyunk(nem veszekedősek, csendesek,rendesek...)meg hogy milyen állapotú a lakás,meg mennyi a lakbér.Írok majd, hogy sikerült-e diáklány albérlőt találni, ha nem azt is megírom majd és elismerem hogy neked volt igazad.
2022. máj. 22. 20:03
 26/33 anonim ***** válasza:

Rövid vállasz: Soha 1 vasat nem tennék ingatlanba.

Hosszú vállasz:

Azt nem értik ezeke az ingatlan befeketetők, hogy bármikor szakadhat a piac. Ha a bérlők tömegei bukják a munkájukat akkor azért. Ha a lakosság hitel képtelenné válik akkor azért.

Itt nem az ingatlan tulajdonosok járnak jó azt kéne már érteni. Az állam (illeték) és az ingatlanos jár jól. Miért?

Lehet valakinek 6-10-30 lakása vissza lehet forgatni a pénzt és lehet még többet venni. A nevén lesz meg jön belőle a passzív jövedelem. (Ekkora állományt azért már érdems cégnek oda adni. de m1)

Viszont az ingatlanos 3-5% azonnali kp igazi pénz. Az állam 4% is igazi azonnali kp.

A lakás meg hát létezik de aranyat senki nem ad érte, jaktot sem lehet érte venni és még a boltban sem ad a pénztáros 1 cm^2 egy kiló kenyeret.

Ahhoz bizony újra el kell adni és akkor megint a fentebb említett kettő szereplő jár jól. Mert az valódi lóvé.

A kapott pénz is valódi persze. De miután megvette az illető a Tesla - t utána menekül is vissza ingatlanba majd megint fizet. Mert ekkora már függő el sem tudja képzelni hogy mondjuk nem ingatlanban van a pénze.

Ugyan az mint a részvényekkel ez is csak fugazi, tündér por kamu érték. És mint tudjuk a tőzsde is össze szokott szakadni ennyi erővel az ingatlan piac is megteheti.

Mibe teném a pénzt?: Vállalakozást kell csinálni elő álítani dolgokat fel futtatni majd például el lahet adni a vállalkozást.

2022. jún. 6. 15:24
 27/33 anonim ***** válasza:

"Mibe teném a pénzt?: Vállalakozást kell csinálni elő álítani dolgokat fel futtatni majd például el lahet adni a vállalkozást."

Nem fogok statisztikát keresni róla, de az elindított vállalkozások döntő többsége pár éven belül becsődöl és akkor aztán tényleg buksz mindent.

Igazából az a helyzet, hogy ritkán létezik majdnem teljesen kockázatmentes befektetés, ami a valós infláció fölött hoz, ezért kell(ene) diverzifikálni. A lehetőségeidhez mérten minél több mindenbe fektetni. Válts dollárt és vegyél részvénycsomagokat. Forintból vegyél állampapírt (mondjuk pont most lehetőleg ne), vehetsz ingatlanokat is, aztán kiadhatod. Így leszel a legnagyobb biztonságban.

2022. jún. 6. 15:36
 28/33 anonim ***** válasza:

Na és milyen vállalkozást ami ha szakad a piac tuti nem bukik?

jaKtokat gyártani? 😂😂😂

2022. jún. 6. 15:53
 29/33 A kérdező kommentje:
Az államnak minden esetben kell illetéket fizeti ingatlan eladáskor?
2022. jún. 7. 02:08
 30/33 anonim ***** válasza:
Nem minden esetben.
2022. jún. 7. 11:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!