Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Érdemes 30M-ért lakást venni...

Érdemes 30M-ért lakást venni és kiadni albérletbe(mi van ha nem fizet az albérlő,nehéz kirakni még ha szerződés is van,macerás)vagy a 30M-ot állampapírban kéne inkább kamatoztatni?(5 év alatt 8M-ot kamatozik fixen)

Figyelt kérdés

2022. máj. 16. 12:16
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
86%
Érdemes.
2022. máj. 16. 13:15
 2/33 anonim ***** válasza:
77%

Számold ki, hány százalékot hoz.

Nekem 20m lakás 100e számolva tíz évre, egy hót félretéve felújításra ami semmi kb, egy hó üresen állás ami az átlag, vagyonszerzési ill leosztva 10 évre, meg biztosítás levonva, akkor még nem dolgoztál vele semmit, 3,5 százalék jött ki nyereségnek.

30m és 150 bérleti díj ugyan ez.

2022. máj. 16. 13:51
 3/33 anonim ***** válasza:
76%

A száz évente az apró javításokra, meg festésre se elég, nem hogy komoly felújításra.

A nem fizető, kárt okozó stb bérlő, ügyvéd, ingatlanos díja sehol nincs. Ahogy nem is adóztál még, ami 15 százalék.

Ha a házban ablakcsere kell, szigetelési program stb, akkor akár több évi bérleti díj ugrik. És bizony max 20 évente ablakcsere kell pl.

Ezeket ha számoljuk, negatív is lehet a hozam rövid távon.

2022. máj. 16. 13:59
 4/33 anonim ***** válasza:
70%
A lakás értéknövekedésével miért nem számoltok?
2022. máj. 16. 14:38
 5/33 anonim ***** válasza:
78%

A lakásban nem a berleti díj a befektetés, hanem hogy a lakás ára folyamatosan nő.

Én amit 13ért vettem lakást 5 évvel később 30ért adtam el és még emellé jön a bérleti díj minden hónapban.

Ezt melyik állampapír tudja?

2022. máj. 16. 15:00
 6/33 anonim ***** válasza:
88%

Érdemes.

A 13 éve vásárolt lakásom most 4x annyit ér mint 2009-ben, a tavaly vásárolt pedig 5 millióval többet.

Erre jön a két lakás által generált bérleti díj, mínusz adó, felújítás, javítgatás ha szükséges, amit persze a lakbér fedez bőségesen.

Mint fentebb írják, nem a lakbérből származó bevétel a befektetés lényege (persze az is), hanem maga a lakás.

2022. máj. 16. 18:56
 7/33 A kérdező kommentje:
Viszont a lakáskiadással sok a macera,és vannak akiknek egy életre elment tőle a kedvük mert rendesnek tűnő,de közben szemét albérlőket fogtak ki.Az állampapír fixen hozza 5 év alatt a nettó 27,32%-ot(5 évesnél nincs kamatadó) ami 8,2M(havi 135ezer),és semmi macera vele.Ha nem lesz államcsőd akkor biztonságos befektetés,igaz hogy közben inflálódik a pénz,de 8,2M-ért még 5 év múlva is lehajolok.Szerintem nagyon ijesztő hogy mi van ha szemét bérlő költözik be,meg a sok macera.
2022. máj. 17. 00:05
 8/33 anonim ***** válasza:
80%

Benne van a pakliban a rossz bérlő, de emiatt szoktuk közjegyzői okiratba foglalni a szerződést.

Nem nagy macera egyébként, a lényeg, hogy ne úgy vegyél lakást mintha magadnak vennéd, hanem ami jó állapotú és azonnal költözhető.

Nyilván foglalkozni kell vele, de korántsem akkora nagy ördöngősség hogy ne érje meg.

Nekem is állampapírban volt a pénzem, de inkább lakásba fektettem.

8.2 millió valóban 8.2 millió lesz 5 év múlva is, viszont amíg ma az fedezi Debrecenben egy lakás árának 1/3-át, addig 5 év múlva már esetleg csak az 1/5-ét fogja.

2022. máj. 17. 00:15
 9/33 A kérdező kommentje:
közjegyzői okiratba foglalni a szerződést érdemes,de novembertől áprilisig a kilakoltatási moratórium idején akkor se lehet kirakni a nem fizető bérlőt,aki ráadásul halmozza a számlát.Ha meg terhes lesz, akkor meg pláne nem lehet kirakni.Erről mi a véleményed?
2022. máj. 17. 09:34
 10/33 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell válogatni kinek adod ki a lakást.

Én szobánként adom, pároknak szigorúan nem, abból mindig csak a baj volt korábban.

Kell kérni kauciót, legalább 2 havit. Ha ezt tudja fizetni, plusz egy hónapot előre, akkor jó eséllyel később is tud majd fizetni.

Eddig összesen egy nem fizető lakóm volt, lelépett talán valami 70000 tartozással, de sikerült rövid időn belül jobb belátásra téríteni.

Tudom nem egyszerű a bérlő válogatás, nem tudhatod előre hogy milyen lesz, de ha ebből indulunk ki, akkor senki nem adna ki lakást.

2022. máj. 17. 10:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!