Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hol a kiút ebből,csak az...

Hol a kiút ebből,csak az utcára tudok menni?

Figyelt kérdés

El szeretnék költözni a jelenlegi páromtól,de anyagi képtelenség. Mások hogy csinálják? Kérlek adjatok tanácsot!

3 éve jöttünk össze,kb azonnal össze is költöztünk az én akkori albérletembe. Mielőtt ez megtörtént én 4 évig egyedül laktam, de akkor még más árak voltak. 60-80 ezer volt rezsivel az első albérletem 7évvel ezelőtt. Egy mini garzon volt,de a célnak megfelelt. Utána átköltöztem egy nagyobb lakásba,ott már 90+rezsit fizettem,örültem mint majom a farkának mert nagy nappalis+2fél szobás lakás volt. Kicsit ki kellett pofozni azert volt ennyi.

Most hogy megromlott a kapcsolatunk a párommal,szeretnék elköltözni,de egyszerűen lehetetlen. Idén újra kezdtem a szakmámban dolgozni egyéni vállalkozóként. A bevételem 300ezer körül van,de ebből lejön a jelenlegi albérlet fele(70ezer),a székbérlet a munkámhoz (45ezer),könyvelő havi 10ezer,előfizetés+készülék részlet havi 20ezer körül,KATA adó 50ezer. És akkor még nem ettem,nem ruházkodtam,semmi. Akárhogy nézem egy szobát nem tudnék kifizetni, de amúgy is annyi cuccom van hogy be sem férnék egy szoba-bérletbe,meg nem is akarok másokkal közösködni. Akármennyire is peremkerületet nézek,mindenhol 110-120+rezsi egy garzon. Aki egyedül él albérletben az hogy csinálja most? Családi segítségem nincs. Nem mondom hogy régebben egyszerűbb volt,de mondhatni könnyen kifizettem az albérletet egyedül is. Most ez nem menne,így maradni kényszerülök az exemmel egy lakásban. Már amíg Ő el nem költözik... De akkor sem tudom mit csináljak egy havi fix 140ezres albérletben. Kizárt hogy ki tudjam fizetni. Semmi lehetőségem. Menjek az utcára? Hülyét kapok ettől a helyzettől.

Normális tanácsokat szívesen fogadnék mert fogalmam nincs hogyan tovább.

Előre is köszönöm!

30/N

2022. máj. 5. 11:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha ennyi bútorod van, nézz üres lakást, és ami hiányzik, belevásárolod. Azok azért olcsóbbak.

Vagy agglomerációba költözöl, ott is olcsóbb a bérleti díj valamivel.

2022. máj. 7. 17:06
 12/12 anonim ***** válasza:

És ha költözne az ex, az nem megoldás? Lesz egy baromi szűk hónapod, míg keresel magad mellé egy lakótársat az egyik fél szobába, de legalább te szűrheted meg, hogy ki a szimpatikus. Nézd meg az árakat a hasonló lakásoknál, 70-ért tutira ki tudod adni a szobát, de még az is lehet, hogy többért, és akkor jobban is kijöhetsz a dologból.

Csak persze a tulajjal le kell ezt egyeztetni.

2022. máj. 8. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!