Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tovább? Nincs kiút?

Hogyan tovább? Nincs kiút?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 30 éves nő vagyok, és egyre kilátástalanabbnak érzem az életem. Konkrétan nem szeretnék már élni.

Van egy párom, aki nem szeret annyira, hogy házasodni akarjon, csak azért akar elvenni, hogy magyar állampolgár legyen. Nem rossz a viszonyunk, de az ő részéről nem lenne házasság, ha ő is magyar állampolgár lenne. Van egy 4 éves kisfiunk, akit imádok, de kezelhetetlen, üvölt, hisztizik, verekszik, nem hallgat rám. Nem tipikus rossz gyerek, sőt, de az utóbbi fél-egy évben én nem bírok vele. Valószínűleg jobb anyát érdemelne nálam.

Saját házunk nincs, örökölni se fogunk, hitelképtelenek vagyunk mert sajnos nekem van egy tartozásom, (fizetem) amit a szüleimnek vettem fel, de átvertek, nem fizették, rám maradt nagy nagy kamatokkal. (khr listán vagyok).

Keményen dolgozunk a párommal, de szinte 0 megtakarításunk van, nagyon sok pénzt visz az albérlet, pedig nem városban lakunk. Igen, tudom, hülye voltam, hogy így vállaltam gyereket, de vártuk, szeretjük őt. Viszont még egyet nem mernék így, tehát több gyerekem már nem lesz, pedig nagyon szerettem volna.

Ezek csak az alap dolgok, rengeteget tudnék írni. Úgy érzem minden sötét, semmit nem tudok jól csinálni. Nem érzem, hogy bármikor vége lenne a küszködésnek. Nem olyan rég egy távoli ismerősöm felakasztotta magát. Mindenki elborzadt, én viszont valami fura irigységet éreztem miatta (ő is anyuka). Már azon kaptam magam, hogy azt számolom mennyi árvaságit kapna utánam a gyerek. Ebből még vissza lehet jönni, vagy már inkább közelebb van, hogy elszakad a cérna és öngyilkos leszek én is? Vajon sokat szenvedett az ismerősöm, fáj az akasztás? Fejbe lövés lenne a legjobb szerintem. Természetesen nem itthon csinálnám.

2022. máj. 2. 20:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Fejbe lövés? Ilyet hogy bírsz magaddal kapcsolatban leírni? És honnan szereznél fegyvert? Akasztottan megfulladni elég kellemetlen élmény lenne. A gyerekednek anya nélkül felnőni szintén. Öngyilkos gondolatokkal azonnal a pszichiátriára kell menni. Holnap kérj időpontot a szakrendelőben. Eléggé elszúrtad az életedet a hitellel, meg a gyerekedet se tudod, hogy kell nevelni, de ezek egyike se ok arra, hogy árvává tedd. Mennyi a törlesztés, meddig? Mi van az ingatlannal, amire felvetted? Akármennyi is, előbb-utóbb visszafizeted, és a gyerek is felnő, nem fog egész életében hisztizni meg verekedni. Nem rossz anya vagy, hanem - valószínűleg jó okkal, a szülői házból eredően - még nem tudod az életedet észszerűen menedzselni. Ha a saját életedet megtanulod racionálisan kezelni, értelmes kollégák, barátok segítségével, ő is megnyugszik.
2022. máj. 2. 20:42
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem szeretnél szakemberhez fordulni?

Szerintem előszőr a pároddal próbálj beszélni, hogy mik kavarognak benned. Viszont elgondolkoznék, hogy pontosabban mi vezetett idáig.. gondolom pároddal sincs minden rendben, ha se a gyereked sem ő nem elég boldogság. De gondolj arra elsőkörben, hogy a fiadnak szüksége van anyára, méghozzá egy egészséges, boldog szülőre. Ha pedig sikerült megtalálni a fő okot vagy okokat ami/amik miatt idáig jutottál, akkor próbáld kezelni. Illetve találj hobbyt, ami boldoggá tesz.

2022. máj. 2. 20:44
 3/10 A kérdező kommentje:
Kedves első, nem ingatlanra vettem fel. Nincs semmijen ingatlan.
2022. máj. 2. 20:52
 4/10 anonim ***** válasza:
Akkor mire? Ha nem ingatlan, akkor viszont nem lehet olyan óriási összeg, hogy még 30 év múlva is azt törlesszétek. Utána lehet gyűjteni lakásra.
2022. máj. 2. 20:54
 5/10 A kérdező kommentje:
Egyébként valószínű nem tűnik így az írásomból, de a kisfiamat nagyon nagyon szeretem, ő az egyedüli indoka annak, hogy még nem csináltam semmit. Nem tudom mennyi értelme lenne pszichológushoz járni.
2022. máj. 2. 21:06
 6/10 anonim ***** válasza:
Hogyne lenne értelme, pont ez a dolguk. Rávilágítani, hogy mi miatt hozol nem megfelelő döntéseket (mint ez a más helyett felvett kölcsön), mért vagy bizonytalan (a gyereked ezt érzi), és hogy lehetne megtalálni az életedben az örömet. Tartson is itt a földön a gyereked szeretete! Mire vetted fel a kölcsönt?
2022. máj. 2. 21:16
 7/10 A kérdező kommentje:
Provident kölcsön volt, azóta már az intrumnál van az ügy. Hidd el nem szokásom boldog-boldogtalannak felvenni kölcsönt, de a szüleimről volt szó. Nem gondoltam, hogy nem lesz fizetve. Még kb.600E Ft. van hátra, havi 20-al fizetem, többel sajnos egyszerűen nem tudom.
2022. máj. 2. 21:46
 8/10 anonim ***** válasza:
Ennek két és fél év múlva vége lesz, felszabadulsz a fizetése alól. De ez azért nem egy óriási összeg, nem életbevágó. Még milyen problémáid vannak?
2022. máj. 2. 21:52
 9/10 anonim ***** válasza:

Gondolj bele, lehetne 6 millió is a tartozásod. 600 eFt beláthatóan törleszthető. Az egzisztenciális kilátástalanság érzetre van egy megoldás, ha Istent segítségül hívod. Nekem is ez segített, bár más úton jutottam el az öngyilkosság szélére 30 évesen. Isten gondviselő Isten, aki Rá bízza magát, és maga is megtesz amit tud, Isten hozzáadja, ami nincs a hatalmadban.

Erről beszél Jézus:

„Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?

Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.

Hanem keressétek ELŐSZÖR Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.

Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.”

2022. máj. 2. 22:16
 10/10 anonim ***** válasza:
Kérlek írj magadról, hogy vagy most! Aká itt, aká privában
2023. ápr. 8. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!