Ennyi fizetésből egyedül lehet albérletben élni ha nincsenek nagy igényeim?
Persze, fontos, hogy az ember tudjon spórolni és beosztani a pénzét de a kérdező havi 90ezrét nem nagyon lehet értelmesen beosztani. Nem az a kategória, aki elszórja és nincs, hanem gyakorlatilag ha beosztja is, félre tudna tenni kábé havi 10et, amiből semmire nem jut, max vésztartaléknak jó és elviszi egy mosógép (vagy bármi mas) lerohadás.
Szóval vegetálás kategória.
16 vagyok, na, nálunk pl. nem lehet 1000 ft-ért ebédelni, úgyhogy én jobbára főzök magamra, csak 1-2 exem a kantinban havonta. :D Az alap étkezésem 80 ezer ft max. egy hónapra, ennyiből gazdálkodom. Ami ezen felül van, az esetleges alkoholfogyasztás néhány baráttal, hogy elmegyünk moziba 3 havonta max. Ezek a szórakozás költségei, mert ezt külön vezetem. Néha étterembe is megyek, sokaknak ez nem fér bele, mert 8000 ft is lehet egy este, de van olyan barátom nem egy, akivel máshogy nem nagyon tudok találkozni most már. És ezek tartalmas beszélgetések vacsora közben, nekem megéri erre szánni.
Én nem érzem magam rosszul amiatt, mert kávézom és eléggé édesszájú vagyok, de ha nem tehetném meg, akkor nyilván nem vennék ilyesmit. A dohányzás nem étkezés, nem is értem, hogy jön ide, én ezt sehogy sem raknám egy lapra a kávézással, ami napi 2 szinten nem is káros... Sajnos van olyan problémám, ami miatt szükségem van rá reggel, mert felkelni is nehéz nekem. DE a kérdezőnek 80 ezer sem férne bele kajára havonta, mert semmire se tudna félretenni. Így meg nem lehet élni. Az alapelv, hogy legalább a fizetésünk 20%-át próbáljuk megtakarítani havonta, és éljünk ennek megfelelően. Lakhatásra nem célszerű a fizetés harmadánál többet költeni. A kérdező esetében ez nem opció, mert a fizetése legalább fele elmenne egy külön albira. Szobát lenne reális bérelnie, máshogy nem biztonságos a matek.
#20-nak
bratyóm ugyane. Ő 3 helyen melózik, nettó 900-at keres, a párja is melózik túlórázik mindig. Havi 1millió2 a bevételük. 3 autójuk van.... 1 kombi, egy sport és egy furgon.... de minek?
albérletre és a 3 autóra havonta elmegy 400-500 ezer Ft. Cigire kettejüknek 150, és szeretnek inni is, arra is elmegy havi 100, 150 ezres telekom számla stb, sorolhatnám.
emellett jár horgászni, ilyen felszerelés, olyan jegy, stb, a csajnak meg a sminkelés a hobbija, egy szoba csak a smink cuccaival van, meg egy ilyen smink türkös asztal van, youtubra csinál sminkes videókat, de null a bevétele onnan, csak szórja a pénzt a szar sminkekre...
Minden hónap végén fizetés előtti napokon rámír, tesó, adjál már egy deákot.
20 vagyok!
:)
Az ilyen emberek mindig előadják, hogy ennyi pénzből nem lehet megélni. Hibáztatnak mindenkit, főleg az aktuális kormányt stb.
És idén anyám élettársa kő keményen belegázolt a lelkükbe, hogy az átlag keresetű emberek és családtámogatás nélkül is több re viszik mint ti az átlag havi 0,9-1,2 milliós össz fizetésetekkel.
Na ez hatott rájuk úgy, hogy hamar meg is találták a probléma megoldását, eladták a 10-15 éves kocsiaikat és rendeltek két újat... az egyik már megjött, a másik pedig június körül várható. Persze min önerővel, így kb most 200000-et fizetnek majd havonta ezekre 4 évig, és mindkét autónak lesz egy maradványértéke. A mi megjött annak 2 milla, a másiknak nem tudom.
De a lényeg továbbra is nyafognak, hogy nincs saját házuk és nem lehet megélni ilyen kevés fizetésből...
Ők kijelentették nem hajlandók spórolni, mert ők nem tudnának, úgy élni mint én. (4 évig gyűjtöttem saját házra , most épül, nekik pedig csak annyi esett le, mégis miből??)
25 vagyok!
Én rossz körülmények között nőtem fel, abban láttam a kitörést, ha jól tanulok és lesz egy piac képes szakmám, ami jól fizet. Így gépészmérnök lett belőlem.
Négy évet tény elvitt az életemből a házra való gyűjtés, és még kb 3 évig viszi is minden megtakarításomat. Kb 60 éves koromra kifizetem a hitelt, ha nem törlesztek elő. Így nyugdíjas éveimre már ezzel nem kell foglalkoznom.
Miután kifizetem a rezsit és a hitelt kb 500000 nettóval gazdálkodhatok. Így most sem nélkülözök, csak nagyon meggondolom tényleg kell-e amit meg akarok venni. A fizetésem felét eddig szinte mindig élre raktam. A lakás hitel megborítja ezt, de havi 200000 körül még így is maradni fog elméletileg.
Ahhoz képest honnan indultam, egyedül állóként elértem a céljaimat, igaz pár év csúszással. Amúgy teljesen szándékosan szerettem volna így építkezni, én 50 évesen egy válás után nem szeretnék albérletbe menni nincstelenül, mint ahogy sok ismerősom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!