Lakáskiadóktól kérdezem, mennyire megy mostanában a lakáskiadás, nem budapesti városban? Mennyire van normális kereslet? Fizetik-e rendesen, időben? Vagy nagy a válság, és az erre a részre is kihat? stb
Ilyen általánosságban, hogy "nem budapesti városban" nem lehet válaszolni.
Nem mindegy, hogy Debrecen, Győr, Salgótarján vagy Ózd.
Pedig mindegyik "nem budapesti város"
Én Dunaújvárosban örököltem egy kétszobás panelt (oké, nem nagyváros, de Fejér)2014-ben. Azóta is ki van adva, mert nem valami hú, de értékes (abszolút normáis állapotú amúgy) és eddig nem volt szükséges eladnom sem, újév után meghirdetem, többet nem nagyon fog úgysem egyhamar érni, mint amennyi a mostani piaci értéke és nem akarok már felújításra sem költeni, mert nem érné meg.
Ebben a 7 évben (azaz hát ez a nyolcadik, hogy bérlik) most van(nak) a második bérlő(i)m, mindkettő mindig időben, gond nélkül fizetett, semmi problémánk nem volt sosem egymással, mindent meg tudtunk korrekten beszélni, a nyakukra sem jártam sosem, pedig nem éppen a legjobb helyen van a városon belül sem (Római városrész), de rendes, dolgozó fiatalok vették ki mindkétszer. A válság nem volt semmilyen hatással a bérlésre, nem kértek könnyítést és egyebet sem, pedig kérdeztem, de nem érintette a szektorukat a covid. Viszont nem is emeltem egyiküknél sem. Értem ez alatt az első bérlőim 3 évig voltak, mikor elköltöztek emeltem kicsit mielőtt újra kiadtam, de 2017 óta maradt az összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!