Teljesen lakhatatlan lakast ki lehet adni valamilyen celra?
Van egy olyan lakasom ami olyan rossz allapotban van, hogy teljesen lakhatatlan. Nagyon romos , hasznalhatatlan allapotu volt a konyha, furdo, wc , stb ezert elbontottuk teljesen az egeszet. Maradtak az ures falak.
Kerdeztem kivitelezo ceget, 50nm lakas teljes generalja 10M+ ft lenne. Van hol laknom ezert kiadnam utana. Viszont azt szamoltam hogy ha ki tudnam adni 100eft / honap a felujitas utan akkor 10ev a megterules mire 0n vagyok. Azonban addigra kb ujra johetne a felujitas igy ezt az opciot elvetettem. Rezsit nem szeretnem fizetni ezert felmerult bennem igy kiadni raktarnak vagy barmi, havi par 10e ft ert +rezsi. Kerdes , hogy igy kiadhato lenne e?
Tudok 1 településről, Ahol nincs 300 lakos. [link]
Viszont lehet talán 50 vállalkozás a településre bejegyezve. Szerintem ezek között lehet olyan, akinek csak a címe van ott. És a postát továbbítják máshova...
Szóval ha nincs helyi adó - akár 100 vállalkozás is be jelentkezhet!
Az a baj, hogy hiába spórolok amin csak tudok, anyagokon pár e ft -ot lehet faragni nm-enként. A munkadíj kb 3-4 millió és erre jön az anyag. Csak néhány tételt említenék, több ajánlatot is kértem be, hasolnó árakat mondott mindenki:
Falak glettelése + festése + javítgatása: 1.5 millió.
Burkolás kb 500e ft a legolcsóbb csempékkel és akkor csak ott burkolunk ahol nagyon muszáj.
Villanyszerelés 700e ft, vízveztékelés 300e ft.
Apámnál volt ilyen, hogy rossz álapotban levő ingatlant adott ki olyan embereknek, akinek az igényszintjének ez megfelelt. Ezek az emberek kb. a hajléktalanság küszöbén voltak, bizonytalan, alkalmi munkákból éltek, mindegyiknek alkoholproblémái voltak és a fizetőképességük bizonytalan volt.
Röviden szólva nagyon negatívan jött ki az egészből, mind idegileg, mind anyagilag. Csak az állandó idegeskedés és problémák voltak, hatalmas közműadósságok, a lakbért meg pár hónap után nem tudtak/akarták fizetni.
Én nagyon nem javaslom ezt az opciót. Aki ilyen helyre beköltözne, azt nem akarod albérlőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!