Van egy budai panellakásom ami nagyon rossz állapotban volt, lakhatatlan kb, ezért lebontottam teljesen belül, hogy majd felújítom. (Padló, tapéták, csempék, villanyhálózat , stb..) Most gyakorlatilag csupasz falak vannak. Vízvezeték ki lett cserélve újra, ablakok és a fűtés csövek+ radiátorok is újak (panel program miatt korábban cserélték) Villany jelenleg egyátalán nincs.
Kérdésem lenne, hogy ilyen állapotban eladható -e a lakás úgy, hogy ne bukjak rajta sokat?
Azon is gondolkodtam ,hogy várok pár évet amíg lesz lehetőségem normális áron felújítani. Ami visszatart , hogy a rezsi azért nem kevés amit így fizetni kell.
Igy is el lehet adni, sokan foglalkoznak felujitassal es utana adjak el, persze ok is szeretnenek profitalni, kezd el hirdetni egy adott aron es csokkentsd az arat havonta addig a minimumig amit mindenkepp szeretnel erte kapni.
2021. júl. 19. 13:21
2/15 anonim válasza:
Nem.. mi nagyon keresett környéken lakunk és nagyok sokáig tartott lakást találni itt, mert pillanatok alatt elvisznek mindent.
1millio-1,2 millió körüli négyzetméterár. Van egy lakás amit több mint fél éve hirdetnek, a tulaj elkezdte felújítani, de nem költözhető, nincs fűtés és most 600 000 négyzetméteráron árulják.
Nem veszik meg, pedig kb ingyen van a környékhez képest, még úgy is hogy be kell fejezni a felújítást.
A másik, hogy a bankok (a legtöbb) nem adnak hitelt, hogyha nem lakható az ingatlan.
2021. júl. 19. 13:23
3/15 anonim válasza:
Mindent el lehet adni megfelelő áron jó reklámmal. Sokan még örülnek is neki, ha a felújításhoz nem kell elvégezni a bontást, csak az újjáépítést saját ízlés szerint.
2021. júl. 19. 14:44
4/15 anonim válasza:
2: Az hol van? Meg tudod mutatni a hirdetési linket?
2021. júl. 19. 15:26
5/15 anonim válasza:
Eladni szabad, meg lehet is, ha éppen lesz rá érdeklődő. Talán még örülni is fog a vevő, hogy nem neki kell a falakkal bajlódnia, hanem ott húzza fel, ahol neki jólesik.
2021. júl. 19. 15:29
6/15 anonim válasza:
Én pont most vettem panelt (és marhára nem budán) ami belül teljesen kuka és nulláról kell újítani. Nyilván árban is ennek megfelelő volt.
2021. júl. 19. 18:06
7/15 A kérdező kommentje:
Nincs még meghírdetve, csak informálódok. Nem kétlem ,hogy lesz olyan akinek így is megfelel, csak kérdés, hogy elfogadható áron -e.
Ha nem akkor inkább megtartom amíg csöndesedik a piac és lesz lehetőség felújítani.
Felújítva ki lehetne adni, amit jelen állapotában nem lehet.
Ezért merült fel az ötlet ,hogy eladni, hitellel kipótolni és egy új építésűt venni ami kiadható lenne.
2021. júl. 19. 21:21
8/15 anonim válasza:
Annyit tudsz tenni hogy így eladod, ebben az állapotban a környéket kell úgyis megfizetni általában (de majd az okosabbak megmondjak minden rosszindulat nélkül) és veszel egy másikat rosszabb környéken, de azért jó gy ki tudj adni egy másikat és hitelt felvenni egy újépítesűre szerintem "őrültség". Mellesleg áterzem a szitut.
2021. júl. 19. 23:33
9/15 anonim válasza:
Egyébként miért kéne újépítesűt venni feltétlen? Egy régebbi tégla? Vagy olyan ami kb 10 éve épült? Lehet hülye ötlet de az nem opció hogy a felújításhoz venni fel hitelt és úgy eladni?(budai panel) Viszont úgy már sok lesz a havi rezsi+törlesztő. (utolsó voltam)
2021. júl. 19. 23:43
10/15 anonim válasza:
Én pl ilyet nézek, sokan amúgy is felújítják mert nem tetszik a csempe stb. Nem hiszem hogy buknál rajta mert 2-3-4 millió vagy akár több is lehet mindennel együtt a felújítás. Pl atlagban 20 millió egy akkora lakás te eladod mondjuk 17 ért. Lehet nyersz rajta mert felújítással ha igenyesen csinalod kerülne 4 misibe.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!