Szokás a költözés előtt egy hónappal előre elkérni 2 havi kauciót, úgymond foglalóként?
Mi egy havi foglalót tettünk le, és igen, később ezt beleszámolták a kaucióba.
De erről külön tanúzott papírt írtunk, hogyha visszalépünk, bukjuk a foglalót, ha meg esetleg a tulaj gondolja meg magát, a foglaló duplája jár nekünk vissza.
Mivel mindenhol az azonnali szerződéskötés a divat, szerintem ennyi belefér azért, hogy tartja a tulaj X hétig a lakást, és addig esetleg meggondolja magát a másik.
Ne hülyéskedj már ezzel a szkennelős carsággal. Mikor nekem más üzletből kifolyólag ilyet ajánlottak akkor megkérdeztem hogy ez rám is vonatkozik? Mert természetesen nekem is megfelel, de akkor fogadja el hogy a kialkudott vételár összege bankjegy formájában be lesz nálam szkennelve és úgy küldöm.
Érdekes, azonnal eltekintett a szkenneléstől.
Igen, de egy havit inkább és minden mást beköltözéskor.
Ha már leszerződtetek, akkor végülis mindegy.
Én a bérleti díj 1/3-át kértem el, amit költözéskor beszámítottam, így mindenki megnyugodott. Levettem a hirdetést a bérlőknek meg volt egy nyugis nyaruk mert csak most költöztek.
A szerződésbe beleírtam hogy ha mégis kiadom akkor a 2x-sét fizetem vissza, ha pedig ők mondják le akkor bukják a befizetést. Nem nagy dolgok ezek. De a szkennelgetés nem egy hivatalos forma.
2 példányban szépen aláírva mindenkinél 1-1 lap.
A tanuk lehetőleg ne csak az egyik oldal képviselői legyenek.
Előző voltam.
Másfelől, ha valaki még sem akar teljesíteni és vissza kéne adni a pénzt és mégsem adják vissza, senki sem fog pereskedni ilyen összegekért évekig, szóval emiatt érthető a bizalmatlanság. Érdemes felmérni, hogy kinek adod oda a pénzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!