Normális, ha a tulaj ennyire le akar minket informálni?
Albérletkeresésben vagyunk. Tegnap találtunk egy szép lakást, fel is hívtam a tulajt. Elmondta a lakásról, amit tudni kell, majd rólunk kezdett kérdezni. Mondtam neki, hogy a párom egy csomagszállító cégnél dolgozik, én pedig egyéni vállalkozó vagyok. Erre azt kérte, ha megyünk megnézni a lakást, a párom vigye magával a munkaszerződését és az elmúlt 2-3 havi bérpapírját, tőlem meg majd kérni fogja az adószámomat, és én is vigyem el az elmúlt 2-3 hónapban az ügyfeleim felé kiállított számlákat.
Most keresek először albérletet, és ő volt az első, akit felhívtan, úgyhogy nem tudom, mennyire normális, hogy ilyen szinten le akar informálni minket? Ez manapság bevett szokás a tulajok körében, vagy inkább már túlzás? Másik albérleteknél is hasonlóra számíthatok?
Külföldön normális, bankszamlakivonatot is szoktak kérni, de itthon szerintem nem normális. Arra van a kaució hogy ha kell abból vonja le ami hiányzik.
Én is fennakadnék ezen a helyedben, ugyanakkor megértem a tulajt is, biztos átverték már.
Hát igen, nekem is ez a gondom, hogy a havi kereset manapság olyan dolog, amit az emberek sokszor még a rokonságon belül sem osztanak meg egymással, nem ám idegeneknek... az én bankszámlakivonatomat rajtam kívül konkrétan csak a könyvelőm látja.
Persze, én is értem, ha a tulaj óvatos, csak épp felvetődik bennem a kérdés, ha már az elején ennyire "kukacoskodó", akkor vajon mire számíthatunk tőle, ha esetleg kivesszük a lakását? lehet, hogy folyton a nyakunkra járna, és mindenbe belekötne? Sajnos én totál tapasztalatlan vagyok e téren, úgyhogy szintén óvatos vagyok, hisz én sem akarom, hogy várva várt költözés csalódás legyen.
Kulfoldon es alap.
En 2 helyen bereltem Amerikaban es egyik helyen kertek munkaigazolast, a masik helyen csak megkellett adni hogy mennyit keresunk de nem kertek berpapirt, bar kerhettek volna.
Ha en adnak ki hazat berbe en is szeretnem tudni hogy a leendo berlo keres e annyit hogy kitudja fizetni mert sok ember tulvallalja magat es szebb hazat akar berelni mint amit megengedhet maganak. Azt viszont nem lehet lecsekkolni hogy mire kolti a penzt mert lehet jol keres, de a fizetese nagyreszet karos szenvedelyre kolti es az alberlet kifizetese nem elsodleges neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!