El kellett volna fogadnom a pénzt?
Tegnap nagy vihar volt, este arra lettem figyelmes beázik a plafon több helyen is. Rögtön kerestem vödröket meg felmosót és kb. 2-3 óráig takarítottam a vízet. Majdnem ráesett a számítógépemre, ágyamra a víz de szerencsére nem történt baj, de a kamra rendesen beázott, ki kellett pakolnom onnan mindent.
Tulaj a szomszédom is, mondta akkor van ilyen ha teljesen eldugul az eresz csatorna és felgyűlik a víz ami most is történt, eddig egyszer volt ilyen gond az előző bérlővel is, tehát nem először fordult elő de próbálja korrigálni a hibát, hogy takarítja az ereszcsatornát.
Azt mondta ad 100 000 ft-ot a kellemetlenségekért, de ugyanakkor félig csak az ő hibája mert a vihartól dugult el a csatorna, de mégis tudott már erről a problémáról amit már rég meg kellett volna csinálni, hogy ez ne forduljon elő többet
Megboldogult édesapám jutott eszembe, ő azt mondta volna mivel óriási szerencsére nem keletkezett anyagi károm csak bosszankodtam ezért ne fogadjam el a pénzt. Mondtam a tulajnak, hogy nem a pénzről van szó csak csinálja meg rendesen több ilyen ne legyen
Kifogtál egy igen normális, nagyvonalú tulajt.
Tartsd meg!
Bérlő vagy?
A tulaj kötelessége a házban keletkezett elemi károk elhárítása.
Bérlő, persze. Azért írtam, hogy van tulaj is :)
A csatornát még ma kitakarította, hozta is az orrom alá mennyi gané volt benne.. meg előtte hozott létrát amivel meg is mutatta mi a gond. Van egy másik probléma azt mondta a lehető leghamarabb megoldja
De nem keletkezett kár, azon kívül, hogy hajnali 1-kor még felmostam a becsöpögő vízet meg hangosan anyáztam
Az esőcsatorna bármikor eldugulhat, hiszen hiába pucolgatja rendszeresen valaki, ha jön egy szélfuvallat és teli hordja falevelekkel akár a 3. szomszéd fáiról is.
Erről a tulaj nem tehet, mégis felajánlott neked egy igen komoly összegű "bánatpénzt".
Hosszútávon jobban jársz, hogy nem fogadtad el!
Soha nem tudhatod, hogy mikor lesz szükséged az ő toleranciájára és akkor eszébe fog jutni, hogy te nem nyúltad le. És ez lehet, hogy akkor és ott többet fog érni, mint 100ezer.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!