Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit lehetne tenni határozott...

Mit lehetne tenni határozott idejű albérlettel, ha megint bezárnak az egyetemek?

Figyelt kérdés

Egyetemen tanulok, és itt lehet mindent olvasni arról, hogy most online, vagy jelenléti lesz az oktatás, egyáltalán az marad-e. Most még úgy van, hogy bejárós lesz, de itt már októberrel, vagy szeptemberrel tippelgetnek, hogy kitör a járvány és átállnak online oktatásra.

De lakni valahol kell addig, és mivel a kollégiumban nem vettek fel, így albérlet maradt, de szinte mindenki határozott idejű szerződést kért(min 1 év). Ha mégis bezár az egyetem, akkor mit lehet tenni az albérlettel? Mert nekem csak az egyetem miatt kéne, anélkül meg fölösleges kiadás. De ha a határozott szerződést felbontom, akkor nem csak a kauciót bukom, hanem még jogi eljárásban követelhetik 1 év fennmaradó összegét is.

2021. aug. 28. 18:38
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
42%
Nem értem, attól, hogy online oktatás van, miért kellene hazaköltözni a szülökhöz?
2021. aug. 28. 18:42
 2/31 krwkco ***** válasza:
94%

"Mit lehetne tenni határozott idejű albérlettel, ha megint bezárnak az egyetemek?"

Mindenekelőtt olvasd el a szerződést, amit aláírtál. Mi van benne arról, hogy mi történik, ha egyoldalúan felmondod a bérletet?

2021. aug. 28. 18:54
 3/31 anonim ***** válasza:
86%
Bizony, eleve úgy kell szerződni, hogy erről is szóljon a szerződés.
2021. aug. 28. 19:03
 4/31 anonim ***** válasza:
90%

"attól, hogy online oktatás van, miért kellene hazaköltözni a szülökhöz?"

Azért, mert az albérlet

"csak az egyetem miatt kéne, anélkül meg fölösleges kiadás".

2021. aug. 28. 19:04
 5/31 anonim ***** válasza:
89%

Az albérletet nem csak egyetemisták vesznek ki. Felajánlod a bérbeadónak, hogy keresel magad helyett mást. Persze nem lesz könnyű dolgod, mert ha találsz is, a tulajnak is meg kell felelnie.

Nagyon oda kell(ett volna) figyelni, hogy mit írsz alá!

2021. aug. 28. 19:15
 6/31 krwkco ***** válasza:
53%

Olvasd el a Ptk. 6:192. § (1)-et is a bírósági szerződésmódosításról. Egy kicsit erős rögtön bíróság elé vinni az ügyet, de nem lehetetlen és a közös szerződésmódosításhoz jó érv lehet.

Egyébként, ha felmondod a szerződést és nem fizetsz bérleti díjat, azzal szerződésszegést követsz el. Kötbért (ez lehet a kaució, ha ez a szerződésben szerepel) kell fizetned vagy kártérítést. A kártéritésnél a másik félnek kárenyhítési kötelezettsége van. Ebben az esetben elvárható, hogy újra kiadja a lakást. Hiába egy évre kötöttétek a szerződést, ez nem jelenti, hogy ki kell fizetned a teljes évi díjat.

De én nem vagyok jogász és ez nem jogi tanácsadás. Nézz utána a dolgoknak vagy fordulj szakemberhez.

2021. aug. 28. 19:24
 7/31 anonim ***** válasza:
89%

Nem biztos, hogy már alá is írta.

Ha még nem, kérdező, akkor ne hagyd magad belerángatni olyanba, amiben erről nincs szó. A szerződés nem úgy jön létre, hogy az egyik fél kitalálja, hogy mi legyen benne, a másik meg a kész szöveget aláírja, hanem úgy, hogy megdumálják, hogy mi legyen benne, és csak amikor megegyeztek, akkor jön az aláírási rész.

2021. aug. 28. 19:46
 8/31 anonim ***** válasza:
48%

Már nem valószínű, hogy ismét bezárnának az egyetemek, mivel a tanárok nagy része már be van oltva.

+ az egyetemisták azon részének akinek megjött az esze és szintén beoltatta magát.

A beoltatlanok meg mennek ősszel a levesbe...

2021. aug. 28. 21:27
 9/31 anonim ***** válasza:
80%
Azert koltoznek vissza sokan, mert sokkal olcsobb es ugy lehet hosszutavra sporolni. Minek fizetsz alberletet egy idegen varosban (ahonnan az egyetemistak is leleptek, kb. kihalt), ha nem csinalsz ott semmit? Csak akkor erdemes, ha jol fizeto munkad van egyetem mellett (haha). En ugyan mindig kolis voltam hal istennek, de sosem vennek ki alberletet hatarozott szerzodesre, barmi tortenhet, ami miatt ott kene hagynom, es akkor erted, fizeted, de nem is vagy ott. Vagyis a szuleid fizetik, de nem is vagy ott, hogy pontositsak, mert ugye az egyetemistak nagy reszenek a szulei fizetik altalaban az alberletet, ahogy hallottam, mert ugye tanulas mellett, zero tapasztalattal nehez dolgozni.
2021. aug. 28. 21:42
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tervezem, hogy online oktatás esetén is maradok az albérletben. Viszont bele lett írva a szerződésbe, hogy ha 2 hónappal előre bejelentem a távozásom akkor tulajdonképpen lelakhatom a kauciót, egyéb esetben pedig a kaució ellenében távozhatok. Nekem ez még beleférne így.
2021. aug. 28. 21:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!