Kinek milyen tapasztalata van albérlettel kapcsolatban?
En nem eltem egyutt idegenekkel csak 2en vagyunka felesegemmel.
Ha van lakotarsad akkor anyagilag jobban megeri ha amugy nem zavarjatok egymast a napi teendoitekkel.
"Nem tudom van-e értelme saját lakásra spórolni - 10-15 év mire összegyűlne egy saját lakásra."
Attól függ, milyen lakás, hol.
Lehet ugyanolyan, mint amit most bérelsz, annak a harmada, ami ugyanakkora, mint ahány nm jut most rád, ahova viszont nem megy be senki, nem átjáróház.
Ez ha nem a Belgrád rakparton van, hanem megelégedsz 300 E / nm-es vételárúval, akkor nem feltétlenül 15 év, persze az sem valószínű, hogy egy 250 E Ft-os fizetésből praktikus kispórolni, más módszerek is kellenek, pl. befektetés, állami támogatás igénybevétele, stb.
"Albérletben most 2 lakótárssal vagyok, picit zavar,hogy kicsi az albi, az egész lakás egy átjáróház"
Soha nem laknek lakotarsakkal alberletben, a koliban lattam pozitiv/negativ oldalat. Plusz csaladoskent nem is opcio alapbol.
Az alberlet szukseges rossz, es hosszutavon kidobott penz.
Csak azert lakom jelenleg alberletben, mert a munkahelyem fizeti tobb mint felet, igy nem kell napiszinten utaznom a sajat lakasbol ami videken van.
Lakótársakkal lakás egyetlen előnye, hogy anyagilag tudsz spórolni és amit megspórolsz azt félre teheted vagy elköltheted más, számodra fontosabb dolgokra.
3 fő egy lakásra már alapvetően túl sok. Laktam így, soha többet.
Mondjuk a jelenlegi helyzet sem jobb. 1+2 fél szobás panel, egyik félszoba enyém, másik üres és zárva van, a nagy szobában meg a tulaj fia lakik.
Alapvetően nem lenne rossz helyzet, de a srác gyakorlatilag "belakja" a teljes lakást. Az ideje nagy részét kint a konyhában tölti, vagy a szobájában is az asztalát az ajtó mellé tette ami mindig nyitva van, így rálát a teljes előtérre. Így mindig "össze futunk" ha haza érek, ha fürdőbe, konyhába vagy szarni megyek. Elég kellemetlen érzés, hogy zéró privát szférám van amint kilépek a szobából.
Lemegy ez a járvány mizéria, dobbantok másik helyre az biztos.
Ha nem tudtam volna lakást bérelni, csak társas albérletet, azaz szobát, el se költöztem volna otthonról, mert ez amit leírsz egy árnyattal se jobb.
10-15 év gyűjtögetés egyébként teljesen reális. Csak abba gondolj bele, hogy minél később kezded, minél tovább halogatod annál öregebb leszel mire összejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!