Kinek milyen tapasztalata van albérlettel kapcsolatban?
És nagyobb privát szférád lett?
Aligha ha még szarni sem tudsz.
Ha nem spórolsz, 50 évesen is ugyanígy fogsz élni.
Szép kilátások.
Szia! Szerintem ide tudnek irni egy kisregenyt a tapasztalataimrol! :) Vagy inkabb :( ?? :D
Osszefoglalva: legtobbszor a zaj, a mosatlan edenyek, a nem koszones ami engem zavar. A zajt nagyjabol ki tudom vedeni, csak jo fuldugo kell hozza. A mosatlan edenyek es/vagy rendetlenseg a konyhaban mar sokkal zavarobb. Az meg hogy az emberek nem koszonnek, mikor reggel talalkozol veluk... Gaaaaz, de mit tudsz csinalni??? Ezt nekem is elmondhatna valaki.. Ennel meg jobb, amikor 'klikkesedne' es egy-ket ember az akivel ezt csinaljak, egymassal viszont remekul megvannak. Voltam olyan hazban, ahol 16 fok volt telen a haz atlaghomerseklete, mert a futesen sporoltak. Az a LEGROSSZABB.
Lehetseges utak szerintem:
1. Ha van parod/egy jo baratod, akkor bereljetek ketten egy lakast.
2. Ha egyedul vagy, irj listat miket utalsz a legjobban es mindig legyel resen, mikor alberletet vadaszol, hogy ezek a dolgok elofordulnak-e az adott helyen. Akar kerdezz is ra!
Vegul: kicsit introvertaltabbnak erezlek, mint az atlag es hidd el egyutterzek veled, mert en is olyan vagyok. Ettol fuggetlenul mar tapasztalt 'egyuttlako' vagyok, raadaasul egy idegen orszagban, ahol meg a kulturalis kulonbsegek is okoznak, okozhatnak surlodasokat. Laktam mar egyutt lengyelekkel, kinaiakkal, ausztralokkal, oroszokkal (nekem a litvan, eszt stb mind 'orosz', mert egyformak...), brazilokkal es meg a tokom tudja kikkel es mondhatom, hogy egyedul az ausztralokkal szerettem lakni, de ott is le kellett adni a privat szferabol, de melletuk fel tudtam oldodni es en is lazabb lettem, mert nem voltak kirekesztok. Az osszes tobbi (ideervte a magyarokat is sajna) elegge klikkesedni hajlamos... De ezt mar csak erdekessegkent irtam :)
Vegul: ha meg a 20-as eveid elejen vagy akkor belefer, hogy kicsit bulizni akarsz, de 25-tol (ha visszamehetnek az idoben! :)) en inkabb azt mondanam, hogy igenis sporolj legalabb egy sajat lakasra, mert az a 15 ev ugy elszall, hogy azon fogsz csodalkozni, hova lett! ;)
Nem tudom segitettem-e, de ird meg es azt is ha van meg kerdes! Szep napot es legjobbakat! :)
15: Neked átsiklik a szemed a válaszokon? Írtam, hogy egy nagyon pici lakást vegyél olcsó helyen, mért lenne az 15 év? A hiteltől ha nem ódzkodsz, 5-7 év alatt megvan az önerőd és a lakásod, ennyi.
Attól is függ, milyen bevételeket szerzel és melyik városban keresel, illetve az egyedül lakásért mennyire vagy hajlandó várost váltani, mert vannak olcsóbb városok és drágábbak, pl. Győr drága, Pécs olcsó.
De olyan verzió is van, hogy egyik városban amit kifizetsz szobáért, a másikban azért egy önálló lakást kapsz. Pl. Salgótarjánban biztosan kapsz 20-40-ért is NAGYOBB lakást.
Bírom, amikor valaki a saját otthonából kiköltözik, mondván, hogy nincs "privát szférája" és utána drága pénzen összeköltözik egy kolhozba, egy rakás idegennel, ahol még annyira sincs privát szférája, mert még egy egészségeset szarni sem tud.
Én maradtam a szülőkkel 28 éves koromig, (egyetem után még 4 évig) ezalatt összeraktam közel 5 milliót és 28 éves koromban megvettem hitellel a saját lakásomat. Még beleszakadnom sem kellett, havi 100ezret tettem félre, kevesebbet, mint amit mások albérletre fizetnek.
Ha nem vagy teljesen hülye, akkor a szülői házban is lehet privát szférád, mert nem kell mindent a szülők orrára kötni. Kisebb dolgokban meg, hogy hova mész, vagy hol voltál, úgyis azt mondasz amit akarsz! Nem kell veszekedéseket generálni, lehet diplomatikusan is válaszolgatni.
De nem vagyunk egyformák, te gáz idegenekkel osztod meg az életed és ezért még perkálsz is, én a sajátomban lakom évek óta.
Én 10 éve lakom albérlet, kollégium kombóban. 5 év koli, 5 év albérlet, évente más lakás.
Introvertáltabb vagyok, azonban tudok kompromisszumot kötni. Sok hülyével hozott már össze a sors, a legjobb az volt, amikor hasonló személyiségű, azonos bioritmusú emberekkel laktam, velük kapcsolatban semmilyen zavaró tényező nem volt, annak ellenére sem, hogy 4-en voltunk egy lakásban.
Aztán utánuk jöttek ilyen idióta, primitív egyetemisták, akikkel viszont nem lehetett együtt lakni, félelmetesen buták és igénytelenek voltak.
Sokszor nem is a lakótársak jelentették a problémát, hanem a szomszédok, lakó közösség. Én a zajt nehezen bírom.
Ma már nem mennék vissza társasházba, max. egy csendesebbe.
A pénzem gyűlik, és pont azért gyűlik, mert tudok kompromisszumot kötni, és nincsenek ilyen tévképzeteim, hogy nekem 20-on évesen saját tulajdonú lakás jár, a nettó 150 fizu mellé. Nem, nem jár senkinek semmi, az jár, amiért megdolgoztál és megküzdöttél. Ha olyan családba születtél, ahol neked adnak sok mindent, akkor szerencséd van.
Az meg eleve hülyeség, hogy csak a saját lakás lehet jó. Egyedül is kivehetsz lakást, nem kell lakótársat elviselni. A saját lakás viszont vonja magával a költségeket, a felújításokat, a kár megtérítését stb.
Ha van sok pénzed sem jelenti azt, hogy neked lakást érdemes venni. Mert nem feltétlenül van ez így.
Ha neked 15 év spórolás nem pálya, az elfogadható. Keress többet, amivel 5 év alatt összegyűlik a pénz.Ez már rajtad múlik, és nem rajtam, vagy az államon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!