Budapesten van bármi esélyem albérletben életben maradni így?
Tanár leszek, nettó 145 a fizetés. Pótlékostól megvan a 160.
Az albérletárak kétségbe ejtenek és nem találok olyan tanári állast, amihez szolgálati lakás is van.
10 éve vagyok tanár egy szakképzőben. Az első két évben az volt a csoda, hogy túléltem (eszméletlenül sokat készültem, aludni se volt időm sokszor), nemhogy még magándiákokat meg másodállást vállaljak..
A szakképzőkben az igazgató által írt értékelés alapján kapod az ajánlatot a fizetésedre. Mivel kezdő vagy, ez nyilván a lehető legkisebb összeg lesz, de valamivel több, mint amit gimiben kapnál. Én nagyon jó értékelést kaptam anno, osztályfőnöki pótlékkal majdnem 300 a nettóm (10 év tapasztalattal, 2 diplomával, 2 nyelvvizsgával, hiányszakokkal). Soknak tűnhet, de ha nem ezt a hivatást választom (amit minden nyűgével együtt imádok), hanem az eszemre hallgatva programozó leszek, akkor mára hazavinném a négyszeresét is. Az építőiparban dolgozó (burkoló) párom 8 órai munkával 500 körül kap. Igyekszem nem gondolni erre, akkor könnyebb.
Én azt javaslom, hogy keress magadnak egy lakótársat, vagy költözz el vidékre (ugyanazt a fizut kapod mindenhol, de vidéken olcsóbb az élet).
Gyönyörű munka a miénk, de nagyon sok áldozattal jár.
6. Rohadtul nem. Egyik barátom pályakezdő tesitanár egy kereskedelmi szakközépiskolában és ő is nettó 230 ezret kap.
Csodálkozom, hogy ezzel ennyire nincsenek tisztában az emberek, már bocs. Pedig "csak" 140 helyett 230 lenne a kezdő fizud, ha tudsz erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!